Тагарев: Руската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни

Тагарев: Руската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни

Рязко е намалял броят на желаещите да стават част от българската армия и това се дължи на "мощната дезинформационна кампания и пропаганда, която е в проруски и антибългарски интерес", коментира военният министър Tодор Тагарев пред "Евронюз България".

Той даде за пример неверните твърдения, че България ще изпраща войници в Украйна.

"Тази година ситуацията е по-зле. И за мен, без да сме правили някакви специални проучвания, е много логично обяснение, което аз намирам, а именно пропагандата и дезинформацията, с които бива заливано българското общество", каза военният министър.

Армията от години е в кадрови колапс, като дори според официални над 20% от местата са свободни. Освен от ниските заплати, военните се оплакват от ограниченията на професията, лошите материални условия и неясните правила за кариерно развитие.

За Радев

По-късно в сряда Тагарев коментира пред журналисти и вчерашната си среща с президента Румен Радев, с когото са на диаметрално противоположни позиции за войната в Украйна. 

"В продължение на близо два часа дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитие на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. И това е съвсем нормално, аз се надявам, че ще имаме такива регулярни срещи през времето. Най-нормалното нещо е да се срещаме и да търсим съгласие за решаването на проблемите", посочи министърът на отбраната.

За “Миротворец“ 

Тагарев коментира още, че сайтът "Миротворец" не е бил конкретна тема на разговора на министъра на отбраната Тодор Тагарев с ръководителя на украинското разузнаване генерал майор Кирило Буданов, който бе на посещение у нас. 

"Това е неправителствен сайт. Група граждани, която изказва неудовлетворение от начина на поведение и бих казал пропаганда от страна на някаква друга група граждани, която в частност накърнява интересите на Украйна, поддържа руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни последствия, също както и действията на много от тези журналисти в списъка", коментира Тодор Тагарев.

В разпространено преди ден съобщение от българската служба "Военно разузнаване" за посещението на генерал Буданов у нас беше посочено, че "от българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта “Миротворец“.

 

Източник: mediapool.bg

 

Коментари

  • Искахме, нали?

    09 Авг 2023 20:08ч.

    Флашбек: https://glasove.com/novini/tagarev-gotvim-za-ukrayna-boyni-meditsi-i-sanitari . Искахме да пратим военни медици, обаче номерът не мина под килима и се отказахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    09 Авг 2023 23:08ч.

    Ха ха, тагито ко праим ся, май хората вярват само на путин таги, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев: Руската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни

    10 Авг 2023 0:54ч.

    Какъв процент от наследниците на самообявилия се елит са били или в момента са в армията и значи ли това, че вероятно нито един от тях - наследниците не е давал клетва, че са под влиянието на ужасната руска пропаганда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Астон Вила

    10 Авг 2023 1:42ч.

    Леле, тоя ми звучи като един шашав езотерик от Варна, дето все плюе по руснаците и за всичко Путин му е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъга и рев

    09 Авг 2023 20:11ч.

    Магарев много сериозно конкурира Киро по тъпота….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    09 Авг 2023 20:39ч.

    "Руската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни" -- това може да го каже само някой откровен наглец. или пък някой, който в детството си е падал на чутурата си. нееднократно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галатианец

    09 Авг 2023 22:15ч.

    Е, надали е тъп. Един министър, в едно правителство излъчено от непредставителна група сънародници убеждава себе си. Колкото и на сериозно да се взема тоя министър очевидно хората го възприемат марионетка и не се записват в армията. Народът ни не се е претопил в хилядолетната ни история, и тия келемета ще преодолеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    10 Авг 2023 11:03ч.

    ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ РУСОФОБИ НА ФРОНТА ДА ДОКАЖАТ НА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ ЧЕ СА ГОТОВИ ДА ДАДАТ ЖИВОТА СИ ЗА ТЯХ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъга и рев

    10 Авг 2023 11:31ч.

    много ми хареса! Тъга, че на нас, Българите, ни "тропосаха" с бели конци такива хомункулуси за министри и рев, че чуждата пропаганда, видите ли, им пречи. На кривата ракета и космосът ще ѝ попречи! Ами значи местната пропаганда не е наред? Или са ѝ малко отпуснатите средствата за пропагандиране? С други думи Големият Дзампано, кукловодът, пак е направил грешка. Следя внимателно изказванията на тЪгарев, откакто се появи на политическия хоризонт. Във всяко едно от тях винаги ще се намери някаква издънка, която ни насочва към точно обратното на онова, в което той се опитва да ни убеждава. Това е именно "стилът" на ПростоКирчовци, нарочно поддържан от Големия Кукловод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова е българска, колкото и министърът й

    09 Авг 2023 20:12ч.

    е българин. Учил в СССР, служил на 404 години наред, пък сега се припознал за министър на поредната война с предизвестена загуба, която той иска да водим за чужди интереси. Достатъчно дядовците и бащите ни се биха и умираха по бойните полета за чужди интереси. Борис Трети е казал по този повод: "Докато аз съм цар, български войник няма да се бие на чужда територия, но запомнете: докато аз съм цар", казал го е защото е бил на фронта като кадет пред ПСВ. Тези които никога не са били на фронта, са най-опасни за войниците си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я какъв тележки възторг по "подвизите" на Борис 3!

    10 Авг 2023 1:54ч.

    Я какви селски/градски легенди се разнасят из нета! И какви промити мозъци само! Учили - недоучили, чели - недочели.... Пет пари не е давал Борис 3 за българския войник. Това, което го е спряло да изпрати войски на източния фронт е реалната заплаха от бунт на българските офицери. На Борис 3 ясно му е било заявено, че българи в руснаци няма да стрелят. Ако четеш, това, което ти натрапва днешната пропаганда, винаги ще бъдеш мамен. Легендите за "обединителя" Борис 3 са фентъзи приказки за дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умнико мрежов, тези думи е предал неговия секретар Стефан Груев

    10 Авг 2023 3:13ч.

    слушал съм ги по радио "Свободна Европа" когато никакъв "нет" нямаше, а и теб сигурно още не те е имало. После през 1991 г. ги издадоха в книгата "Корона от тръни", има я в читанката, прочети я, въобще чети книги на свидетели на събитията. Щом си учил повече от мен, кажи кои са свидетелите на твоите твърдения, аз продължавам да се уча.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тематично свързан откъс от "Корона от тръни"

    10 Авг 2023 3:23ч.

    “Според думите на Лулчев, цар Борис му казал, че няма нищо общо с обявяването на войната, че това било направено от министрите, а не от него. Той даже смъмрил много ядосано Филов и Попов. Лулчев цитира особено острия език на царя: „Вие трябва да се съпротивявате. Да бяха ви скъсали най-напред гащите и тогава да ви…! Вместо това, вие сами сте ги смъкнали, че и вазелин сте им дали“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • goro

    10 Авг 2023 12:34ч.

    Хаха, продалжвай да вярваш радио Св Европа!Не се ли сещаш че са все сащите хора мразещи Балгария?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Склонен съм да вярвам на свидетели

    10 Авг 2023 14:36ч.

    на събитията, а най-вече вярвам на фактите. Затова на идеологии и партии вярвам само в тая им част, която се потвърждава от фактите, защото идеологиите и партиите са само средства, а целта е развитието и добруването на хората. Те най-ясно показват кой обича и кой мрази България, а голите приказки за комунизъм, евро-атлантизъм и патриотизъм са като ала-балата на Кирчо и Кокорчо. Затова Христос е казал "По делата ще ги познаете".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чел - дочел

    10 Авг 2023 15:56ч.

    "Фон Браухич представи искане българските войски да се присъединят към вермахта и предстоящите операции против Югославия, но цар Борис отказа."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чел - дочел

    10 Авг 2023 16:01ч.

    Още един цитат: "Както цар Борис беше заявявал при различни случаи, българинът е отличен войник, но само когато се бие на българска земя за своята собствена кауза и не е готов да мре в чужди страни."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Авг 2023 20:12ч.

    Не Тагарев. Не е виновна РФ за отлива на желаещи за армията ни, а политиката ви на обезродяване, измислени ценности, като евроатлантическите, смяна на пола и то при деца, измислени N на брой полове и т.н. Трябва ли да сте толкова задръстен, че да не виждате очевидните причина за разпада на обществото ни! Показателно за това е носталгията по Живков. Спомням си радостта на народа при падането му, но на фона такива подобия на политици, като вас Живков изглежда държавник. И тъй-като си спомня, колко отблъскващ беше той, представете си вие как изглеждате в очите на народеца ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбра се, че носталгията се отнася

    09 Авг 2023 20:19ч.

    До пенсинерите с остатъчен живот 3-4 г. После кой ще носталгира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    09 Авг 2023 20:42ч.

    за едно общество се съди по отношението му към децата и възрастните. верно, вие и общество не вървите заедно. къде по-примитивна форма на живот сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 17:19 ч. - не пропускаш да пускаш отровно жило на тема "остатъчен живот"

    09 Авг 2023 20:45ч.

    И да те успокоим, не се тревожи - и 3-4 години да остават на пенсионерите и три дни, децата ни знаят ни всичко по инстинкт! И опитете да промените ГЕННО българските деца няма да успеят. Защото има по-висши сили от нещастното ти жило!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя с "остатъчния живот" сам е грохнала дърта реститутка, която в края на дните си, пред краха на срутващия се Запад осъзнава, че е живяла напразно, всъщност не е имало реванш и тяхната кауза наистина е била загубена още през 1945 г.

    09 Авг 2023 20:54ч.

    Непрекъснато изтърва фройдистки знаци като това с "остатъчния живот", ченетата и бастуните" и прочие. Говори за себе си. Така залязва един напразно живян живот на ходещо черво, пълно с никому ненужни фашистки екскременти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    09 Авг 2023 20:54ч.

    А ти защо се сигурен/а/, че твоят остатъчен живот не е един ден?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Авг 2023 21:21ч.

    Разбра се, че носталгията се отнася 09 Авг 2023 17:19ч. Уважавай старостта-тя е твоето бъдеще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Разбра се, че носталгията се отнася 09 Авг 2023 17:19ч.

    09 Авг 2023 23:00ч.

    Цинизмът ти е на ниво! Хормоните дето гълташ за закуска и вечеря са те довършили отдавна и животът ти на духовен зеленчук е факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    10 Авг 2023 1:08ч.

    Доре казано, но не е елегантно и много културно. Но истината е по-важна от елегантния израз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зле с математиката

    10 Авг 2023 1:40ч.

    Всеки над 43-44 годишна възраст има ясни спомени от Живковото време.И какво подигравате се с възрастните хора? Age discrimination? И нима Вие и Вашите родители няма да имате “остатъчен живот 3-4 години? Просташко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • афи

    10 Авг 2023 11:21ч.

    Винаги се удивявам на много смислените Ви отговори!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Група граждани?

    09 Авг 2023 20:12ч.

    Значи група граждани убива друга група граждани, което Тагарев нарича "изразяване на недоволството си" и не вижда никакъв проблем в това. Но скоро имаше проблем с това, че някой го напсувал, с което си изказал недоволството и то лично, а не публично заедно с адреса и личните данни на Тагарев. Там обаче имаше проблем. Двоен стандарт ли надушвам или така ми се струва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая "група граждани"

    09 Авг 2023 22:37ч.

    е свързана с повече от една от техните служби за сигурност, и това е ясно само от бегъл поглед от сайта. Откъде имат личните данни на всички в "чистилището"? А ако се разходите из уеб-архува (има архивирани някои от страниците) към 2017-2018г, ще видите директно участието на службите в гоненията срещу цивилни с "неправилно" мислене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герой

    09 Авг 2023 20:14ч.

    Безподобен тъпак !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България няма никакъв интерес

    09 Авг 2023 20:17ч.

    Матушката на горните да победи в Украйна. Оттам нататък си правете изводите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    09 Авг 2023 20:26ч.

    България няма никакъв интерес по принцип за нищо, тя е слугиня и тъпото, плешиво, дърто парче е главният слуга, който обслужва мазно всеки, който го поиска. Последно беше психопата Буданов, де да беше само той …..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България има интерес да се освободи от западното робство

    09 Авг 2023 20:57ч.

    Точно такъв ефект ще постигне победата на Русия както в днешната война в Северното Причерноморие (никаква "Укарйна никога не е съществувала), така и в следващите няколко подобни войни, които предстоят на Прибалтика, Балканите, Кавказ и Централна Азия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    09 Авг 2023 20:20ч.

    Пустата руска пропаганда не попречи на Тагарев при втори опит да стане министър. Голямо желание имал човека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Авг 2023 20:21ч.

    Ако замирише на война и наличните ще напуснат... ?? няма жив българин, който да вдигне оръжие срещу руснак, пробвайте с циганите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    09 Авг 2023 20:21ч.

    Дъртият лумпен тагарев е по прост и от Киро тъпото. Точно тагарев с неговата продиктувана от САЩисаните политика доведе до отлив на желаещи да бъдат пушечно месо в евентуално участие на Българското " НАТО" във военните действия. Понеже Тагарев дава всичко което му кажат началниците от САЩ и Окрайна е ясно , че ще дойде ден да даваме пушечно месо. Тактиката е ясна, хората от славянските и източноевропейски държави не са важни. Те ще умират с цел отслабване на Русия до степен намеса на САЩисаните срещу отслабен противник. Но САЩисаните джендъри си правят сметката без кръчмаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сметката. Без кръчмаря?

    10 Авг 2023 8:38ч.

    Не знам, не знам... https://www.bitchute.com/video/hON2zotis3Jl/ Изобщо нужен ли им е кръчмар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    09 Авг 2023 20:22ч.

    Ми логично, ще ходи някой за 1-2 х. лв. да се бие срещу най-голямата империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    09 Авг 2023 20:25ч.

    Тагаренко още не е загрял, че никой нормален българин няма намерени да умира за интересите на същества подобни нему и наци-краварските му шефове. Нека обвинява "руската дезинформация "защото така само доказва абсолютната си негодност да бъде държавен служител и вдига акциите на руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аве, нали трябва да каже нещо

    10 Авг 2023 8:40ч.

    Как да обяви провал на наборната акция? Ми началници са това, изискават резултати от кампанията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ка Морган

    09 Авг 2023 20:25ч.

    Тагаренко, изпрати децат си в Украйна! Все някъде ще трябва да ти харчат парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    09 Авг 2023 20:26ч.

    Когато говори персона като Тагарев, винаги заменяйте термина "информация" с "дезинформация" и обратно - и винаги ще попадате в десятката1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евронслуз

    09 Авг 2023 20:34ч.

    Кафеджийски разговор с повечко шекерец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло

    09 Авг 2023 20:38ч.

    Теб ще те сложим в списъка "Войнотворец" - също създаден от граждани за други граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    09 Авг 2023 20:39ч.

    Този плазмодии, може да призове в армията избирателите на гербавите, дбпп и дпъсъ и да ги прати направо на фронта. Така, че не виждам проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    09 Авг 2023 20:40ч.

    Още продължавайте с Лешояда да подгъзвате на украинците и американците.После се чудете защо никой не иска да влиза в армията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • деца вю

    09 Авг 2023 20:41ч.

    Виждам как се повтарят събития,случили се преди около осемдесет години.Този трябва да си дава сметка за наближаващите събития, които тогава се наричаха Народен съд. Жалкото е, че благодарение на безродници като него , България пак ще бъде тласната от един кюп с изедници в друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия тъпани

    09 Авг 2023 20:52ч.

    Най-много да ни докарат до гражданска война. Не си дават сметка колко е напрегнато обществото ни и колко противоречия има натрупани. Дано не става, ще бъде страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като е толкова напрегнато обществото ни

    10 Авг 2023 8:47ч.

    да продължава да си изключва телевизорите, да продължава да НЕ чете новини, и да продължава да ходи за гъби в изборните дни. Националният ни символ трябва да стане Щраусът, не Лъвът...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРЕВОД НА ЗАГЛАВИЕТО

    09 Авг 2023 20:53ч.

    Украинските гробища се пукат по шевовете, а българите се инатят и не искат да мрат като хлебарки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете:

    09 Авг 2023 21:09ч.

    Тагарев: Българската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни! А с лицето, което каза „Убивахме руснаци и ще ги убиваме навсякъде по света“, очевидно са братя по оръжие след срещата им, но божието наказание е неизбежно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    09 Авг 2023 20:54ч.

    Не руската дезинформация, а липсата на реална опасност за България и руските въоръжени сили в цялата им комплексност и възможности спират разните ентусиасти. Колкото повече наближава датата на драфта, толкова повече героите съзнават, че това няма да е видео игра, като в същото време продължителността на живота им ще е като на видеоигра, само, че наистина и завинаги! Game Over!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • явно са се замислили над термина

    10 Авг 2023 8:50ч.

    "остатъчна продължителност на живота", който един колега тук употребява...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    09 Авг 2023 20:56ч.

    Тъпако, отлива от армията се дължи на идиотското управление на държавата, част от което си ти. Кой е този нещастник който вярва на министър, който е съветник на министъра на отбраната на Украйна? Аз бих разубедил децата си да служат в БА при такъв министър. Както с лекота обезоръжава армията, така би изпратил БГ войници за пушечно месо срещу Русия. ДА ИЗПРАТИ СВОИТЕ БЛИЗКИ и без това е взел достатъчно кинти от съветничеството си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а моля, моля

    10 Авг 2023 8:52ч.

    Нито една "хривна"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    09 Авг 2023 20:58ч.

    Гуспудин Магарев, пардон Тагарев (според УВС се отговоря ясно и високо "Аз!"), ..... , ти лично си виновен за липсата на желаещи новобранци. На теб требва да ти изгният ръкавите като бакар на рота, а не да си министър на отбраната. Отговаря се ясно и отчетливо "Тъй верно!". Айде обратно в строя!.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    09 Авг 2023 20:59ч.

    Гледам снимката на господина и си мисля: Представяте ли да си да сте му жена на тоя пич и да трябва да си легнете да се "гушкате"? А какво да кажеш за проститутката, на която и се плаща да седи под него? Отивам да повърна, а вие трийте коментара. Все някой, дори поне триещия ще го е прочел. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    09 Авг 2023 21:04ч.

    има,има желаещи. жълтопаветни задници-бол

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сладкар

    09 Авг 2023 22:53ч.

    Защо не? Например онова квазимодо, щерката на простака и див селянин бивш президент Желю "ЯмДоматитеСКолците" Желев, би се гушнала с кеф с това изчадие. Или Летящата Козила. Има доста от тези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    09 Авг 2023 21:02ч.

    Смачкан човек не бива да е министър. Тоя трябва се разкара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По вярно е

    09 Авг 2023 21:12ч.

    комплексар, а не смачкан човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не само той

    09 Авг 2023 21:04ч.

    Правителството е кекаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм чул по руска телевизия да споменават България да изпраща войници в Украйна

    09 Авг 2023 21:04ч.

    Има по някой мераклия, който отива там на своя глава. Русия споменава това, когато убият някой от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че къде я слушате тази руска телевизия?

    10 Авг 2023 8:55ч.

    Не я ли блокираха преди 5-6 месеца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Освен от ниските заплати, военните се оплакват от ограниченията на професията, лошите материални условия и неясните правила за кариерно развитие”

    09 Авг 2023 21:08ч.

    Какво общо има с това руска “дезинформация”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха де !?

    10 Авг 2023 19:29ч.

    Откъде идат тия констатации - причини? По навик - от руската пропаганда . Ама не ! И решително действат ..... както го е констатирал чак министъра на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    09 Авг 2023 21:17ч.

    Кфа армия? Нали има Джонита и Джорджита от Алабама, Кентъки и прочее Тенеси, които са длъжни да жертват своя живот за да може ние да се забавляваме ...:)) С трици маймуни не се ловят.Никой нема да служи за Тикви, Кирета и Догани... Или суперголяма заплата или ако имате топки връщайте наборната армия... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Авг 2023 21:21ч.

    Руските войски се изтеглят от Австрия през 1955г., след обещанието на Австрия че ще бъде неутрална и няма да влиза в НАТО. Да сте чули нещо за Австрия, че ще влиза в НАТО? Руснаците предлагат още тогава /1955г/ да се изтеглят от Германия,при същите условия, но хамериканците казват: Не, ние оставаме и Германия влиза в НАТО. Германия!!!??, която започна ВСВ?! Разберете, след Окрайна, ще гори Полша, Балтииските, а после и Рум и БГ. Те няма да отстъпят и са прави за себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деззо

    09 Авг 2023 22:57ч.

    Дано стане така. Помияра няма да спре да лае докато не му прекършиш гръбнака. Мисля, обаче, че след още първия "изгорял" останалите ще станат напикани пуделчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Авг 2023 23:17ч.

    Тва като стане ще си сменя IP-то, ще извадя от гардероба тишъртка с Путин с черните цайси, ще хукна на Орлов мост с китки да посрещам руските танкове ! Аз съм на всяка епоха проститутка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Авг 2023 21:25ч.

    не русия а ти отвращаваш хората да постъпят в армията защото от вашите простотии ще тръгне конфликта преговори и мир няма друго спасение стига с това оръжие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байГън

    09 Авг 2023 21:31ч.

    Просто народът не иска да мре за тъпата кауза. За разлика от покрайнината, ние спокойно можем да извикаме "партньорите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    09 Авг 2023 21:37ч.

    американците знаят , че Русия няма да ги удари, както и руснаците знаят че американците няма да ги нападнат. Знаете защо. Мислите ли , че амеранците ще си рискуват задниците , заради някакви плебеи в източна Европа? Те винаги ще воюват с чужди ръце, това е аксиома. Какъв е извода- е ясно. Разчупете ги тия мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев

    09 Авг 2023 21:37ч.

    Твоите господари накрая ще ти го сложат,виж боко тиквоня как го е ...с 300км

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Авг 2023 21:41ч.

    Гледам го тоя на снимката, и се питам - какво ли е отношението на българите към армията, към войниците? Спомням си един мартенски следобед в Плевен, връщахме се от крос в Мъртвата долина към трети район на Школата. Бяхме цялата рота, никъв строй, влачим се и даже пушим! в строя. Един старец, дето е с 3-4 години остатъчен живот, се припичаше на ена пейка. Като се приближихме, той стана прав, ний се умълчахме, потегнахме редиците и даже му набихме крак. Без команда. Той стоя прав, докато отминахме. "Войската минава!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майор

    09 Авг 2023 23:00ч.

    Днес няма човек, който да те разбере за какво говориш. Днес, след вечерна проверка вадят вибраторите и лашените прашки наш'те славни армейци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжно

    10 Авг 2023 13:39ч.

    .. но вярно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как точно действа руската дезинформация?

    09 Авг 2023 21:44ч.

    От време навреме спира ли да бъде "дез" и да е просто информация? Никакво отклонение, нулева флуктуация, през цялото време е дезинформация и през цялото време се лее неясно откъде в България. Точно тези детски обяснения за нещата, както и внушенията за по–големи от типа на Русия като "врагът на нашето спасение" отблъсват с неправдоподобността си, плашат здравомислещите. Не са за пренбрегване и личностите, които произнасят тези неща. За мен лично у Тагарев има нещо нещо непроявено перверзно и поради това пораждащо жестокост и хич не ми пука, че съм субективен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запасен сержант

    09 Авг 2023 21:45ч.

    Прав е Тагарев. В Българската Армия, дори при днешното й жалко съществувание, има мощни проруски настроения. Те са наследствени , на генетично ниво, и няма как да бъдат променени. Това е положението г-н министър, ако от вас чакат друго, кажете им много здраве от българските военни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волунтаризъм на гмо-йерофанти без граници

    09 Авг 2023 22:10ч.

    Няма балами да умират за циничния кяр на англо-американските сатанистки скудоумци и тихните местни лакеи. Всички с всичкия си мощно се изплюват и изхождат върху подобни тоталитарни недоразумения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Авг 2023 22:12ч.

    Аз не бих се записал в БА не поради "руската дезинформация ", а заради натовските ни политически еничари, готови да робуват на чужд цар и да пращат българи да умират и убиват за него. Едно е да отбраняваш Отечеството от враговете при евентуално нападение, което е достойно и въпрос на чест, и съвсем друго е да си измисляш врагове и да нахлуваш в чужди държави, и да те превръщат в съучастник в убийството на невинни цивилни, и то заради чужди имперски амбиции и интереси. Както бях против замесването ни във войната в Ирак, така и сега съм за неутралитет във войната в Украйна. Да станем като Швейцария, ако не икономически, то поне външнополитически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да не е безнадеждна

    10 Авг 2023 9:26ч.

    ситуацията с набирането... https://obektivno.bg/asen-vasilev-naj-goreshtite-mesta-v-ada-sa-zapazeni-za-tezi-koito-iskat-neutralitet/ Може да има някои мераклии за служба сред ПП/ДБ, например Асен Василев или И. Мирчев, Хр. Иванов, И. Митев, защо не и младият Исаак П.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Авг 2023 12:14ч.

    Точно тези изброените доброволно не биха отишли на фронта, тъй като са отявлени "миротворци". А при задължителна мобилизация, ще платят на граничарите подкуп и ще офейкат в друга държава, подпечатвайки си билет за Ада, според собствената им логика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    09 Авг 2023 22:14ч.

    Т.Т. е направил и този извод:''Няма кой да извърши агресия срещу България в близко бъдеще, освен Русия''. Това, Тагарев какво е - пропаганда или дезинформация???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Авг 2023 22:18ч.

    "Пропагандна дезинформация"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aaaa? Toва вЕрно ли го е казал?

    09 Авг 2023 23:30ч.

    Че то агресията срещу нас се извършва и сега, и то по няколко направления, все от партньорите ни от "цивилизования свят"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има инструменти

    09 Авг 2023 22:21ч.

    Как да се забавят работите и се бие топката в тъч.. Оставки на министри, вотове на недоверие. За парламентарна криза са нужни по-умни депутати. Тия неграмотници, като искат да ограничат правата на президента, ограничават полето за маневри. Не сме имали толкоз тъпо управление. Парламентът взе да се взема много на сериозно. Не са те корифеите, а стадо попаднали на случаен признак. Може би е нужно едно ВНС, но при такова обилие на тъпани е по-добре да се изчака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швейк

    09 Авг 2023 22:52ч.

    Тагарев, ама това група будни граждани ли са или не са будни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо не организирате

    09 Авг 2023 23:00ч.

    Залагания за деня, в който ще падне това нелепо правителство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя дето се страхува от един санитар

    09 Авг 2023 23:02ч.

    Тръгнал за война да се готви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би

    09 Авг 2023 23:07ч.

    Има смисъл в новата конституция България да е наречена само република. Че парламент стана мръсна дума. И да спрем с многословието и помпозността. Всичко трябва да е максимално просто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При такъв "министър"

    09 Авг 2023 23:20ч.

    може и да секнат изобщо желаещи да се записват в армията. Пък и домъкна тук отявления нацистки главорез от украинското разузнаване - сигурно са си много близки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Авг 2023 23:30ч.

    Тагарев е най-добрата антиреклама за БА. Не само няма да привлече към военна служба новобранци, но и ще отблъсне старите кучета, които служат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAYLOV

    09 Авг 2023 23:29ч.

    Веднага да се уволнят шефовете на БНТ,Бтв,НОВА Тв .Толкова им е некадърна пропагандата , че хората се сещат за какво го лъжат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже CNN - глобалният дезинформационен център

    09 Авг 2023 23:43ч.

    вече започна да обръща палачинката и да пропуска по малко реална информация - вижда се краят на режима на любимите на тоз министър украински нацисти. С тази "руска дезинформация" той е просто жалък и смешен. А, сетих се, може би и CNN падат жертва на "руска дезинформация". За американските аналитици няма смисъл да говорим - той тоз министър едва ли слуша анализи, или поне не му личи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майцепродавец

    09 Авг 2023 23:56ч.

    Един ден ще бъдеш запосан в списъка ма ЦВЕТА НА НАЦИЯТА. Бъди сигурен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • г-н Никой

    10 Авг 2023 0:09ч.

    Абе другарю , Тагарев от къде идва тази руска дезинформация , нали спряхте руските телевизии да даже и от сателит ги спряхте ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от тагарии

    10 Авг 2023 0:11ч.

    магареви. Тоя ни да го гледаш, ни да го слушаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагаренко

    10 Авг 2023 0:20ч.

    Ква руска дезинформация бе , Тоше. То нищо рускоподобно не се търпи в територията. Ходи се консултирай с Галина от ….ТО. Лошо Тоше, лошо.. позволяваш руска дезинформация , а вече си няколко месеца министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже,

    10 Авг 2023 0:26ч.

    Прибери си вересиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SsSr333

    10 Авг 2023 0:29ч.

    Чака се идването на червената армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарев

    10 Авг 2023 0:55ч.

    Как спиш спокойно бе магарев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако

    10 Авг 2023 1:00ч.

    американците се промъкнат в Черно море, Украйна ,или каквото остане от нея няма да има достъп до море. Това е повече от сигурно. Дано ние оцелеем в патакламата. Румъня може да се насади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    10 Авг 2023 1:02ч.

    Тагарев е рецидив на Прехода, дето уж бил свършил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    10 Авг 2023 1:03ч.

    Никой не иска да служи и да мре за американските интереси!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    10 Авг 2023 1:21ч.

    И като казвам, че сащ се управляват от психопати, погледнете и тоя - пълно тяхно копие! Психопат до мозъка на костите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоко

    10 Авг 2023 1:22ч.

    Мдаааа... точно това е причината... Няма нищо общо с теб и господарите ти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ще вярва на такъв ........

    10 Авг 2023 1:41ч.

    Не го подценявам, той все пак е отличник на випуска като шаламанов интересно, че са една специалност,но не си представям да съм се клел в едно, а след това в обратното ! Той утре ще се отрече и от нато както се е отрекъл от НРБ . Този е готов винаги да те предаде! Ще го разбера само ако се е продал на на чужди служби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    10 Авг 2023 1:45ч.

    Ся, при все че сме милитаристи(като основен стълб на Нацията приемам училище, задължителната военна служба и Сан Стефано като мит) след Ньойският(погром, фалити, инфлация и безработица) България има право на 20 000 профи армия. И в години на глад, с милион и горница мигранти от загубените територии.....не успява да ги събере....каквото и да си спомнят мъжете за казармата-у нас за професионален войник кандидатства само боклука, прекалено мързелив и за общак, прекалено страхлив и за охрана в чалготека. Това е факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    10 Авг 2023 2:08ч.

    Тагарев, Тагарев, защо не си остана в Киев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • магарев, извади си главата от пясъка и престани да мучиш глупости! Каква точно руска пропаганда накара 45% от пилотите на контрактната Шведска армия да си подадат оставката и напуснат веднага като се разбра че Швеция влиза в НАТО???

    10 Авг 2023 2:14ч.

    А за българсската армия -сухопътни сили даже и в Русия знаят, че от 19000 щат имат некомплект от 6000 още преди да се заговори за конфликта Русия-Украина и ако продължиш да мучиш евроатлантически глупости некомплекта може да стане и 12 000! Штото и Турция е в Нато, ама там некоплект НЯМА и набора чинно служи, щото Ердоган защитава ТУРСКИ интерес, а не американски - като тебе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    10 Авг 2023 2:42ч.

    Аз предлагам тоя НЕбългарин тагаренко да бъде насила мобилизиран и пратен на Донбаският фронт. Дори няма нужда да го убиват руснаците, той сам ще умре от страх. Толкова е жалък, че боядиса гащите само защото някакъв човек във ФБ го обиди, без дори реално да го заплашва и вдигна цялата държава на крак. Представям си да отиде на бойното поле. Така де, нали уж е "военен" - да видим колко струва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С такъв министър на войната

    10 Авг 2023 2:48ч.

    само луд може да избере да се отдаде да българската армия. Но както винаги… Русия ни е виновна. Ще се въздържа от класификации по разбираеми причини. А и за Тагарев всичко е казано вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    10 Авг 2023 2:57ч.

    Оставка,безроднико

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проба

    10 Авг 2023 3:04ч.

    Проба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МлаТ булгар тъпанар

    10 Авг 2023 3:17ч.

    Според говедото Магарев, младите българи трябва да се редят на опашка от желание, да бъдат хвърлени през минните полета в месни атаки... Неее, няма такова нещо. Това е руска хибридка. Абе мултик. Много е яко да останеш без крака в името на евро-атлантическите ценности, нали? Или да бъдеш изгорен под огъня на ГРАД или Солнцепек за оцеляването на семейство Байдън, върхушката на демократическата партия на САЩ и полезните идиоти тип Магарев. Тамън няма да оставяш въглероден отпечатък и ше допринесеш за зеленото бъдеще на Златния милиард и прогресивното сексуално флуидно човечество. Благодаря, но НЕ! Аз обичам мини Марици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво

    10 Авг 2023 13:31ч.

    ++++++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев

    10 Авг 2023 3:30ч.

    остави армията,ами кажи,руска дезинформация ли е,че народа желае да ви мандръса,особенно теб?Или се пазиш за чеченците?Само се погледни какъв си и помисли подчинените ти какви са,още ли мислиш,че и това е руска дезинформация?То бива,бива малоумници, ама такива като вас не е имало.Ще похарчите доларите на башибозука за борба с руската дезинформация за няма нищо и после и на тях трябва да заемате поза партер?Все сте на далавера или народната любов ще ви сгрее задника или господарите ви ще го направят!Нещо като к.р цуг-цванг!Халал да ви е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правен е с омраза.

    10 Авг 2023 11:19ч.

    Този е напълно завършен негодник, мерзавец и родоотстъпник. Пълен потрес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оказва се, че руската "дезинформация" прави хубави неща!

    10 Авг 2023 11:29ч.

    А прозападната "информация" прави предимно лоши неща! Факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е възможно този да е толкова...

    10 Авг 2023 12:00ч.

    Този толкова ли е тъп, или се прави на такъв. Желаещите намаляха единствено заради това, че не желаят да стават пушечно месо като укринците за кефа на НАТО. Хората да оставят сираци и вдовици заради кефа на американците, които да богатеят не техен гръб. Да си го прочете сто пъти ида си го набие в главата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Туй магарИ

    10 Авг 2023 12:04ч.

    с магариите си съвсем ще минимизира армията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ясно като бял ден

    10 Авг 2023 12:13ч.

    Ако паметниците ви притесняват, Ако езикът ви притеснява, Ако празниците ви притесняват, Ако имената на градове и улици ви притесняват, ако мнението на собствените ви граждани ви притеснява - това означава, че градите държавата си на ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ /както хохлите/, или че вие сте чужди подлоги в българската територия /както ДБ и ПП/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво

    10 Авг 2023 13:29ч.

    ++++++++++++++++++++++++++++. Да купум еднопосочни билети на целото това "правителство" за САЩ и да изчезват оттук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да четат от посолството

    10 Авг 2023 12:41ч.

    Не случайно привикват на пожар Габриел в САЩ. Това, че обсъждали нещо си, е за пред медиите и балъците. Истината е, че господарите са адски недоволни. Те дадоха властта на това правителство, смачквайки реалния победител и карайки го да се окаже от управлението. Наляха милиарди в грантове и НПО-та на Дебилна България и очакват положителен резултат. Очакванията се народът да бъде накаран с цветя и рози да ги посрещни и да се юрне да воюва за Украйна, бленувайки за евроатлантическите ценности. В същото време плановете са им пълен провал. В момента заради това правителство САЩ и ЕС имат най-ниския авторитет в страната. Той пада всеки ден и хората вече ги обвиняват дори и за неща, с които нямат никаква връзка. Вече всеки вярва само на Русия, а никой на правителството. Те служат само за подигравки, а оттам пада и реномето на САЩ и ЕС. Виновна не е никаква руска пропаганда, която на практика липсва у нас. Виновни са само адските некадърници от ДБ и ПП, които няма как да обяснят колко са се посрали и все се оправдават с някаква несъществуваща дезинформация. Но САЩ са си виновни - като залагат на куц кон, това ще е резултата. От ДБ и ПП какво да очакваш - на следващите избори няма да имат и 1%. Най-провалените, най-корумпираните, най-некадърните, най-простите и най-мразени лица в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква армия бе,

    10 Авг 2023 13:25ч.

    Тагарчук? Нали всичко изривате за Усрайна? И стига си се правил,че си загрижен за българската армия! Аре чемодан, вокзал и Куев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леле, мале

    10 Авг 2023 14:09ч.

    Що, бе, Таги, ти роднини нямаш ли да пратиш тях? Ама нали на чужд гръб 100 тояги били малко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    10 Авг 2023 14:21ч.

    Как Тагарчук стигна до просветлението - откакто стана министър и не само няма желаещи за армията, ами и тези дето останаха си късат договорите и се махат. Хората не са толкова прости да отиват на заколение по собствено желание за чужди ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    10 Авг 2023 14:46ч.

    Тагаренко дигаш ли го ве цървул или обичаш да копаят задния ти двор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи