Тръмп спомена пет пъти името на Путин по време на дебата с Байдън

Тръмп спомена пет пъти името на Путин по време на дебата с Байдън

Кандидатите за президент на САЩ демократът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп споменаха името на руския лидер Владимир Путин общо девет пъти по време на дебата. Тези изчисления направи кореспондент на ТАСС след предизборния дебат, проведен в Атланта.

Тръмп говори за Путин по-специално, когато обсъждаше ситуацията на международната арена. Според него, ако начело на САЩ стоеше човек, „когото Путин би уважавал“, тогава нямаше да има конфликт в Украйна. Тръмп също така за пореден път увери американците, че ще успее да разреши конфликта. „Бих уредил всичко между Путин и Зеленски, като избран президент“, добави той. Освен това, според политика, „Путин е видял некомпетентността“ на ръководството на САЩ в ситуацията с изтеглянето на американските войски от Афганистан през 2021 г. „Това беше най-срамният момент в историята на нашата страна”, добави Тръмп.

Тръмп спомена още веднъж името на руския лидер, когато обвини Байдън, че води страната към Трета световна война. Според републиканеца настоящият президент на САЩ не е уважаван от лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, китайския президент Си Дзинпин и Путин.

Байдън на свой ред говори четири пъти за руския президент. В първия случай настоящият президент на САЩ отправи неоснователни обвинения към руския лидер за ситуацията в Украйна, посочва кореспондентът на ТАСС. Освен това Байдън упрекна Тръмп, че иска да изтегли Съединените щати от НАТО и заяви, че Руската федерация под ръководството на Путин може да се опита да „влезе на териториите на страните“ от алианса. 

Продължавайки разсъжденията си, Джо Байдън каза, че Тръмп иска да започне ядрена война и да позволи на „Путин да поеме контрола над Украйна и след това да отиде в Полша и други страни“. „Искате Трета световна война? Оставете го да спечели и кажете на Путин „правете каквото искате“ с НАТО“, каза Байдън.

От своя страна бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Киев не печели военния конфликт с Русия. "Той (президентът на САЩ Джо Байдън) ни постави в толкова лоша позиция с Украйна и Русия, защото Украйна не печели тази война“, каза Тръмп. И добави: „Русия може да окупира (цяла) Украйна“. Бившият президент на САЩ каза, че Украйна "изгуби толкова много хора и това е толкова тъжно". „Свършват им хората, свършват им войниците. Загубиха толкова много хора, загубиха толкова великолепни градове със златни куполи, които са на хиляди години. И всичко това е заради него и неговите глупави решения“, добави той, обвинявайки Байдън за провалена политика в Украйна.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • OLD

    28 Юни 2024 14:21ч.

    Време е Бог да се намеси там! Дали с Йелоустоун, дали с нова Гражданска война за защита на Човека вече и победа над сатанинските технологии и механизми за изчезването на НЕ оценяващите се за "богоравни".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешно и тъжно

    28 Юни 2024 14:23ч.

    Смешно, тъжно и много мъчително е да гледаш как двама сенилни старци се правят на господари на света. Единият щял да спре войната в Украйна, а другият да я продължи до победата над Русия (каквото и да значи тази тъпотия). Истината е, че на света има само един човек, който може с една своя заповед, да спре тази война за броени часове. И той се казва Владимир Владимирович Путин. На това място фактчекърите си прехапват езика и ги заболява както след кин-гери (удар в слабините).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    28 Юни 2024 14:27ч.

    САЩ ни са сатрапия, за да зависят само от президента, бе копейка. Това да не е Матушката ти в която няма избори и партии и като убият вожда почва гражданска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    28 Юни 2024 15:05ч.

    ба, как ще са сатрапия! питай в афганистан, сирия, либия, виетнам... иран, чили... но иначе съм сигурен, че не подозираш колко прав си - сащ, поне от кенеди, не зависят от президента си, да. зависят от тези, от които зависи президентът... сФанА ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ух Копейка, тебе ли ударих? Извинявай

    28 Юни 2024 15:09ч.

    Разтривай топките и мажи редовно с Кацитридина, след месец ще има подобрение и хематома ще се разсее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи