ЦИК: 9,19% е избирателната активност в страната към 11 часа. В София е 6,52%

ЦИК: 9,19% е избирателната активност в страната към 11 часа. В София е 6,52%

Избирателната активност към 11 часа е 9,19%. Най-висока е в община Малко Търново - 45,73 процента, а най-ниска е в Пловдив 3,86%. В София е 6,52%. 

"Изборният ден започна нормално. До момента в Централната избирателна комисия са подадени 7 жалби 5 броя сигнали. Секционните избирателни комисии трябва да поставят един печат върху отпечатаните бюлетини от машинно гласуване и да следят поставянето на два печата върху хартиените бюлетини. Избирателите не трябва да дърпат бюлетините от машините, а да изчакат звуковия сигнал", заяви на брифинг Росица Матева от ЦИК.

По думите ѝ към 11 часа е преустановено машинното гласуване в 20 секции - 20 машини, като за четири от тях решението е взето вчера. 2 от машините са в Благоевград, нарушени са правилата при транспортирането. В тези секции се е преминало изцяло на гласуване на хартия.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Читател

    05 Ное 2023 15:28ч.

    Моля, администраторите да трият простотиите на някоя си viola и още и.един като нея! Тук не е място за безплатни реклами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    05 Ное 2023 15:46ч.

    Правилният въпрос е не защо гласуват толкова малко хора, а защо гласуват и тия малко, след като всички кандидати са боклуци. С гордост заявявам, че съм от огромното мнозинство нормални българи, които никога не гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи