Трима руски военни са загинали при падане на отломки от свален украински дрон над база "Енгелс"

Трима руски военни са загинали при падане на отломки от свален украински дрон над база "Енгелс"

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че противовъздушната отбрана на страната е предотвратила удар с украински дрон срещу военновъздушната база "Енгелс" в Саратовска област, а при падане на отломки от безпилотния летателен апарат са били убити трима военнослужещи, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"На 26 декември около 1:35 ч. московско време украински безпилотен летателен апарат беше свален на малка височина от средствата за противовъздушна отбрана на военнокосмическите сили на Русия, докато се приближаваше към военното летище "Енгелс" в Саратовска област", съобщиха от военното министерство в Москва.

"При падането на отломки от безпилотния апарат бяха смъртоносно ранени трима руски военнослужещи от техническия персонал, намирали се на летището", заяви ведомството.

Според съобщението няма пострадали самолети в базата.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • SU 35

    26 Дек 2022 12:01ч.

    За втори път подобна атака в дълбочина на Русия ! За втори път атакувана стратегическа база на руските ВКС ! Как е възможна такава халатност ? Как е възможно да не се вземат крути мерки след първата атака ? Вярно е че атаките с дронове са трудни за засичане, но това все пак е близо 1000 км. полет ! Защо около тези бази няма системи и рубежи за ранно предупреждение ? Защо няма изнесени напред ЗРК ("Панцири" или др.) , на стотици километри около базите ? Защо руснаците чакат до последния момент дрона да попадне в обхвата на непосредственото ПВО прикритие на Базата ? Защо нямат дежурни изтребители с радари с АФР , които да излетят по-рано и да атакуват дрона от горе ?....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    26 Дек 2022 12:06ч.

    Съмнителна работа, поначало съмнителна по начина, по който е обявена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    26 Дек 2022 12:42ч.

    Защо, защо. Щото така. Защото бъзливият Говорун трябваше още след първото нападение на стратегически ядрен обект да отговори с тактическо ЯО, след което на западняците щеше да се спече фъшшкията на задника. А Говорун дърдори глупости за избягване на ядрена война на всяка цена. С което насърчава наглосаксиите за по-смели действия. Ако така се беше държал Ким Чен Ин, отдавна щяха да ги смелят. Но Ким заплаши с първи удар и смелите янки се ометоха от терена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • токту

    26 Дек 2022 12:51ч.

    Ако всичко в новината е така, както се представя, редно е Русия да удари с неконвенционално оръжие извършителите, както и техните помагачи. Започвам да се нервя и няма да ми издържат нервите. Как да вярваме на ръководството на Русия оттук нататък - подобни инциденти в други точки на планетата могат да се прекратят с повече твърдост. Отговорност е да бездействаш, но и да действаш. Противникът става все по-нагъл, навярно защото се самоутешава, че правотата е на негова страна и руската страна е слаба. И в двата случая самозаблудата работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    26 Дек 2022 13:03ч.

    Явно всичко е договорняк. А си патят обикновените хора. А Говорун продължава да фъфли за братски украински народ и за обединение. А малоумниците го наричат диктатор. То ако беше диктатор, войната в уркия отдавна щеше да е приключила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този цирк,

    26 Дек 2022 14:19ч.

    наречен СВО е заради това, че Русия се управлява от неолиберални говна /досущ като у нас/, начело с Путин, който, по негови признания също е с неолиберални /не либерални а неолиберални, има огромна разлика/ убеждения. Най-великите подвизи на Русия в последните 100 години са извършени, когато начело на държавата са такива личности, като Сталин. В момента времето индикира крещяща нужда именно от такива личности, а не от неолиберални женчовци, като Путин. Докато това не стане, ще гледаме и ще се нагледаме на всякакви "договорености" от страна на Русия, повечето от тях - свръх-унизителни за самата нея. Към момента, обаче, това не ги смущава много. Не говоря за толкова за властта, а за болшинството от народа. Неолибералната зараза все още не е излекувана и при тях, както и у нас. И няма да бъде излекувана. Докато не се случи нещо, което да ги стресне и да престанат да мислят, че всичко може да се оправи с "бизнес", - те, както и ние - сме обречени на абсолютна загуба и изчезване. Въпросът е изключително сериозен, но понеже не прилича на гигантски тера-катаклизъм, за сега никой не му обръща внимание. А именно това е целта на запада - да осигури условия за бавно сваряване на жабите в тенджерата. И за сега успява почти на 100%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи