Центърът на Париж потъна за известно време в мрак заради авария

Центърът на Париж потъна за известно време в мрак заради авария

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Центърът на Париж потъна в мрак, след като електрозахранването бе прекъснато вчера вечерта в няколко централни столични района, съобщава телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Компанията Ер Те Е, управляваща електропреносната мрежа, обяви, че от прекъсването на тока са били засегнати 125 000 домакинства. Към 23 ч. електроподаването е започнало да се възстановява в трети, четвърти и пети район на Париж.

Компанията Енедис, която е дистрибутор в електроснабдяването, пояснява пък, че в първи и четвърти район са били засегнати 75 улици, а в трети и пети район - 34 улици.

В социалните мрежи много французи започнаха да споделят снимки на тъмни парижки улици и потънали в мрак сгради. Много потребители на социалните мрежи коментираха, че се чувстват странно в мрака, без интернет. Някои признаваха, че за първи път изживяват подобно нещо.

И властите, и енергийните компании поясниха, че става дума за авария. Тя стана малко, след като вчера бе обявено, че за днес френските власти планират временна и контролирана симулация на прекъсване на електрозахранването в регион на страната. Франция очаква затруднения в доставките на електроенергия за потребителите през януари, тъй като множество френски атомни електроцентрали са в процес на ремонтни дейности.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • паневропейска бъзикня

    09 Дек 2022 8:45ч.

    В цяла Европа са налице бъзици с населенията, иди ми доди ми - изключване на тока... Поредната сатанистка дресировка. Пример от Белгия. Всички знаят че в Белгия си осветяват шосетата и магистралите. Имат огромни ИЗЛИШЪЦИ от електроенергия поради контрибуциите които все още получават от ФРГ заради ВСВ... Но от скоро се наблюдава демонстративно гасене на лампите по шосета и магистрали. Къде ? Основно там, където минават през , или близо до населените места !!! Да може да се види от хората , че са угасени лампите ! И разбира се където най много се пречи... Иначе на разстояние от населените места шосетата и магистралите все така си греят като слънца ! Сатанистка му работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи