Лена Бориславова се отказва да е депутат, цели се в местните избори в София

Лена Бориславова се отказва да е депутат, цели се в местните избори в София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лена Бориславова, сочена за една от най-близките до съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, се отказва от мястото си в Народното събрание.

Тя е подала заявление за това в ЦИК. След малко започва заседание на комисията, която трябва да го разгледа.

Възможно е ЦИК да не разреши на Лена Бориславова да се оттегли от мястото си на депутат. Причината е, че имената на новоизбраните народни представители вече са окончателно обявени. Тогава Бориславова ще трябва в сряда да се закълне като депутат, след което да подаде оставка пред председателя на парламента.

При оттегляне на Лена Бориславова от парламента на нейно място ще влезе седмият в софийската листа на ПП-ДБ Петър Петров, който също е от "Промяната".

Причината за оттеглянето на Бориславова е, че ще координира усилията на ПП да спечели местните избори наесен, разясни самата тя в пост във Фейсбук и специално подчерта, че ще се бори за успех в родната си София.

"Дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво. Формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент.

Но в предизборната кампания се убедих, че много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво.

Вчера Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София.

Отговорността към тази задача e огромна - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност. Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел", написа Бориславова.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • читател

    11 Апр 2023 14:27ч.

    Имам съмнения доколко доброволно е това оттегляне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • параленепипед

    11 Апр 2023 14:38ч.

    Никакви съмнения няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буди смях

    11 Апр 2023 14:34ч.

    Ще решава проблемите на хората на местно ниво, което е директно зад парламента. Проблемът на госпожицата не е къде ще решава проблеми, а в представите й за властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От парапет, та на кмет

    11 Апр 2023 14:51ч.

    А, честито на софиянци. Парапетът май ще им става кмет. Ще умра от смях. Като гласуваха за ПП, си го заслужават. Не мога да се сетя за друга, по "достойна" кандидатура - "млад, умен и красив" жълтопаветник и парапетник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E, aй ся кмет...

    11 Апр 2023 15:03ч.

    Кметът ще го определят от ДБ - нали са коалиция, пък и на жълтите павета ДБ са "мека (и нежна) сила". А за уморена кака Лена остава позицията шеф на общинския съвет...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото

    11 Апр 2023 15:50ч.

    от 30 г все хубави хора правите кметове на софия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаирлия да е на софиянци

    11 Апр 2023 15:11ч.

    Момичето искрено се забавлява, докато се и по****а! Ашколсун! На шопите - честито! Ще ви пооправи на местно ниво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    12 Апр 2023 12:09ч.

    в софия шопите отдавна сме малцинствена група, застрашена от изчезване. повече сте пришълците и индоромите - все носители на "ония" ценности. то и затова от софия град вече не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    11 Апр 2023 15:21ч.

    Ама, каква изобщо е тази посредствена девойка? НИКАКВА. Какъв фактор в политиката е? НИКАКЪВ. Защо тогава изобщо ни занимават с нея? Толкова ли няма по-важни теми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    11 Апр 2023 15:36ч.

    Само да не ни я натресат за кметица. Че Данчето, при всичките и зависимости от байхуй, имаше мозък в главата, докато на тая умът и се само в парапети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче,

    11 Апр 2023 16:01ч.

    ше ме извиняваш, ама не си прав. Фандъчка и тая са едно към едно откъм мозък в главата. Неслучайно Фандъчка има 15+ зам-кмета по всичко, за което се сетиш, нейната работа е да не разбира от нищо и да се усмихва. Та, ако тая (кой ще гласува за нея?!?!) стане някак си кмет, просто ще надградят простотията - ще е по-"зелена".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    12 Апр 2023 12:22ч.

    "Данчето, при всичките и зависимости от байхуй, имаше мозък в главата" -- моооля?!? първо се смях от сърце, после се Фцепених - ако таа женица такова фчипитление оставя у популантите... жална ѝ майка на територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КурОлацията

    11 Апр 2023 15:37ч.

    До кога ще ни занимавате с тази жрица на любовта, известна с парапета и креватните си умения, а иначе правна нула ( щеше да бори мафията с извадки от Гугъл ) със заплата от над 10к на месец, заработена в мансардата с шахматни окраски? Вече луксозно ремонтирана, поради засиления интерес след излизането на клипа и бъркането в задния двор от Про100то Киро, застинал в ментално отношение на 6г възраст?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    11 Апр 2023 15:57ч.

    Винаги съм била за Фандъкова -умен и сериозен човек, с опит и реалист.Не я харесваха. Ето ви сега я Лена, я Бонев. За тях няма отговорност, а още един ред в Линкедин. Хвърчила в облаците, че и леко опетнени. Като доживотния парт.функционер Станишев - ,,оправи,, местните идейни проблеми и се зае с европейските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е доц д-р карачибук?

    11 Апр 2023 16:03ч.

    Статията, снимката и загадъчната усмивка на Лена не го ли викат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Апр 2023 16:12ч.

    сбъркано общество без критерии за нищо как може да гласуваш за парапета и грешния ъгъл това е позор избори до дупка докато случим на хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • физиогномист

    11 Апр 2023 16:18ч.

    Защо ли винаги е с изражение на ридаеща мадона? Сигурно не издържа под товара на собствения си морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото е на антидепресанти

    11 Апр 2023 23:24ч.

    и сама не знае на кой свят е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена - евроатлантическата всеотдаденост

    11 Апр 2023 16:35ч.

    С парапет напред - в кабинет на кмет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    11 Апр 2023 17:35ч.

    Толкова ли няма други български девойки завършили с отличие престижни университети? Какво чудо на природата и обществото е тази Лена, която никакви излагации не са в състояние да укротят? Оставам с впечатлението, че само развъртането ѝ в кръга на Кичо Петков е нещото, което я прави толкова "уникална", ама то бива ,бива... Явно има нещо повече от сбъркано в нашата политика, защото като гледам с каква лупа са наблюдавани действащите политици другаде, у нас е истински панаир на суетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    11 Апр 2023 18:46ч.

    11 Апр 2023 18:45ч. Струва ми се, че лицата на Лена и Георг имат удивително сходни черти и това едва ли е някаква тривиална случайност. Нещо напевно подсказва, че двамата са брат и сестра. Да, Георг е по-окосмен, но ако решително се пообръсне и удари една контра той ще се превърне в двойник на Лена. Двойник, който дори Киро не ще може да различи от оригинала. Не е изключено лицевото окосмяване на Георг да е точно копие на вагиналното на Лена, но това няма особено значение. Убеден съм, че двамата са астрални брат и сестра. Вече чувам как вълшебният вятър довява до ушите ми приказната история на Лена и Георг, Аспаруховите Хензел и Гретел. Някога, в едни далечни времена, когато човеците не оставяли ни въглеродни, ни дактилни отпечатъци, в една затънтена гора живял беден дървар с жена си и с двете си деца; момченцето се казвало Георг, а момиченцето Лена. Парите едва стигали за прехраната на семейството. И ето, че в гората се дошла страшна инфлация. Тежък станал животът. Дошло време, когато дърварят не можел вече да припечелва дори за насъщния хляб. Тежки мисли не му давали покой и през нощта. Докато една вечер, както лежал буден в леглото, казал на жена си: — Какво ще стане с нас? Как ще изхраним клетите си деца, като нямаме вече нищо? Понеже бедността и инфлацията ги притискали, а и жената не виждала никакво спасение, отвърнала коравосърдечно: — Знаеш ли какво, мъжо? Рано-рано утре ще заведем децата в гората. Ще им запалим огън и ще дадем на всяко по едно парче хляб, после ще отидем да си гледаме работата и ще ги оставим сами. Те няма да намерят пътя, за да се върнат вкъщи, и така ще се отървем от тях. Речено - сторено. На сутринта децата се събудили сами и уплашени. В онези диви години все още нямало агенция за закрила на детето и те нямало кому да се оплачат. Разплакали се Лена и Георг. Плакали чак до пладне, когато на дървовото до тях кацнала снежнобяла птичка. Тя пеела тъй сладко, че те те й се доверили, а птичката литнала и ги повела в гората. Така неусетно стигнали до една приказна къщичка. Като се приближили съвсем, децата видели, че тя била направена от хляб и била покрита с козунак, а двете й вратички били от млечен шоколад. И Георг, и Лена тогава били неграмотни и не могли да прочетатат, че къщичката била партийна централа. На едната вратичка имало надпис от сметана ПП-моми, а на другата ГЕРБ-момци.Между тях с отромни букви пишело "Само Локо". Зарадвали се дечицата. Георг рекъл: — Сега можем да се наядем до насита. Аз ще изям едно късче от покрива, а ти, Лена оближи бялото от вратичката. Георг протегнал ръце нагоре и си отронил малко от покрива, а Лена страстно засмукала дръжката на вратата. В същия миг от къщичката се чул тънък тънък гласец: — Кой от къщичката хрупа? Аз ръцете му ще счупя. Какво ще стане с Лена и Георг? Дали ще се заситят, омитайки тази къщичка или ще искат и още? Ще направят ли двамата партийни кариери и дали Локо ще остане в елитната футболна група? Всичко това ще научите само в Гласове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До г-н Черната лула

    11 Апр 2023 22:21ч.

    Уважаеми господине, Вашите къси разкази носят неимоверна радост на целокупното население. Бъдете здрав и продължавайте да пишете. Вие сте нашата усмивка и четейки творбите Ви, току-виж сме се изкачили по стълбицата, отчитаща щастието на нациите. Ваша почитателка - аналитичка.)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Апр 2023 19:22ч.

    доц. Карачибук 11 Апр 2023 18:46ч. Перфектно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханко Брат

    11 Апр 2023 22:26ч.

    Много сте семпли бе, копейки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    12 Апр 2023 0:24ч.

    Айдееее, нека ако е възможно да публикувате мнението на някой колега юрист, който я познава и има виждане на нейните професионални и умствени възможности !!!! Моля, моля моля! До тогава не приемам оценки от хора, които не я познават!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи