"Тренд": ГЕРБ повежда пред ИТН при нови избори, Христо Иванов равен с Нинова

"Тренд": ГЕРБ повежда пред ИТН при нови избори, Христо Иванов равен с Нинова
Същите 6 партии, които са в сегашното 46-о народно събрание, ще влязат в парламента при нови предсрочни избори. Това показва национално представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на в. “24 часа”. Данните от изследването сочат, че в електоралните нагласи ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, но с минимална преднина пред “Има такъв народ”.

 

На изборите на 11 юли “Има такъв народ” получи 24,08% и така излезе като първа сила пред ГЕРБ-СДС с вот 23,51%. Разликата е 0,57%.

 

Проучването на “Тренд” от края на юли показва пак крехка дистанция между ГЕРБ-СДС и “Има такъв народ” от 0,8%, но този път в полза на партията на Борисов.

 

 

В битка за третото място остават БСП и “Демократична България” съответно с 14,5% и 14,1%

 

На 11 юли червената партия получи 13,39%, а “Демократична България” - 12,64%. 

 

Данните сега показват твърда четвърта позиция на ДПС с малко над 10% и 4,4% за формацията “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

 

На 11 юли вотът за ДПС бе 10,71%, а за формацията на Мая Манолова, която още се наричаше “Изправи се! Мутри вън!” - 5,01%.

 

Проучването за електоралните нагласи при нови избори сочи, че под бариерата остават “Възраждане” с 2,9%, ВМРО с 1,9% и “Българско лято” с 1,1%.

 

Подкрепата за работата на служебния кабинет постепенно расте

 

През юли 40% я оценяват положително, а 42% - отрицателно.

 

В последните няколко месеца няма съществена промяна в дела положителни оценки за работата на президента, но намаляват отрицателните. През юли позитивните оценки за Румен Радев са 50%, а негативните 32%.

 

 

Над половината от пълнолетните българи (51%) декларират, че изборите са били честни, само 15% са на обратното мнение. Очевидно машинното гласуване повишава доверието към изборния процес, а и преобладаващото мнение е, че то трябва да остане (57%) срещу едва 12%, според които гласуването с хартиена бюлетина трябва да се върне.

 

Само 8% са се затруднили да гласуват с машина, като сред тях преобладават най-възрастните. Във възрастовата група 70+ малко над една четвърт споделят за затруднения.

 

От “Тренд” уточняват, че теренът на проучването е проведен между 23 и 30 юли на територията на България и е моментна снимка на нагласите към този период. Предложението на “Има такъв народ” за министър-председател в лицето на Пламен Николов и последващите политически събития може да са дали определено отражение на нагласите, но проучването няма как да го отчете.

 

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • OLD

    06 Авг 2021 9:19ч.

    Е, наистина няма такъв народ! Интересно, дали Бъчварова, научи вече иврит, говоримо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    06 Авг 2021 9:22ч.

    Постулат: Прост и наивен народ гласува за партия "Има такъв идиот"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    06 Авг 2021 10:20ч.

    30 години работиха за опростачването на народа. Неграмотен народ лесно се манипулира и управлява от агресивна посредственост, с каквато е пълно народното събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако

    06 Авг 2021 10:49ч.

    някой очаква, че гласувалите за Слави са разочаровани и ще дадат гласи си за друга партия, ще бъдат жестоко излъгани. Болшинството от славчовите гласоподаватели не се интересуват от политика, не четат и резултатът е виден. Не разбирам откъде идват повечето гласове в анкетата за ДБ. Толкова ли много станаха левичарите в България? Скоро ще стигнем май САЩ в това отношение. Жална ни майка тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    06 Авг 2021 10:57ч.

    Ясно послание на 21% от гласувате.То е отправено към съвкупните 4 власти .Гласи; ''Да духате супата'' В задачата се пита;Слави чалгаря ли ги е научил на такова нецензурно поведение /да гласуват за ИТН/ или ''живота зъл ми отряза благодушната опашка''Любителите на шкембе чорба казват ;Уууууууколко прост народ има.Не яде супа. Не ядящите супи викат ;Да си я ядат каквато си я забъркат,но да не ни пъхат техните лъжици в нашата уста.Ние не ядем горещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никола Тесларов

    06 Авг 2021 11:10ч.

    Как пък няма осъден нито един "социолог" за измама в особено големи размери? Ясно е, че целта е да няма ляво и дясно! Ясно е също, че ни чака някакво замърляно либерално, в което пак първи ще е кой? КОЙ? ДПС, разбира се! Пред очите ни диктатурата на пролетариата се изражда в диктатура на малцинствата! Кога преди партия с 65-има депутати, или 1/4 от всички, е имала претенции за цялата власт? Нали чувате как се насажда "правителство на малцинството"? Как нова партия ще управлява без парламентарно мнозинство и какви са тези "тематични мнозинства", дето са за едното чукане, пардон, гласуване!? Малките, различните, екзотичните ще управляват мнозинството, нищо че демокрация е точно обратното! Пътят е ясен - тотална циганизация, чалгаризация, инфлация и капитулация в унищожителна за духа и паметта либерализация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    06 Авг 2021 11:50ч.

    Дай България са за съжаление :DDD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герб тулупи на 06.08.2021 в 11:28

    06 Авг 2021 12:02ч.

    то по интересно е дубайскшя принц колко плаща на идиоти като теб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече не се търпи

    06 Авг 2021 12:37ч.

    Не мога да гледам поваче толкова грозни мъже! И прости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източник: "24 часа",

    06 Авг 2021 12:38ч.

    Както се казва - нямам повече въпроси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    06 Авг 2021 12:47ч.

    И тези от "Тренд" трябва да ядат и затова се занимават с глупости по никое време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    06 Авг 2021 12:48ч.

    Тука основния въпрос е провалът на ИТН води ли до преливане на гласове към тиквената партия. Засега не води. Демек тия дето чакат тяхната Тиква на бял кон няма да го дочакат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    06 Авг 2021 13:08ч.

    ГЕРБ могат да вземат отново властта САМО при над 50% гласове. Без подкрепа от други партии, ГЕРБ ще се радват, че "печелят" избори и след това им остава само да ронят сълзи и сополи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    06 Авг 2021 13:35ч.

    Колко ли са платили ГЕРБ на Тренд, за това "проучване" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Мильо Лудия

    06 Авг 2021 13:43ч.

    Ти си много надъхан и забележително постоянен в коментарите си, особено по отношение на "тиквата", но сигурно си пропуснал да забележиш, че в момента пехливанските борби са за друго - изпълнение на европейската повеля за либерално зелено! Това било бъдещето - БСП без Нинова, но с някой като Станишев + вечният любовник ДПС, от другата страна са всички останали в битка с ГЕРБ за "дясното", водени от Радев! Виж ги как са се разпределили в парламентарната зала! Впрочем Прокопиев и личните му роби и слугини поне от 6 години воюват пропагандно на всички фронтове с Борисов, с идеята той да бъде свален окончателно, без значение от кого! И в това сбъркаха, понеже подобно поведение говори за помиярщина, страх и зависимости! Нали Славчо "победи" Бойко? Да виждаш щастливи и доволни? Не, няма и сега се налага политтехнолог номер едно Иван Кръстев да се намесва и да въдворява "правилните хора" на "правилните места", по дизайна на Дондуков 2!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    06 Авг 2021 14:02ч.

    до Мильо Лудия на 06.08.2021 в 13:43 Ами не са такива нещата - единственият възможнен изход, който удовлетворява всички партии и президента /без Герб, но тях вече никой не ги пита/ е служебното правителство да стане редовно с мандат на БСП. Това ми е прогнозата и тя ще се провери след 2 седмици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    06 Авг 2021 14:06ч.

    Беше неизбежно герб да не се върне на върха след малоумията на чалгари, бабикяни, комуняги и особено на Льотчика Наистина лекарството за болестта герб е много по лошо от болестта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    06 Авг 2021 14:11ч.

    Наистина тоя Мильо е луд. И кравите у нас са наясно, че е невъзможно башибозукът на Льотчика да стане редовен кабинет, защото правителството трябва да бъде на някоя партия, трябва да поеме отговорност и самият Льотчик им го обясни. Когато комунделите предложат хунтата за редовен кабинет, всичките 5 партии ще отхвърлят тоя идиотизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    06 Авг 2021 14:18ч.

    Преди няколко дни Галъп даде 60% рейтинг на хунтата на Радев. Сега са 40%. И това е фалшива цифра. Хунтата харесва само на лумпените, а те все пак са много под 40%. А бабикяните са на изриване в канала, където им е мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена Гунчева

    06 Авг 2021 14:39ч.

    Социоложките на повикване започнаха наддаването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    06 Авг 2021 15:16ч.

    Има тук един всеотдаен глуповат и многократно ваксиниран писач "зелен чорап от НАТО", казва се Стефанов, същият, желаещ да опознае ауспуха на льотчика, зове (в 11:53) : изчегъртайте Радев! Водка Веска Томова от Варна така и не разбра, че в армията от 20 години няма зелени чорапи. Ама такива като нея, все си ходят с насрани гащи... хехе, ха ха ха ... и забележително постоянен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    06 Авг 2021 17:27ч.

    Изборите са толкова нечестни по закон, че дори не може да се докаже, че са такива. Ако някой се усъмни в машината, какво от това, нито се броят разписки, нито има следи от манипулациите. А и кой ще се осмели да каже, че американците са направили нечестни избори у нас? Оттук нататък комунизъм, Антифа и аз очаквам да се почне с ромските въпроси. Сега ще видите колко сме съгрешили пред тях. Чудно защо при цялата дандания около новото правителство изобщо не се шуми по тази тема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Многократно ваксинираната г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ е права: "Оттук нататък комунизъм"

    06 Авг 2021 17:34ч.

    Големият Маргин е кръстник на дъщерята на КОМУНИСТА Бойко Методиев Борисов, а КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов е кум на Маджо... Ставам неудържима, в смисъл, след прочетения страхотен текст, написан от вас и г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ. Водете ни смело напред. В смисъл такъв. Не ще сгрешиме, в смисъл, ако предвидиме и кажеме, че пак ще биеме. Да не мислиме и гадаеме, в смисъл, а решително да си пъхнеме листчето от машините, където трябва. За Политическа Партия ГЕРБ! Когато ПОСТАВЕНИЯТ плевнелиев се появяваше публично, обществото започваше да се смее. Той работеше като човек, който развеселява обществения живот с появата си и с думите си. Обичах да го слушам, защото винаги очаквах да чуя нещо смешно, а той всеки път оправдаваше моите очаквания... Поздрави, Водка Веска Томова от Варна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Авг 2021 18:12ч.

    измишлъотините на тренд ако боико рашков е мвр шеф герб ще поведе надолу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Местен изрод - пишман социолог

    06 Авг 2021 20:10ч.

    Уточнение към прогнозата на колегите - Възраждане 4,51%, ИБГНИ - 3,8%....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus ханъм

    07 Авг 2021 4:43ч.

    Ма ноу си чавръста, ромити чи ромити. Ся утпочнафми с лгтбюящчз, върим къмту жендърти и трансувити. Ромити по-пудир. Ку съ нъложи, можи пак дъ ръзбутъми и турцити. Килипира на експлутирънити да върви, па и дяду Стуенчу и баа Пенъ да ги засрамим - гиди нъцунълисти и десни тируристи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко копейки плаща Копейкин

    07 Авг 2021 9:14ч.

    да го хвалят по форумите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    07 Авг 2021 10:12ч.

    Превръщането на служебното правителство на синергичния с американските интереси президент в редовно с мандат на БСП или ДБ ще доведе до оттичането в канала и на Радев, и на БСП, и на останалите протестърски ултраглобалистки партийки. Вървим ускорено към разпад на малкото останала държавност и превръщането ни изцяло в територия за демонократски експерименти. Що се отнася до въпросните "проучвания", те са просто едни инструкции, които ще бъдат възпроизведени от администраторите на машините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи