Цонев: Поддръжници сме на машините. Но не на тези, с които гласуват във Венецуела

Цонев: Поддръжници сме на машините. Но не на тези, с които гласуват във Венецуела

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме поддръжници на машините, но не тези. Никога не сме искали тези устройства. С тях гласуват само за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде точно тези не се използват. Така Йордан Цонев коментира пред Нова телевизия желанието на ДПС да се върнат хартиените бюлетини.

„Нашите избиратели свикнаха с машините. На всички избори с машини повишаваме резултата си. В Турция резултатът също е блестящ”, отчете Цонев. Той обаче посочи, че специалисти им обяснили, че софтуерът на устройствата лесно се манипулира: „И ни показаха нагледно как може да се манипулира преброяването”, посочи още депутатът.

Според Цонев от ДПС са били най-потърпевши от невалидните бюлетини, затова и държали на машинния вот. „Ние ще продължим да искаме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях”, коментира той.   

По отношение на съставянето на правителство Цонев посочи, че от разговорите не се вижда напредък, защото нямало диалог. „Втората политическа сила казва, че няма да подкрепи победилата. Но пък победилата да подкрепи тях. Абсолютен нонсенс, гавра с избирателя”, категоричен е той.

Дали от ДПС ще подкрепят мандат на ГЕРБ, каза: „Не сме водили никакви разговори, освен с Плевнелиев и Паси. За да стартира процесът по съставяне на кабинет, трябва да започнат разговори. Когато първата партия получи мандата, трябва да ни каже какъв формат на правителство си поставя”, е неговото мнение. И заяви: „Нашата партия отговаря с „да” и „не”, когато има конкретни разговори”. Неофициална подкрепа обаче ДПС нямало да даде на никого.

Третия мандат той си представя по-скоро като форма на антикризисен кабинет с къс хоризонт. „Най-добрият вариант е 173 депутати да направят кабинет. Това е евроатлантическата коалиция. Партиите, които заявяват ярка евроатлантическа подкрепа имат 173 депутати. Това е волята на народа”, подчерта депутатът.

Относно възможността в евроатлантическата коалиция да участват и партии, определяни от ДПС като „опасни” за управлението и бъдещето на страната, той поясни: „Когато партиите са във взаимен контрол, в кабинет с основна цел да се решават кризите, тези неща се минимизират. Винаги сме казвали, че кой какъв е - решават органите в страната”.

 

Източник: Нова телевизия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • майор Майор

    04 Ное 2022 8:53ч.

    Мента, стига лъга! Вашата...нъл се сещаш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    04 Ное 2022 9:02ч.

    Мента, кога ще пратиш войска от български изроди да се биете за укронацистите срещу Русия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "честен" българин

    04 Ное 2022 9:15ч.

    Да, най-добре с турски машини. Това е мечтата на всеки "честен" българин като Йордан Цонев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    04 Ное 2022 9:45ч.

    викът му Ментъ (eеемблемъ нъ бългъринъ: събиратилно нъ шмекери тарикати хитрици гяволетъ и etc)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    04 Ное 2022 9:54ч.

    "бруталните репресиите срещу протестите"? Погледни в задния си двор и как твоя приятел Трюдо от Канада се справя с протестите. И друго, ти асхол, кога ще освободиш Белия дом?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    04 Ное 2022 10:47ч.

    Господин Цонев, Машините във Венецуела са Американски и на всичко отгоре са свързани с мрежа през спътник. Нашите машини са АВТОНОМНИ. Може да повредиш и дори да хакнеш една - десет но не и всичките. А хартиените бюлетини се подменят с ловкост на ръцете... и малко късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    04 Ное 2022 11:37ч.

    Били най-потърпевши от хартията! Искали машини, първо им било трудно, после свикнали, сега резултатите им растат, а те са супер доволни! По тази причина искат отново да се върне хартията?? Където, НАПОМНЯМ, те търпят най-много вреди! Същевременно вкарва евроатл. нотка! Мадуро?! Аууууууу, ами сега! Маш. глусуване там и тук нямат общо. Докосване до дпс, Цонев - чувство за нечистотия, манипулация, отврат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеята е добра

    04 Ное 2022 11:41ч.

    С табулаторите на БАН измамите са невъзможни.. Сигурен съм, че от ПП веднага ще скокнат в защита на Смартматик.. Интересно ми е да чуя , с какви доводи..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Но не на тези, с които гласуват във Венецуела"

    04 Ное 2022 11:50ч.

    Други няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, има..

    04 Ное 2022 12:08ч.

    Разработка на БАН, но парламентаристите си избраха онези с манипулируемия софтуер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И с хартия, и с машини ДПС манипулират

    04 Ное 2022 13:10ч.

    изборите - вписват в протоколите ЕГН на умрели и на хора в чужбина и гласуват вместо тях С МАШИНИ. Осман Октай разказа пред БНР, че циганите контролирано гласуват за ДПС и скоро с фалшификации и със съдействието на купени полицаи ДПС ще стане първа политическа сила, ако другите партии не изпратят наблюдатели и членове на СИК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи