Тръмп след победа в Южна Каролина: Байдън, ти си уволнен, разкарай се!

Тръмп след победа в Южна Каролина: Байдън, ти си уволнен, разкарай се!

Бързата победа на Доналд Тръмп на първичните избори в Южна Каролина потвърждава повече от когато и да е било, влиянието, което има бившият президент върху своята партия, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Само за няколко секунди лицето на Тръмп се появи по всички телевизионни екрани. Победата на бившия президент на първичните избори в този щат означава, че той води вече в пет първични вота на републиканците - в Айова, в Ню Хемпшър, в Невада, на Вирджинските острови и в Южна Каролина.

При преброени 94 процента от бюлетините Тръмп има 60,1 процента и 44 делегати, а единствената му опонентка Ники Хейли получава 39,2 процента и 3 делегати, посочва Си Ен Ен.

Ники Хейли, претендентката за президентската номинация на Републиканската партия на САЩ, заяви, че няма да се оттегли от надпреварата, въпреки загубата в Южна Каролина, смятан за неин бастион. Нейният мотив да остане в играта е, че отказът би бил прекалено лесно решение.

Следват първични избори в Мичиган, Мисури, Айдахо, а на 5 март ще бъде Супервторникът, в който гласуват едновременно петнадесетина щата, сред които Тексас, Калифорния, Колорадо и Вирджиния.

Хейли не е фаворит в нито един от тях.

Според анализатори единствената надежда на бивата представителка на САЩ в ООН е да издържи достатъчно дълго време, за да може някое от съдебните дела да подкопае кандидатурата на Тръмп, казва политологът Джулиън Зелицър.

Тръмп vs. Байдън

Преди да отпътува за Южна Каролина, за да наблюдава резултатите от вота там, Тръмп участва в конференция на консервативни лидери, където произнесе 90-минутна реч, в която обрисува мрачна картина на една, по думите му, западаща Америка при управлението на Байдън, посочва Ройтерс, на която се позова БТА.

Пред гостите на събитието, известно като Конференция за консервативно политическо действия, провеждана в Нешънъл Харбър, Тръмп заяви, че ако той победи Байдън на изборите през ноември, това ще бъде Съдният ден за САЩ и негов абсолютен и окончателен реванш.

През аплодираща го аудитория Тръмп заяви по адрес на Байдън: "Джо, непочтеният, ти си уволнен! Разкарай се оттук. Разрушаваш нашата страна!", предаде Ройтерс.

През аудиторията Тръмп каза, че "САЩ са управлявани от тирани, корумпирани хора, от фашисти", предаде Франс прес.

Пред стотици привърженици, които носеха червени шапки с надписа: "Тръмп", извезан със златни букви, републиканският кандидат за президент заяви: "Глас за Тръмп е вашият билет към свободата и вашият паспорт за избавяне от тиранията".

Тръмп си навлече гнева заради коментари, сметнати за расистки

В петък пред група афроамериканци в Южна Каролина той каза: "Много хора казват, че чернокожите ме харесват, защото са страдали толкова много и са били дискриминирани и ме възприемат като някой, който е дискриминиран". Това беше възприето като опит на Тръмп да намекне, че цветнокожите имат съдебни проблеми и биха го разбрали защото и той има съдебни неволи.

Пред Конференцията за консервативно политическо действия, Тръмп говори и за незаконната имиграция и каза, че тя убива "нашите граждани, убива нашата страна". "Нито една страна не може да понесе, онова, което се случва в САЩ".

Тръмп визира миграционната политика на Байдън, при която, според него, "Америка станала кошмарна". И обеща да предприеме сурови мерки срещу незаконната имиграция.

 

 

Коментари

 • Начи, РИНУ трики Ники ша драпъ

  25 Фев 2024 8:57ч.

  ду пуследну. Да ште Ники даште, даште ма куга ште??????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симо

  25 Фев 2024 15:25ч.

  "Байдън, ти си уволнен, разкарай се!" Тръмп забрави да добави "луд кучи сине" както си общуват американците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно е че ще спечели ако е честна играта, НО как ще се предпази от служебна загуба?

  25 Фев 2024 9:09ч.

  След като е обвинен по 1001 точки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баh

  25 Фев 2024 9:13ч.

  Говори се напоследък, че за вице бай Тръмп се е спрял на Тълси Габард(бивша демократка), за да обере гласовете и на недоволните от партията си гласоподаватели на демократите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Падеж

  25 Фев 2024 13:47ч.

  Ако е верно, това ще бъде убийствен удар по мордата на демонкратическия дзвер. Само хавайски 12 април 1981 може да прободе дзверо право в зверовото му сърце. Да бъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  25 Фев 2024 9:22ч.

  Дано Тръмп си е взел поука от твърде мекото си поведение през предния мандат,което реално доведе до преврат в САЩ. Първата му работа трябва да бъде: да докаже фалшифицирането на предните избори и да смаже без никакви компромиси отговорните за това. Изобщо не трябва да проявява милост към превратаджиите, защото пак ще му спретнат пуч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Фев 2024 9:37ч.

  Тулси Габард е едва на трето място по предпочитания за вице. На първите две са Кристи Ноем и Вивек. Кристи е класическа "Джоанка реднечка" маниячка на тема оръжия. Според нея "оръжията са ни дар от Господ" и сама си казва, че "моята 2 гидишна внучка вече си има пушка!!" :(( :)) https://m.youtube.com/shorts/_1z1N2bKqV0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лонгър

  25 Фев 2024 9:39ч.

  Почне ли Тръмп да се меси пак във външни конфликти, вместо да се занимава с оправяне на собствената си паянтова кочина, просто ще се повтори ситуацията от 2020 г., когато на фона на ковид с десетки хилядите умиращи на ден американци и хеликоптерните пари, печатани за запълване на пробойните, стана за резил на целия свят. Наистина трябва да бъде натисната веднага след спечелването на изборите главата на октопода, който, ако остане жив и здрав, отново ще го бойкотира и маргинализира с медиите си и нищо чудно да му устрои пригожински пуч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  25 Фев 2024 9:49ч.

  Значи трябва да наблюдаваме депопулация на Африка от пустия му Ковид без ваксини, без медицина? Опорката сега е, че черните и жълтите не били податливи на вируса а Пфайзер и демократите спасили бялата раса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bayyy

  25 Фев 2024 11:34ч.

  кога пък Тръмп е станал за "резил на целия свят", да тъ в простия либераст-трол, заработи ли си центовете днес. Целия свят гледа как Джо фалшифицира изборите, как определи протестиращите срещу това за терористи и как преследва симпатизантите на Републиканската Партия. Целия свят гледа как плазмодия Джо си разчиства пътя от конкурента Тръмп - дела, глоби и какво ли не, целия свят гледа мръсните му игрички, не че му пука, 50г в политиката дори и след изхвърлянето му от надпреварата за плагиатство, ама като държиш "дълбоката държава" си ставаш президент дори и никой да не гласува за тебе. Никой и никога не е избирал другаря Джо за президент, в ада да гори този престъпник, и целия свят знае това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • надежди говежди

  25 Фев 2024 11:42ч.

  Аз засега ще си мълча, само предупреждавам да наблюдавате внимателно ще се намеси ли пак във външни конфликти. Още на първия ден след като го направи, САЩ ги пиши отписани завинаги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • когато на фона на ковид

  25 Фев 2024 13:56ч.

  Какъв фон, какви 5 долара ? Ковид е АБСОЛЮТНА , 100-процентова Л Ъ Ж А . Такъв "вирус" никога не е циркулирал сред хората , никаква вирусна пандемия не е имало. Просто проведоха глобална пси-операция, един от основните елементи беше да окошарят цялото население. СТОПИРАХА медицинската помощ и отприщиха вълна от всякакви заболявания. Всички тях поставиха под диагноза "ковид" , която "доказваха" с абсолютното менте ПСР - един биотехнологичен тест ,който няма медицинско приложение... И впрочем една от честните цели на Операцията К 19 беше да съборят Тръмп от власт ! И това стана, спомнете си милионите "гласували" по пощата ! Не повтаряйте дори за миг К 19 като истински епидемичен проблем , не е бил никога такъв 1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • домачине

  25 Фев 2024 14:05ч.

  Вирус няма, обаче психотронен ефект от уверения спрямо масите, че такова нещо е налице, си оказа влиянието и милионите жертви бяха факт, както и цялата почти съвършено бюрократизирана организация по предизвикването им. Ние със самото си пребиваване в проекторията на общност изповядваме изначална колективна лудост, това трябва да се помни и да се съкращават до минимум зависимостите. Ала това не става с прокарване на политики на фатална зависимост от ближните. Молете се непрестанно Бог да ви пази, не църквата и харизматичните лидери на институциите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  25 Фев 2024 9:41ч.

  Байдън, ти си уволнен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  25 Фев 2024 9:44ч.

  Ники Хейли е кандидата на Дълбоката държава. Щом остава в борбата значи са и казали да продължава докато остане единствен кандидат. Последните 2-3 години се наблюдава масова емиграция от Калифорния към Тексас, Флорида и Аризона. Нетно 400 хиляди бизнесмени, знаменитости и американци с традиционни ценности я напускат. Разделението на САЩ е факт и изборите през ноември са критични за двете страни. Планът за еднопартийна чипирана Америка е в ход.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ъхъ

  25 Фев 2024 9:47ч.

  Продължава в състезанието и по още една причина: някаква малка част от ресурса на кампанията на Тръмп все пак отива в борбата срещу Трики Ники, докато иначе цялата артилерия ще е насочена срещу Деменцията и демократите, което вече не е никак красиво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  25 Фев 2024 10:29ч.

  баидън на съд заради избитите млади хора от двете страни на конфликта заради незаконните кражби на руско имущество по света

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 10:36ч.

  Дони кецът го удариха много лошо по портфейла, дано нещо го спре този изверг, защото е изключително опасен демагог и нарцис! Тръмпистите започват да приличат на секта не по различна от уокитокитата но със сигурност по опасна! Между другото Тръмп е най голямото нищожество което е заставало на власт, в нашенският му вариант е тиквата от Банкя, и американските тръмписти ги чака точно същата изненада като родните гербери...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  25 Фев 2024 11:02ч.

  Човек продължаваш да изненадваш с все по-големи глупости. Тъкмо си помисли човек, че ти е прочел най-голямата възможна простотия и хоп - още по-голяма. Направо надскачаш себе си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уокитоки

  25 Фев 2024 11:11ч.

  Братчет, ти знаеш ли какво е уокитоки? Това е нещо като радиостанция, отпреди сателитните телефони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 11:15ч.

  А ти знаеш ли какво е WOKE culture?! Предполагам и двамата сте набодени с на Тръмп инжекциите и някой тромб ви е запушил мозъкът, ама понеже при вас е вторичен орган няма проблеми... Няма да спре войната, не се надявайте, Тръмп е такова тъпо нищожество, че е известен с това ЧЕ ФАЛИРАЛ КАЗИНА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 11:19ч.

  Тръмп е осъден да плати половин милиард в Ню Йорк, и за да си оправи разходите е решил да продава златни КЕЦОВЕ, за такъв тъпак говорим! Най смешното е че няма как да се измъкне и да не си плати, щото ще му вземат кулата :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе!

  25 Фев 2024 11:35ч.

  Викторе, сучеш се като мокра връв. Още няколко въпроса и ще дадеш вълна като за два пуловера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • yyyffff

  25 Фев 2024 11:41ч.

  Викторее, хейтър либерастки, кой бе мама ти изпи мозъка, ходи си вземи апченцата че взе да ги ръсиш едни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 11:43ч.

  Абе! 25 Фев 2024 11:35ч. оценявам поетиката! :) Общо взето тръмпизмът, стана много злокачествен. Тръмпистите ги водят за носа към бездната, точно както на 6ти януари в конгреса, само че сега мащабът е огромен, всички бели опозиционно настроени американци ще го отнесат, точно заради тази judas goat- Тръмп

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе!

  25 Фев 2024 12:57ч.

  Кажи за уокитокито, остави го Тръмп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викторе

  25 Фев 2024 14:00ч.

  Да приемем че си прав в оценката. Между Тръмп и Чучелото Байдън ти избираш кой ?? Америка е двупартийна система и изборът е този, няма друг. Е ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 14:01ч.

  Кво да ти кажа, будните(woke) зомбита са с инсталирана радиостанция в главата, декламират като папагали постулатите на глобалистите!Лошото е че тази тенденция вече се наблюдава и при републиканският консервативен електорат! Едните стават огледален образ на другите, или както е казал Ницше с каквото се бориш в това се превръщаш (просташката перифраза е от мен)! П.П Ти купи ли си от кецовете на Тръмп за да го подкрепиш финансово? Мерзавеца защо не помилва Асанж КОЙТО ГО НАПРАВИ ПРЕЗИДЕНТ, ами само еврейски мошеници, приятели на зет му Кушнер? Защо не помилва привържаниците му които ги помами на 6ти януари във Вашингтон и след това ги заряза да гният в политически затвори с 20 годишни присъди.... Мерзавец, лъжец и предател, за който приготвено място при Юда и Брут!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 14:08ч.

  Между Тръмп и Байдън се доверявам на Путин, и избирам Байдън, мумията разгражда империята на запада, така както и руснаците не биха го направили на негово място...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тука вечеси в сериозен идеен дисонанс, Викторе

  25 Фев 2024 14:29ч.

  Аз НЕ СЕ ДОВЕРЯВАМ НА ПУТИН , по простата причина че познавам путинова Русия, живея на Запад в съседство с руска /рускоговоряща/ общност. Путин е част от Глобалната Парадигма и налага същия НСР , както в Европа, Америка, Китай... само дето го облича в руски национални одежди и му придава руски "патриотичен" вид. Няколко римейка. Путин участва повече от активно в ЛЪЖАТА КОВИД ! Путин окошари руснаците така, както и европейците и американците. Путин държеше исо на пандемичните фашисти. Втурна се да разработва собствени "ваксини" /мумиета/ - щото искаше неговите олегарси и обкръжение да гушнат милиардите ! Направи си справките кой прибира парите от руските "ваксини" ,провери коя е Анна Попова например... Войната в Украйна е , както ти самия правилно казваш, ПРОДЪЛЖЕНИЕ на К 19 , втора серия на установяването на НСР. И как мислиш, Путин я води тази война спонтанно, с чисто патриотични мотиви, а не в ПЛЪТЕН ДОГОВОРНЯК със запада ? Не бъди наивен, СВО се движи по път, напълно различен от правилата на една истинска Война ! Целта е същата както на "Пандемията" - унищожаване на бели хора, християни, славяни и източноевропейци ! И Путин учавства в сценария и изобщо не му дреме че загиват не само стотици хиляди украинци, хайде те са тотал щета, повредени са мозъчно ? Но загиват и стотици хиляди руснаци ? Е ? Путин управлява Русия четвърт век, от 2000 година ! Чий хрен го държа Путин 25 години, че допусна в Украйна две Майдани ?? Допусна да израснат две поколения повредени украинци /ибо - западни руснаци/ с които сега да се трепи и унищожава взаимно ?? Какво направи Путинова Русия тези 25 години като влияние в Украйна, културно , икономическо, духовно ...? Путин проспа този четвърт век и сега се мъчи да ни убеди, че единственото решение е военното. Да, сега вече е само военното ! Но кой е виновен за проспания четвърт век ? Кой заряза чувстващите се като руснаци в Украйна за 25 години ? И сега ги "спасява", но с цената на потоци кръв ? Хайде да не идеализираме Путин. Путин е част от глобалния елит /Ротшилдовец, съекипник с Макрон/ ,просто сега му е отредена ролята на "Злият" , и Путин я играе с успех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 14:34ч.

  Моя е грешката, че не сложих "доверявам" в кавички, просто гледам да наблягам на автоматично писане без редакции! Иначе съм абсолютно и 100% съгласен с теб по въпроса с Владимир Владимирович!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе кой ги прави тия избори там?

  25 Фев 2024 11:09ч.

  Кой ги организира, кой участва в тях? Как не им писна, през ден, през два да слушат цял живот едни и същи тъпотии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Фев 2024 11:22ч.

  Тази победа на Тръмп е най-показателна, защото Ники Хейли е от Южна Каролина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Фев 2024 11:27ч.

  Тръмпи отново показа жесток мачизъм. Тръмп " Женен съм за "Мерцедеса сред жените" !!! :)) Апропо той каза, че нищо няма да плаща.Сега обжалва. Тръмп вече е ГУРУ за реднеците.Всеки да даде по 10 долара и те ти милиард.А некфи тираджии най са почнали да събират кинти за него. Тъй, че да не го мислим.Той контролира къде 150 милиона американци.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я!?

  25 Фев 2024 12:56ч.

  Тръмп е заел позата на нашия Радев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Масонска ложа "Ориент НАТО"

  25 Фев 2024 13:12ч.

  Ротшилд и други евреи финансират Тръмп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нито единият, нито другият

  25 Фев 2024 13:49ч.

  Имат някаква полза за нас. Това е сатанински театър за тяхното население. При бай Тръмпи ни окрадоха милиардите за фалшиви самолети, при бай Данчо ни накараха да плащаме за украинската война. Все тая кой ще стане президент, след като не можем да си изберем българи да ни защитават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винаги има уорс !

  25 Фев 2024 14:10ч.

  Между Чучелото и Тръмп по-лошо е Чучелото ! То ни наложи глобален затвор, парцали на устата, убийствени задължителни инокулати ! Чучелото ни наложи псевдомедицински глобален КОНЦЛАГЕР ! Байдън = НЕСВОБОДА ! Пред него Тръмп е истинска мана небесна, с неговия класически империализъм, популизъм и барон-мюнхаузенщина. Да живее Тръмп ! Долу сатанистите от ДД !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 14:23ч.

  Това не е вярно, Тръмп реализира цялата Пландемия - ковид1984(първата година беше под негов контрол заедно с Фаучи). Той подписа изпълнителната заповед от март 2020 за локдаун и започна да харчи трилиони, за това безумие! Той реализира операцията УорпСпийд за да форсира производството на експериментални инжекции, за отрицателно време без всякакво клинично изпитание! Парадокаслно той допусна изборите да бъдат откраднати, като позволи гласуване по пощата, каквото никога не е имало! Тръмп играе изключително за глобалистите и сатанистите, на които е представител и агентура! Тръмп въоръжаваше Украйна и не направи нищо по въпроса, даже имаше импийчмънт и това му беше защитната теза, че бил увеличил доставките, просто искал от Зеленчук да му съдейства срещу Байдън и неговите корупционни схеми....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викторе, нещо бъркаш публиката с Джо Байдън

  25 Фев 2024 14:38ч.

  Ние нямамемозъчна деменция и си спомняме какво се случи последните 8 години. Когато Тръмп спечели 2016 Дълбоката Държава беше в амок ! Сатанюгите като клинтънови кръв пикаеха. Тръмп не започна нито една война ! /това си го запиши и си го повтаряй/ . Дори когато вътрешния натиск го принуди да направи нещо в Сирия, той извърши бутафорно ракетно нападение и уби готвача на една ВВС база на Асад. Тръмп водеше последователна изолационистка политика. Периода 2016-2019 живеехме В ПЪТИ по-добре отколкото в периода 2020-2024. Не можеш да убедиш никого че дийп-фейкът Джо е по-доброто от живия човек Доналд Тръмп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 14:52ч.

  Тука си в грешка, Тръмп започна войната в близкият изток, след като нареди да убият генерал Сюлеймани! Тръмп увеличи доставките на оръжие и помощи за Украйна, до степен наистина да се готвеха да щурмуват Донецк и Луганск! А това че демоНократите са били в "амок" подейства да си загубят разсъдъка и да им стегне редиците, той галванизира(поцинкова) кофите на всички глобалисти и им наля вода в мелницата да изпълнят всичките си въжделения на макс! Мандата на Байдън започна на 20 януари 2021 година, една година преди това Тръмп му постла червен килим, да дойде и да безчинства! Най голямата грешка на тръмпистите е че си мислят че понеже го "мразят" от отсрещният отбор, той им е приятел и е като тях, бял мъж християнин, а е точно обратното, семеен приятел с Хилъри, гост на сватбата на Челси, близък приятел с Епстийн който го е запознал с Мелания и въобще един Ню Йоркски "милиардер"-демократ, дал дъщеря си на Кушнерови защото им дължи пари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  25 Фев 2024 15:15ч.

  Днеска пак замеряте слънцето с бастуните си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи