ЦИК не прие искането на Лена Бориславова да не е депутат, тя трябва да положи клетва

ЦИК не прие искането на Лена Бориславова да не е депутат, тя трябва да положи клетва

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ЦИК отказа да заличи Лена Бориславова като избрана за депутат в 49-ото народно събрание, каквото заявление тя депозира пред ЦИК по рано днес.

Заявлението остана за сведение, а членовете на Комисията спориха дали да върнат на Бориславова мотивирано писмо с отказ, като обяснят, че нямат такова правомощие, след като списъка с избраните за депутати е обнародван в Държавен вестник.

Това предложение, направено от заместник председателя на ЦИК Цветозар Томов, не събра необходимото мнозинство. Така заявлението остана за сведение, а Лена Бориславова е депутат. Утре тя трябва да положи клетва, след което може да поиска да бъде освободена от Народното събрание със заявление до председателя на новият парламент . 

Подаденото от Лена Бориславова заявление, с което тя се отказва да е депутат  от групата на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" в 49-ото Народно събрание, не е включено в дневният ред на днешното заседание на Централната избирателна комисия.

В извънреден брой на Държавен вестник от вчера беше обнародвано решението на ЦИК с поименния състав на новоизбрания парламент. 


Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Баце от село

    11 Апр 2023 17:42ч.

    Държавен вестник не ви е фейсбук, ееей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    11 Апр 2023 21:10ч.

    Ленче, не пропускай стъпала, качвай се бавно и последователно по стълбичката(без парапети), щото виж какво се получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи