Цветелина Пенкова: Нужни са ясни послания към младите хора, за да разберат защо е важно да гласуват 

Цветелина Пенкова: Нужни са ясни послания към младите хора, за да разберат защо е важно да гласуват 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Непочтено е да се използват страховете на хората за политически цели.

„Трябва да се мотивират младите хора да гласуват на предстоящите избори, необходим е разговор с тях и ясни послания, за да разберат защо е важно да гласуват. Изискват се усилия за връщането на доверието в изборния процес, защото то е разрушено по отношение на институциите.“ Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова в предаването „Неделя 150“ на БНР. Тя изтъкна като проблем, че два начина на гласуване на едно място не съществува никъде, а машинният вот не е практика в рамките на ЕС. 

„Редно е да се изправим пред българските граждани и хората, които са ни изпратили в европарламента, и да кажем какво сме свършили. Изключително важно е да се направи отчет за работата на всеки. Прозрачността е много важна, затова и предоставих отчет за петгодишната си работа пред  всички структури на БСП в страна и пред Националния съвет на БСП. Отчетът ми е публичен и гражданите могат да се запознаят с упехите и решенията, които постигнах за България в Европейския парламент“, изтъкна Пенкова. Тя отбеляза, че на вчерашното заседание Националният съвет на БСП е приел платформа за европейските избори с десет национални приоритета, които трябва да защитават бъдещите евродепутати. 

„Участвах активно в процеса по признаването на ядрената енергетика за зелена, инициирах първото европейско законодателство за старт-ъпи и реиндустриализацията на Европа. Всичко това има пряко влияние върху живота в България и е възможност за повишаване на доходите, за нови работни места и връщане на младите хора в страната“, обясни евродепутатът. 

Цветелина Пенкова намира за абсурдно политическият диалог в България да затъва в скандали и обвинения, а политиците да не се концентрират върху търсене на решения на проблемите: „Непочтено е да се използват страховете на хората за политически цели. Популизмът е проблем не само за България, но и за Европа - това ще е основната битка на европейските избори. Необходимо е да се обясни на гражданите и да стане ясно, че популизмът не носи решения.“ 

„Призовавам българските граждани да гласуват активно на предстоящите избори. Но нека техният избор е мотивиран и информиран. Новите политически проекти с кухи обещания се доказаха като неработещи. Горда съм, че моята партия- БСП остава единствената с достойно и последователно поведение. Ние не влязохме в сглобки и корупционни схеми“, отбеляза Пенкова. 

Евродепутатът обясни, че няма безгрешна държава членка. „Корупционни скандали има навсякъде. Проблемът е, че у нас не се стига до съдебни решения и мерки. Притеснително е, че липсват решения по отношение а корупцията и неработещата съдебна система“,  коментира Цветелина Пенкова. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

 


 

Коментари

  • Пфу!

    14 Апр 2024 16:51ч.

    Как не ви е гнус от себе си да нищоказвате и нищодействате?! Ние - и млади, и стари - ЗНАЕМ кои сте, не се излагайте излишно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветелина Пенкова: Нужни са ясни послания към младите хора, за да разберат защо е важно да гласуват

    14 Апр 2024 21:19ч.

    Няма по-ясно послание към младите хора от едно бавно и сластно завъртане около блесналия в светлината на прожекторите кол, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • M ила,

    14 Апр 2024 16:53ч.

    Харесал ти е Брюксел...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Апр 2024 17:00ч.

    никои не вярва на празни приказки против колко закона на ес гласувахте против по колко въпроси опонирахте от трибуната на какво основание се изпращат траншове за украина няма да гласувам ами за ваксините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюкселски идилии

    14 Апр 2024 17:23ч.

    Да започнем с уговорката, че др. Пенкова е от малкото БГ евродепутати, които май вършат нещо, а не само тихо-кротко да кешират и изпълняват. Но... Слушах я днес по радиото. Трябвали ясни послания към младите... Обясни надълго и нашироко за поредната евроинициатива за стартъпите и как младите в България щели неистово да се израдват и да започнат да стартъпстват повсеместно. В първия момент реших, че е някой от умнокрасивците. Гачели Васил Терзиев и Простокиро правят уъркшоп по проект на некое соросоидно НПО. Но от идиличната чисто пролетарска образователна линия ЦЕУ (Сорос) - Бокони - Оксфорд, няма как да се роди друго. В други светове живеем ний с нея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    14 Апр 2024 17:43ч.

    Това с посланията вече не работи. Звучат, като призив за действие. Кликни тук, за да....Е, да обаче на хората им писна да кликат. Пипат се по джобовете, поглеждат портфейла, а там нищо. С послания не могат да си платят сметката в магазина. Ако имаше и един процент реални действия след посланията, вероятно да. Но няма. Това е проблема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроидиот

    14 Апр 2024 17:48ч.

    Не гласувам за хора, които поощряват чуждестранни консцесионери на богатствата ни (вж. съседната одая), а не народните интереси. Стига с тая просташка агитация, докато не изметете до един лицата и не смените приоритетите, гласуването все ще е за същата мафия, която убива родината ни. Ламтящите за политическата власт до един са хора средняци и лесно се продават, защото такива са алчни и амбициозни по природа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    14 Апр 2024 18:28ч.

    трябват им отново гласове, за да живеят господарски! Никой от тях не заслужава и 1 глас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изискват се усилия за връщането на доверието в изборния процес

    14 Апр 2024 19:16ч.

    За това са нужни две неща - намаляване на манипулациите на резултатите до минимум (какво стана с флашките от изборите в София?) и партии, които се водят от интересите на избирателите си. И като стана въпрос за интересите на избиралите и ЕС - досега все още никой не е обяснил защо е необходимо да влизаме в еврозоната, даже БНБ не излезе с официален доклад, а с чернова. Що? За сметка на това ни занимават с дребни простотии и технически неща - с колко щяло да поскъпне незнам си кфо при закръглението...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    14 Апр 2024 21:27ч.

    Младите хора, докато не проумеят, че вашата крадлива пасмина разбира само от бой, никога няма да тръгнем на горе. Доброволно няма да спрете да крадете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    14 Апр 2024 21:29ч.

    Тази и такива като нея не изпитват ли неудоство да агитират когато наближават избори, за да са само те отново в листите?! С какво бяха полезни за България и мнозинствто българи? С НИЩО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    14 Апр 2024 21:45ч.

    Оффф, ужасно противна женичка е тази. Нещо като новата версия на другия бройлер Мария Габриела. Все едно от калъп ги вадят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте! От една люпилня са (да не пиша "котило"),

    14 Апр 2024 22:12ч.

    защото са си бройлерчета отвсякъде. Преливат от пусто в празно и се обогатяват финансово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    14 Апр 2024 23:53ч.

    Резултатите, а не посланията са важни. Всеки може да отправи всякакви цветно-розови послания, за да се хареса. От тридесет и пет години гледаме само резултати с ясни посрания. Затова единствените ясни послания вече са "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди", "Вятър ечи, Балкан стене, всички на оружие! Дойде време ставайте..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добро си е момичето,за разлика от другите

    14 Апр 2024 23:56ч.

    Личи си организационният опит на татко.Наложиха я на Нинова, но тя е стойностен човек, с чувство за отговорност Единствена от всички отчете какво е работила.Витанката на предизборен митинг ни заяви, че забравил какво трябва да каже, защо да го изберем.Дадоха му пищов и започна да срича.И тоя самовлюбен и безмозъчен иска да е начело на БСП, а стана член на Дойче СДП, европеец, не селянин от Сливенско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Младите хора трябва да гласуват,

    15 Апр 2024 11:08ч.

    за да разкарат джендъридеолозите и зелените мафиоти, чиито пособници сте вие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи