Таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост и бул. “Тодор Александров” след смъртта на свой колега

Таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост и бул. “Тодор Александров” след смъртта на свой колега

Снимка: БТА

Последвайте "Гласове" в Телеграм.

Кръстовището на Орлов мост в София беше освободено за движение рано тази сутрин, след като през нощта беше блокирано от протестиращи таксиметрови шофьори. Те блокираха и бул. “Тодор Александров”, след като техен колега загина по-рано през деня при сбиване. В знак на съпричастност към убития снощи таксиметров шофьор в квартал "Разсадника" Христо Трайков, негови колеги затвориха възловото кръстовище. 

По-рано над 100 коли се събраха пред Трето районно управление на полицията в знак на протест. 34-годишният мъж почина след побой снощи. Причината е засичане между две коли. При сбиването мъжът е намушкан с нож и е починал. Полицията задържа извършителя - мъж на 23 години. По информация на БНТ той е с криминално досие за шофиране след употреба на алкохол.

От Националния таксиметров синдикат съобщиха пред БНР, че очакват днес коли на техни колеги от Пловдив, Ямбол, Велико Търново и други градове да пристигнат в столицата. Колегите на убития шофьор искат МВР да противодейства ефективно на криминално проявените лица.

Източници: БНТ, БТА

 

 

 

 

Коментари

  • искат МВР да противодейства ефективно на криминално проявените лица

    09 Окт 2022 9:36ч.

    Ай ся ? Искат МВР да противодейства на самото себе си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СОЛИДАРНОСТ

    09 Окт 2022 10:41ч.

    Таксиметровите шофьори ни преподават урок по солидарност. Ако сме поне на тяхното ниво на интелигентност, ще разберем урока и ще ги подкрепим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи