Талибаните в Афганистан поздравиха жените по случай 8 март

Талибаните в Афганистан поздравиха жените по случай 8 март

На днешната дата светът отбелязва международният ден на жената. Правителството на Афганистан също поздрави жените по случай празника, информира индийското издание Republicworld. Външният министър на ислямската държава Абдул Кахар Балхи публикува съобщение в социалните мрежи, с което поздрави всички жени. Той добави, че правителството е устремено да гарантира благосъстоянието на жените в Афганистан.

 

Говорителят на талибанското правителство сподели пожеланието в Туитър. В съобщението също така се спомена, че правителството на страната предоставя удобства за жените въз основа на приетите традиции на исляма.

 

"Продължителните войни в Афганистан са изключително пагубни за жените. Правителството на талибаните се ангажира да се справи с тежкото положение на афганистанските жени и да осигури условия за почетен и полезен живот в светлината на благородната религия на исляма и нашите приети традиции.", заявиха от правителството.

 

Подкрепящите пожелания за деня на жените от талибанското правителство в Афганистан идват само седмици след като пратеникът на ООН проведе срещи с правителството относно изчезналите афганистански активистки, борещи се за права на жените.

 

Източник: news.bg

 

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    08 Март 2022 19:23ч.

    Нека да видим поздравленията на живо без бурки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи