Тръмп е щастлив, че Туитър е в сигурни ръце и няма да бъде управляван от радикални леви лунатици

Тръмп е щастлив, че Туитър е в сигурни ръце и няма да бъде управляван от радикални леви лунатици

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е щастлив, че компанията Tуитър е в сигурни ръце, след като Илон Мъск официално пое контрол над нея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Много съм щастлив, че Twitter вече е в разумни ръце и няма да бъде управляван от радикални леви лунатици и маниаци, които истински мразят нашата страна", заяви Тръмп в своята социална платформа Truth.

Тръмп обаче не каза дали ще започне отново да използва акаунта си, достъпът до който му бе отнет след събитията в Капитолия на 6 януари миналата година. 

Бившият президент заяви, че собствената му социална мрежа "Трут соушъл" "изглежда и работи по-добре". Илон Мъск заяви, че ще даде възможност на Тръмп отново да използва акаунта си в Twitter, въпреки че самият Тръмп заяви, че няма да се завърне там. 

Междувременно Рапърът Ye, известен преди като Кание Уест, възстанови контрола над акаунта си в Twitter в петък, след като той беше спрян след антисемитски забележки, които той направи в няколко профила в социалните медии. 

По-късно Ye заяви, че "абсолютно не съжалява" за коментарите си. Вдигнатото му отстраняване от Twitter идва в рамките на един ден, след като милиардерът Илон Мъск пое контрола върху платформата. 

Илон Мъск завърши късно снощи придобиването на Twitter Inc на стойност 44 милиарда долара и първата му работа беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции. 

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде. 

Агравал и Сегал са били в централата на Twitter в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници. 

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев поздрави Мъск за сключването на сделката. "Успех на Илон Мъск в преодоляването на политическите пристрастия и идеологическата диктатура в Twitter", написа Медведев в социалната медия, като същевременно помоли американския милиардер "да се откаже от бизнеса си със Starlink в Украйна".

 

 

Коментари

  • На истината не трябва да се затваря устата.

    29 Окт 2022 10:22ч.

    Американският военен анализатор Скот Ритер: "Върнах се и ще повторя - Буча е работа на украинците. Тест, тест, тест". Илон Мъск изглежда е издържал теста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И акаунта на

    29 Окт 2022 12:36ч.

    Тръмп е възстановен. Постя му е много забавен. Ще взема да си отворя и аз един акаунт в социална мрежа на краварите. Явно Мъск наистина е решил да разтури цялата фашистка либерална кочина там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илон Мъск го виждам като един генерален секретар на бъдещият "Съюз на независимите държави на Северна Америка"

    29 Окт 2022 12:52ч.

    С 48 члена (без Хавай и Аляска) ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    29 Окт 2022 15:46ч.

    „Антисемитските“ коментари на Кание Уест се състоят в това да каже, че има много евреи на управленски постове в медиите. Мисля, че беше медиите, може и да беше друга сфера. Въпросът е кое е антисемитското в това, че евреите ходят на работа и оглавяват не една сфера от обществения живот. Представата за антисемитизъм, която налагат евреите, става абсурдно несъстоятелна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    29 Окт 2022 15:48ч.

    Със сигурност новината за смяната на собствеността е важна, хайде сега и Нова и БТВ да отидат в ръцете на истински либерално мислещи, а не канселиращи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи