Тома Биков: Без ДБ в управлението не би могло да има решение на политическата криза

Тома Биков: Без ДБ в управлението не би могло да има решение на политическата криза

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Нашата най-голяма задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на "Демократична България".  Това каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия депутатът Тома Биков от ГЕРБ в отговор на въпрос за възможна коалиция с БСП и ДПС с мандат на Стефан Янев.

„Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. Ние имаме решение на нашия конгрес да не управляваме с БСП. Не мисля, че управление с тях би дало решение на политическата криза. Решение, без участие на „Демократично България” във формулата, не би могло да се намери”, подчерта той.

Според него за трайно решаване на политическата криза е необходимо формации, които са били в тежък конфликт – да участват заедно в управлението. „Мисля, че една конструкция, която оставя ДБ извън управлението на страната, ще бъде нестабилна. Разбира се ние ще понесем единствени негатива. Ние нямаме проблем с това. Но проблемът е, че няма да има смисъл от поемането от този негатив”.

Тома Биков беше категоричен, че ако политическата криза, ако се решавала само с аритметика, вероятно е щяла да бъде решена отдавна: „Политическата криза се решава и със символни жестове. С лекуване на раните и дълбоките причини, които са я породили”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Източник: Нова телевизия

 

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    28 Ное 2022 9:48ч.

    Така е, без ДеБили в управлението не може, понеже всички дебили се поддържат дружно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    28 Ное 2022 10:20ч.

    Точно така давайте с ДБ, ПП и ДПС да видим колко време ще изкарате...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Ное 2022 10:41ч.

    Това преведено означава, че без прекия намесник на САЩ в България няма как да се формира правителство. САЩ нямат ли влияние, ще бутнат всяко управлание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че те и сега пряко управляват чрез агента си Радев

    28 Ное 2022 11:03ч.

    Знами и на тях не им трябва особено редовно правителство. На нас пък съвсем - управление, в което фигурират ДБ и ПП е жив суицид за страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питанката

    28 Ное 2022 11:24ч.

    Сега разбрахте ли защо хората не гласуват? Ами защото няма значение за кого си гласувал. Получаваш това, което иска Херо. Или някое друго посолство, все едно. Освен продажници, никой друг не се явява на избори. Няма такава държава, ама няма и такъв народ, който търпи да му се подиграват по този начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    28 Ное 2022 11:56ч.

    ДБ и съставляващите ги са електорално крайна малозначими клиентелки, но лидерите им са агентура за влияние на Вашингтон. Оттам си ги пазят като ги уреждат да са във властта, за да им изпълняват указанията срещу Бг. Затова биковците, корнелците и променливцте се задължават да си носят като коалиционни брошки на позора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меркуцио

    28 Ное 2022 12:17ч.

    Биков, от размишленията ти в ефир става ясно, че ДБ е някакъв "елит", признат по европейска и американска линия, който независимо от скромния си резултат на изборите, има пожизненото право на участие в управлението на страната!? Говорим за 20 лица, повечето от които, ако не и всичките, служители в разни НПО-та, без една молекула принос в развитието на държавата, треторазрядни лобисти за разрушаване на съдебната система, по поръчка на спонсори, издатели и стандартни престъпници, изнервени от съществуването на прокуратурата като институция изобщо и в частност на главния прокурор! Каните ги във властта, постилате им червен килим ли? Що така, бе, би попитал ядосан един дедо Мъдьо, след което, на такива сериозно разколебани и разкрачени гербаджии като Тома и Томето, може съвсем скоро да им потрябва летящо килимче за бягство и от реалността, и от България! За всеобщ ужас, преди Киро и Асенчо, обичайните заподозрени за еднопосочно пътуване към бунището на историята!...............P.S. Толкова ли е трудно да обясните на европейските си партньори в ЕНП какво представлява и какво място в политиката заема Радан Кънев, например, а те ще могат да си го умножат по 20, само предполагам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16 ---

    28 Ное 2022 12:40ч.

    "Това не би могло да стане без участието на "Демократична България" ! ............Колко жалко е да си колония. И при руснаците, по времето на СССР , не сме били чак толкова жалки в зависимостта си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрете с гаврите

    28 Ное 2022 12:41ч.

    Обитателят на Президенството да раздава мандатите, а не да се ослушва (старите хора биха казали, "като прасе сред тикви"). А не да тупа топката и да държи НС на системи, докато вие, евроатлантиците приемате антибългарски решения. Искаме нови избори, веднага, но с бюлетини, без машини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това публично изказване е готово показание за следващият Народен съд

    28 Ное 2022 12:44ч.

    Биков беляза всички членове на ДБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    28 Ное 2022 14:28ч.

    Държава с марионетно правителство априори не може да бъде силна. В един момент господарят ще се умори да играе и тогава ще се отърве от куклата, която не е необходима на никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи