Томислав Дончев допуска Борисов отново да бъде предложен за премиер

Томислав Дончев допуска Борисов отново да бъде предложен за премиер
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер, но не изключва ГЕРБ да излъчи и заместника му Даниел Митов, когото излъчи и в 45-ия парламент, макар и неуспешно.


 

"За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори", каза Дончев пред Нова телевизия.

По думите му не ГЕРБ е в политическа изолация, а върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите.

Помолен да направи оценка в каква степен санкциите на САЩ срещу шестима българи по закона "Магнитски" съсипват репутацията на ГЕРБ, Дончев отговори, че действието на САЩ отразява "дневния ред на обществото - това, което се коментира по медиите, улиците кьошетата". Според него "държавата търпи укор, че дневният ред на обществото очевидно не е станал в пълна мяра дневен ред на институциите". Дончев не разпозна лидера си Борисов като "настоящия политически лидер", подкупван от бизнесмена Васил Божков, който е един от санкционираните и сам свидетелства, че го е правил.

Дългосрочният ефект ще е, че всяка политическа сила ще е внимателна с кои изявени хора с високи доходи работи, заключи Дончев.

По повод протестите пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев той коментира, че проблемите на съдебната система прекалено се персонифицират с личността на настоящия главен прокурор, който е избран по надлежния ред. "На някои политически сили целият смисъл на съществуването е да бъдат срещу някой - срещу Гешев, срещу Борисов", каза Дончев.

На въпроса кой е записал Борисов, отговори с "От къде да знам" и добави, че мнозина имат усещане, че са били подслушвани, но са нужни и доказателства.

Дончев определи служебния кабинет като силно политизиран, действащ със замах, все едно че ще управлява 10 години. "Има фигури, които знаят какво правят, и други, които не знаят друго, освен да се оплакват от всеки. Много ми се иска да свършат и някаква работа", каза бившият вицепремиер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • зелен чорап от НАТО

    11 Юни 2021 10:28ч.

    В интерес на истината Америка удари и двете български ОПГ - Пеевски, Борисов и Божков,Радев, демонстрирайки някаква обективност, тъй че санкциите са и срещу ГЕРБ, и срещу ДПС, и срещу ОФ-то на Льотчика, колкото и някои да врещят, че само ГЕРБ бил ударен. Дончев е една рядко неприятна муцуна, и дали Тиквата ще е кандидат за премиер или не е без значение, защото ново управление на ГЕРБ ще е обречено.Желая обаче победа за ГЕРБ, тъй като цялата рашковско-радевска шайка е още по-ужасна с озъбената си морда и защото нова победа ще покаже ясно, че въпреки целия си терор г-н Радев ще остане с пръст в чорапа. Иначе единственият поносим вариант за управление е ИТН и ДБ, но без подкрепа от комундели и без мутри на Мая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    11 Юни 2021 11:33ч.

    Томославе, това е "кауза пердута", Борисов да е Премиер. Ако "опипваш почвата" де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и аз допускам

    11 Юни 2021 11:49ч.

    Аз допускам, че Баце скоро ще е във затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да видим

    11 Юни 2021 11:53ч.

    Ако Борисов отново бъде предложен за премиер, печели Жан Виденов. Доста хора ще се запишат в партизанските отряди. И това не е шега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кафа от психопати!

    11 Юни 2021 12:24ч.

    Дончев, как пък не те е срам и ти да се показваш, мама му стара! Съсипахте държава на 1340 години и смачкахте народа до такава степен, че по улиците виждам само болни и луди! Разкарай се, Дончев, и ти не си по-свестен! Освен прости сте и невероятно зли, лоши хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    11 Юни 2021 12:32ч.

    Който и да предложите за премиер, няма шанс да стане , а камо ли банкянския мафиот. ГЕРБ лека-полека умира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    11 Юни 2021 12:51ч.

    Тиквата трябваше да се оттегли още през миналото лято и да направи опит да управлява като Доган чрез някое прокси подобно на Карадайъ. Ред зависимости плюс огромното му его го накараха да се бори докрай. В резултат на това той в момента е бита карта, а Герб пътува към канализацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Юни 2021 13:33ч.

    връщаите веднага мандата и не се мотаите като след 4 април нямате подкрепа затова трябва да има мандатност на управлението на 4 години смяна на караула иначе се стига до вашия случаи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално,

    11 Юни 2021 13:37ч.

    без него Гроб се разпада веднага. Само защо румънката не иска да се меси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    11 Юни 2021 14:44ч.

    е как човек да не каже,че съ мутри ве.продължават да ни лазят по нервъ. "апропо":стоплиха ли bg iнтiлiктуалцитi,чи протестъ шутитъ мутрътъ Буци (за първи път въ политическътъ ни история без вънкъшен супорт):тези които ненъвиждъхъ и ненъвиждът живков. не само че не го подкрипихъ,но пряко или непряку го обругавъхъ. показаха се като завършени "комформисти". Буцци вече на витрина в политичския музей. остава да докараме нещата до край:този глупак и психопат да го натикаме въ килиятъ.за да имъ справедливост. пред обштесвото ни предстои тепървъ ограмотяване,окултуряивях свнъ и европейско превъзпитани. простотия селскъ ште имаме, но задачътъ е да я сврем въ ъгъла,тааам дъ скимучи (както впрочим е нъ запъд):доживях след живков да изпратя и баааааатеНибойку (горд съм,че протистирах съ цялото домочадие и видах на плоштадъ и един прочут bg доригент:това ме прави спокоен пред смърттъ и съ изпълнен дълг към децата):кратък съм:няма да соменавам имена, които се перчеха като първи антикумунисти, отношението им към протестъ, заглавикването на обштестовто съ алабализми,както как тъка протестъ бил сурогат и etc. заплюх ги,както заплюх живков. не съ омразъ, защото злобътъ уморявъ, а съ презрение. (и да не збравя за някои форумци тук въ галсове:изказвъм моятъ дълбокъ благодарност на г- Божков, за пачките съ които ме поръси,отново му блъгодъря "зъ коету"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байо Петко

    11 Юни 2021 15:39ч.

    Спокойно, бата Боко ще продължи да царува. Тоя пътняма да скача пред оркестъра и да предлага след часове Дай-поелчо... Ще чака, ще върти, ще предложи "програмен кабинет", ДПС ще го подкрепи, айде станаха 33% - 40% депутати, подир тях и "Д-ирнишка България" по заповед на новия посланик, който ще смени Мустафата.. с Патриотите барабар... ИТН кат всички новодошли ще почнат да се цепят и да гласуват "по съвест", все ще се намерят 10-15 "съвестни" хора. И работатат готова. "Няма да оставим хората без свини ба, кумец!" Няма да остайм народа без правителство за Нова Година!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи