Създават се четири работни групи за сътрудничество с РС Македония

Създават се четири работни групи за сътрудничество с РС Македония
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков се създават четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с Република Северна Македония, съобщава пресцентърът на Министерски съвет.

Снимка: МС, архив

 

В междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите икономика, търговия и иновации съпредседатели са заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката, заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите и министърът на иновациите и растежа. За членове на работната група са определени представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

 

Съпредседатели на междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите инфраструктура, транспорт и свързаност са заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, министърът на транспорта и съобщенията и министърът на енергетиката. За членове на работната група са определени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

 

Създадената междуведомствена работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона има за съпредседатели заместник министър-председателят по климатичните политики и министър на околната среда и водите, заместник министър-председателят по ефективно управление и министърът на правосъдието. Като членове в работната група участват представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

 

В междуведомствената работна група за сътрудничество с Република Северна Македония в областите култура, наука и образование и младеж съпредседатели са министърът на образованието и науката, министърът на културата, министърът на туризма и министърът на младежта и спорта. За членове на работната група са определени представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и на администрацията на Министерския съвет.

 

Съгласно заповедта съпредседателите на всяка една от работните групи председателстват заседанията на съответната работна група на ротационен принцип по компетентност в съответствие с темите от дневния ред.

 

Коментари

 • тотал щета

  21 Яну 2022 19:37ч.

  Като гледам участниците в работните групи, май българското правителство ще работи неуморно за решаване на проблемите на македонското! Остава да разберем кой ще решава нашите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не виждам

  21 Яну 2022 19:53ч.

  Групата за историческите въпроси?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 333

  21 Яну 2022 19:54ч.

  Приличаме на приказката за цар Траян, дето бил гол :))) Всички знаят за слона в стаята, но се правим, че разглеждаме дрънкулките....а слонът...го няма :)) Това е глупаво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HRTJH

  21 Яну 2022 19:55ч.

  Дека е групата по крадене на История, Кирчо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пре-да-тел.

  21 Яну 2022 20:03ч.

  Ще "духме" супата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И да направите 40 групе все тая

  21 Яну 2022 22:51ч.

  Никой не взима насериозно нито тебе Кире, нито групите ти, виждаме го ясно.. ... Виж парите дет размятате взимаме много насеиозно, понеже не ги виждаме. ... Бой Борисов беше класи над Кирил Петков, класи нагоре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Няма ли сред писачите някой, който да ни опише от личен опит живота там и идеала (мечтата) на този нещастник..."

  22 Яну 2022 13:21ч.

  К.П. -- ПОСЛУШАНИЕ над всичко , за пари - това е канадското верую, нагаждачество за пари, подлизурство за пари; --- дали от студа са сковани, не знам, но са като германците: каквото им кажат отгоре, това правят, не мислят, или се страхуват за парите си.... К.П. е типичен средно ( и под средно) интелигентен канадец от Public Service, т.е. държавен служител, "paper pusher" = прехвърля хартии; уверен в "партиийната линия" на вастимащите в момента, когато се сменят, пак пълна лоялност кък линията на следващите; успеха в това колко струваш в парично изражение, невежество и нежелание за история, безродие, липса на национална идентичност, гражданин на ПАРИТЕ, комплексари с празни глави, търсещи самочувствие в парите. +++++++++++ Т.нар. канадска култура е в преклонената главичка. Ако е могла османската империя да мине оттам, всички до крак щяха да станат първите османци за няколко десетилетия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в канада, държавните служители не ги искат в частните фирми, а тоя стана премиер

  22 Яну 2022 13:25ч.

  в канада, държавните служители не ги искат в частните фирми, а тоя стана премиер ... по машинно програмирано гласуване

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неговата фирма „Провиотик“ притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ.

  22 Яну 2022 13:30ч.

  Разширява бизнеса в Македония и Бг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През 2018 година съпругата му отваря сладкарница за безглутенови храни в София,[14], а през 2020 година участва в телевизионното готварско състезание „MasterChef“.

  22 Яну 2022 13:31ч.

  https://masterchef.btv.bg/news/kanadkata-s-balgarski-saprug-linda-petkova-kaza-chao-na-masterchef.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един от неговите преподаватели е професор Майкъл Портър, при когото специализира в развитието на клъстерни стратегии

  22 Яну 2022 13:34ч.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Кирил_Петков -- уикипедия за Кирил Петов. КЛЪСТЕРИ, ето откъде идва терминогията, от негов преподавател, сега ще я продава на невежите българи.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  22 Яну 2022 14:35ч.

  4 работни групи са много по-добър вариант от една историческа комисия, която не се събира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи