Цветанов: Най-големите лобисти на руските интереси са Борисов, Дончев и Теменужка Петкова

Цветанов: Най-големите лобисти на руските интереси са Борисов, Дончев и Теменужка Петкова
В момента основният дебат е защо Румен Радев е отишъл в Естония и кой е дал информация за срещите му преди това, но никой не подкрепя домакинството на „триморието“ през 2021 г. и какво можем да постигнем с тази инициатива. Институционалното и личното противопоставяне доведе до там, че всичко е доведено до махленски език. Ние отсъстваме от реалните геополитически решения. При „Турски поток“ трябваше да има национален консенсус, а не да прегръщаме това, което предлага Русия, защото виждаме, че страната ни ще понесе огромни щети. Българският данъкоплатец ще плаща 3 млрд. лв., но тази сума няма как да се възстанови от „Газпром“ с тези 90% резервиран газ, който ще потече. Това е нарушаване на европейското законодателство, отклонение на евроатлантическия ни път. Най-големите лобисти на руските интереси не са Георги Първанов и Пламен Орешарски, а Борисов, Дончев и Теменужка Петкова.

 

"Трябва да се отграничим от политиканстването, защото с популизма, който наблюдаваме през последните години, никой не решава проблемите. Необходим е политически и обществен консенсус, но когато няма политическа воля за това, няма как да се стигне до истината. Държавата днес отсъства от реалните геополитически решения".

 

Това заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред Zagoranews.bg. „Мисля, че в „Републиканци за България“ ще има повече нови лица, които не са свързани с формацията, в която бях преди време. Не съм затворил телефона и не съм обърнал гръб на всеки, който е поискал да подкрепи „Републиканци за България“. Днес политическите дебати са много принизени и вече са по-скоро махленски. Ние ще се фокусираме върху това, чрез експертиза да даваме политически послания, защото има много проблеми, които не са решени. Трябва да се отграничим от политиканстването, защото с популизма през последните години не се дават конкретни решения на проблемите. Трябва да говорим за това, какво трябва да направят политиците, а не само да се грижат за събиране на гласоподаватели, криейки информация“, каза още Цветан Цветанов. „В момента основният дебат е защо Румен Радев е отишъл в Естония и кой е дал информация за срещите му преди това, но никой не подкрепя домакинството на „триморието“ през 2021 г. и какво можем да постигнем с тази инициатива. Институционалното и личното противопоставяне доведе до там, че всичко е доведено до махленски език. Ние отсъстваме от реалните геополитически решения. При „Турски поток“ трябваше да има национален консенсус, а не да прегръщаме това, което предлага Русия, защото виждаме, че страната ни ще понесе огромни щети. Българският данъкоплатец ще плаща 3 млрд. лв., но тази сума няма как да се възстанови от „Газпром“ с тези 90% резервиран газ, който ще потече.

 

Това е нарушаване на европейското законодателство, отклонение на евроатлантическия ни път. Най-големите лобисти на руските интереси не са Георги Първанов и Пламен Орешарски, а Борисов, Дончев и Теменужка Петкова. Когато бях в парламента и трябваше да се вземе решение за АЕЦ „Белене“, казах, че не трябва да се взима това решение. В парламента успяхме да направим мнозинство. В днешното състояние на българския парламент, няма кой да води смислен дебат за темите, свързани с националната сигурност и с хоризонта, който трябва да очертае страната ни", коментира лидерът на "Републиканци за България".

 

Източник: zagoranews.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Г-жа Helleborus е права!

  24 Окт 2020 13:47ч.

  КОЙ Е цветан цветанов? цветан цветанов е син на шофьора на всемогъщия началник на комунистическата Държавна сигурност Григор Шопов. Завършил е спортно училище. Постъпва на работа в Централното организационно управление („Седмо управление“) на Държавна сигурност, първоначално като шофьор с чин сержант. цветанов не е бил на оперативна длъжност. През 1992 г. завършва задочно Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание и получава офицерско звание. От 1997 г. работи в администрацията на Министерството на вътрешните работи, като след 2001 г. става оперативен помощник на главния секретар Бойко Борисов (предимно му носи папки за подпис). Останалото го знаете всички. То не е и за казване. Например, освен че е учил само висок скок и бягане с препятствия, има и един изпит взет с главата си - как се прави челна стойка. Тихо, че си пуснах Лили Иванова по транзистора. Мерси за което.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чекмеджиев

  24 Окт 2020 13:52ч.

  Без съмнение Борисов е руски човек- по произход, възпитание, връзки с организираната престъпност, инспирирана от руски представители, прекланянето му пред руските енергийни фирми, угодничеството пред руските проекти, двойната игра - и д едните, и с другите- но вече го разбраха и разкриха от Запада- членството му в БКП, милиционерската му закалка, топлите връзки с други руски хора- Пеевски, Доган, и Златев. Така, че Цветанов- хубав-лош- е напълно прав. А Дончев- като посредствен провинциален даскал- е удобен за манипулиране от интересите на монополистите в енергетиката, от която той нищо не разбира, освен да слугува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един

  24 Окт 2020 13:55ч.

  За съжаление, уважаеми българи, дойде моментът да си харесате някой нов месия, който да ви преведе през следващия етап от живота ви. Оставени сами на себе си сте обречени. Навремето Борисов бил казал: Много са малко умните хора в България, на мен другите са ми важни. С всеки изминал ден тази истина се потвърждава. Определяйте се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  24 Окт 2020 14:23ч.

  Хм, никой не може да надскочи себе си. Цветанов също. Тъмното минало което влачи след себе си го прави зависим от Борисов. А и интелектуалните му дадености са формирани в училище за деца изоставащи в умственото си развитие. Всичко това не му позволява да излезе пред хората и да обяви истината такава каквато е. Борисов е най-обикновен крадец. Той не защитава ничии интереси освен собствените си такива. Ако родителите му бяха живи щеше да ги продаде без да му мигне окото. Важното е пара да пада. Когато американците дават повече той е с тях, надделеят ли руснаците мести се при тях. За Борисов свещени са само финикийските знаци, за него всичко останало е плява. Цветанов е блед негов подражател о.ран до ушите. Това че мирише противно и Борисов го изтрита за да не се смесват воните им, не го прави мъченик и не означава че е преживял дълбок катарзис. Боклук беше, боклук си остана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До горните

  24 Окт 2020 14:46ч.

  Не че няма истина в приказките ви. ОБАЧЕ, сега става въпрос за това, кои са лобистите на руските интереси в България? Или това не ви интересува - ние си пишем каквото пише у лисчето, пък лбисти и други глупости не ни интересуват. Освен това си личи - и да ни окупира Русия ние само може да се изкефим. Плюене до дупка независимо от темата. Всички в лайна, пък ний в бяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  24 Окт 2020 14:46ч.

  Цветанов да каже защо да се откажем от руския газ на 400 км и да купуваме ам втечнен газ от 20000 км защо да купуваме ам самолети а не от други държави защо да подкрепяме 3 морета след като нямаме никаква изгода и накрая защо трябва да стана мишена на русия заради краварските интереси

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Амира

  24 Окт 2020 14:47ч.

  Мистър Цецоу - истински атлантик и триморец! Доста захрабрял ми се види, вече се зъби и на баце си, ех, храни куче да те лае :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кабинет Борисов 5

  24 Окт 2020 15:04ч.

  Ха ха ха ха ха ха. Най-много 1% напролет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерва от Дуди

  24 Окт 2020 15:05ч.

  Бабо Маро, източното средиземноморие е доста по-наблизо. Цецоу е захрабрял, защото е таран на САЩ, Израел и Великобритания. Meine ehre ist treue, както се казва. На чужди заповеди и интереси. Тоя ще води атаката срещу баба Меца - ама друг път, викам аз. Баба Меца не спи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дежавю

  24 Окт 2020 15:09ч.

  Абе, Баце отдавна не е обличал черния шлифер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълен позор!

  24 Окт 2020 15:49ч.

  Превърнаха рая в земя за американски бази и интереси и мислят, че ще живеят с орлите! Но и орлите у нас измряха, като унищожиха стадата, унищожиха и орлите! Така и с нас, унищожават народа, но сами режат клона на който седят! Мръсници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Парадоксално, но Цецо изглежда много по-интелигентен

  24 Окт 2020 16:11ч.

  от критиците му отдолу. Че и аргументи има. А аргументите на другите са както винаги, кой бил баща му, колко му били апартаментите. А иначе, не е нужно да гласувате за него, с нищо не е по-добър от останалите на политическата сцена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  24 Окт 2020 16:38ч.

  нај-големијат проблем на Цвъ-Цвъ е, че тој е сиамскија близнак на Тулупъ...зад каквито и евроатлантически лозунги да се крие, ако ште да утъпче пътека до штатите, както и да објаснјава Тулупъ като лобист на руските интереси в БГ, тој си беше и си остава солоташак на Тулупъ, скрит като десен политик. Това не се променја от новиј му външен образ(брада и мустаци), остава си съштото тъпо ченге, което ште се гушне с Тулупъ след изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  24 Окт 2020 16:45ч.

  когато Тулупъ го хванаха в крачка(снимки, видео, записи) , Тулупъ лъже безсрамно, че е фалшификат.Когато Цвъ-Цвъ го хванаха с апартаментите, неговијат коментар беше “мен нјама кој да ме накаже“. Истински “слуга на народа“, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  24 Окт 2020 18:30ч.

  Тъй, тъй! Русия с 44 милиарда долара военен бюджет е агресорка. А САЩ със 700 милиарда са много миролюбива държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  24 Окт 2020 19:21ч.

  Най-големият българомразец и американски слуга се казва цвъки, от ОПГ-то на тиквата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  24 Окт 2020 20:19ч.

  Този много бързо е забравил, че от "никой" стана "някой", благодарение на Борисов! Колко трябва да е нагъл, за да си повярва, че става за политик и някой ще гласува за него! Няма нито срам, нито задръжки! Вероятно си мисли, че сме забравили простотиите, които натвори! Аман от агресивна посредственост!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми тоз хубавец Малинов,

  24 Окт 2020 20:51ч.

  лобист ли е или ДА? Или само шпионин с орден??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господин Никой

  24 Окт 2020 21:09ч.

  Само да попитам. На асансьораджията какво му пречи руския газ? Да се договори с работодателите си да свалят тяхната цена поне до руската и няма проблеми или тогава няма комисионни за нови апартаменти? Иначе е много удобно той да лапа кинтите, а ние да ставаме мишени на руските ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи