Теменужка Петкова: "Балкански поток" спаси транзита на газ за България

Теменужка Петкова: "Балкански поток" спаси транзита на газ за България

"Балкански поток" спаси транзита на газ за България. Това са стотици милиони долари на година България получава от този проект, и то за години напред". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова.

 

За този проект има решение на парламента, изграден е под контрола на Европейската комисия, по всички правила на ЕС, изтъкна Петкова. По думите ѝ по време на управлението на ГЕРБ е била направена възможна диверсификацията на страната.

 

Теменужка Петкова каза още, че строителството на интерконектора с Гърция е започнало през октомври 2019 г., изпълнителите са гръцки компании, забавянето се е получило с компанията изпълнител, с оглед и на ковид ситуацията.

 

Интерконекторът България-Гърция стана възможен благодарение на правителството на Бойко Борисов, посочи народният представител от ГЕРБ. Не е ясно кога обаче ще е готов проектът. Тя отрече МГЕРБ да стои зад спекулата с цените на горивата. От 1 април се очаква сериозно покачване на цената на природния газ, прогнозира Петкова. Приетият бюджет тя определи като бюджет на застоя и обедняването.

 

Източници: БНТ, news.bg

 

 

 

Коментари

  • Теменужке, не дърпай Дявола за опашката !

    06 Март 2022 10:08ч.

    Не споменавайте Балкански поток, че току са му спретнали един саботаж - братята американци ! Разберете , войната на САЩ не е срещу Русия ! Войната на САЩ е срещу Европа ! Русия си взима своето, това е договорено между Москва и Вашингтон. Да му мислим ние , с гайдите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение

    06 Март 2022 10:26ч.

    Балкански поток, по-известен по света като Турски би могъл да осигури газ за България ако пробием дупки в него, преди всичко да е отишло в Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арсений

    06 Март 2022 10:31ч.

    Моля някой да обясни на лумпените, че България ПЕЧЕЛИ ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ОТ ТУРСКИ ПОТОК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арсений

    06 Март 2022 10:40ч.

    Мутра Стажант, ти май се разпозна сред лумпените:)))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи