Съдия Станимир Миров от СРС е разрешил интервютата с Петното

Съдия Станимир Миров от СРС е разрешил интервютата с Петното
Съдията от Софийски районен съд Станимир Миров е разписал разрешенията Бисер Миланов, познат като Петното, да дава интервюта за медиите от килията. Исканията на три национални телевизии за срещи с подсъдимия Бисер Миланов са били уважени и разрешени на 31 март от съдията.
<p>От правосъдното министерство поясниха по-рано, че Главна дирекция &quot;Изпълнение на наказанията&quot; е длъжна да изпълни разпорежданията на съда. От компетентността на затворническата администрация е единствено съгласуването на деня и часа на срещата между подсъдимия и журналистите, пише БГНЕС.</p> <p>Председателят на 23-ти състав в СРС Станимир Миров, който гледа делото срещу Петното, реши и за промяната на мярката от &quot;задържане под стража&quot; в най-леката &quot;подписка&quot; за Миланов. Петното е обвинен, че отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева с думите: &quot;&hellip; ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата&quot;. Тогава съдът прецени, че по делото няма данни подсъдимият да се опита да се укрие и тъй като Петното има 3 деца, той трябва да се грижи за тях. Миланов обаче все още е в ареста, тъй като прокуратурата има право да протестира пред СГС. Ако това не се случи или СГС потвърди промяната на мярката му, той ще излезе на свобода.</p> <p>Съдия Миров бе сред кандидатите за председател на Специализиран наказателен съд през 2011 година, но не му достига специализиран стаж, за да оглави новата тогава институция. През 2012 година Миров пусна под гаранция от 1000 лева Явор Борисов, който бе задържан по подозрение за кражба на коли с &quot;паяк&quot;.</p> <p>Припомняме, че вчера приближени на Петното заявиха в парламентарната комисия &quot;Бисеров-Миланов&quot;, че са взели от Бойко Борисов пари за радикализиране на протестите. Самият Миланов обаче отрече тази информация, но пък признава за суми, получени от лидера на &quot;България без цензура&quot; Николай Бареков, за което утре &ndash; 10 април, лидерът на ББЦ е извикан на изслушване в същата комисия. Последваха редица телевизионни интервюта, анонсирани и излъчени в национален ефир, вчера и тази сутрин на Миланов. Тази сутрин дори две от националните телевизии излъчиха по едно и също време обявени като &quot;ексклузивни&quot; интервюта от ареста с Миланов. А Петното заплаши репортера на бТВ Мария Цънцарова с полицейския отряд &quot;Кобра&quot;.</p>

Коментари

  • Незнайко

    10 Апр 2014 2:05ч.

    Може ли нормален човек, ако живее в Еропа да коментира такова нещо? Според мен проблемът е по другаде, че дори и след Тиквата ситуацята в БГ не се променя. Това са ШАШ..Ш колажи за публиката и размиване не обществената енергия,което е по-трагично за социално либералния коалиция, която уж управлявала милата ни татковина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи