Стойчо Кацаров с остро изявление към антиваксърите: Утре ще искате да ви лекуват

Стойчо Кацаров с остро изявление към антиваксърите: Утре ще искате да ви лекуват
Здравният министър Стойчо Кацаров излезе с остро изявление по повод вчерашното нападение на антиваксъри на пункт за ваксиниране във Варна. Кацаров настоява прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда.  

 

"Не принуждаваме никого да се ваксинира, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират", заявява министърът, цитиран от ведомствения пресцентър. "В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиваксъри развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки", коментира той.

 

Районната прокуратура във Варна се е самосезирала след публикации в медиите относно случая на възпрепятстване на работата на мобилния ваксинационен пункт в града, разположен на входа на Морската градина, предаде БНР. Проверката е образувана незабавно и има за цел да констатира има ли данни за извършено престъпление. Установяват се свидетели и очевидци на случилото се вчера, проверяват се и камерите, разположени в близост. 

 

Вчера настроенията срещу ваксинацията у нас прехвърлиха точката на търпимостта и във Варна група антиваксъри нападнаха медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация. Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията. 

 

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мечо Кух

  20 Sep 2021 15:59ч.

  От мухата правим слон. 3 жени и един мъж нападнаха медиците и ги изнасилиха словесно. Пострадалите са с наранено самочувствие и се чувстват отвратително. Преекспонираме реалната заплахата от"нападението", по същия начин, по който се преекспонира и реалната заплаха от вируса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  20 Sep 2021 16:10ч.

  Тоя сорос да не реве много. Никой не казава какво е станало, сега любимата им прокуратура на соросите да тормози граждани. Който иска да се ваксинира, нали вакснираните са безсмъртни вече, какво мрънкате тогава !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо от морето

  20 Sep 2021 16:11ч.

  Здравните защо ги събирате , ако не лекувате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виновното МЗ

  20 Sep 2021 16:11ч.

  да бъде осъдено за пиратска ваксерска (вредителска) дейност, без да е обезпечило ваксерите с нужните дикументи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига!

  20 Sep 2021 16:12ч.

  Само ковидът ли е болест? А кой ще лекува хората от страничните ефекти на мухоморките ИМ? А ще отговаряте ли заради бомбата със закъснител, която се задава?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  20 Sep 2021 16:17ч.

  Някъде прочетох, че не са ги нападнали, а са им поискали документ, че това, с което ваксинират, има необходимите документи и разрешения за употреба в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  20 Sep 2021 16:27ч.

  Израелският лекар д-р Арие Авни: "Аз действително мисля, че тези, които създадоха командата и правилата за лечение на епидемията от ковид-19, това са запрограмирани злодеи". - https://cont.ws/@Greyman50/2090460

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръка

  20 Sep 2021 16:47ч.

  Първо откажи да ги лекуваш, а после нареди да ги разстрелят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • питанки

  20 Sep 2021 16:56ч.

  Всъщност нали "антиваксарите" са ваксинирани с всички задължителни за България ваксини ? Всъщност нали ваксинираните, антиваксари не са набили и нае_али лицата в престилки а са им поискали документи, разрешителните задето вършат това ? Лицата със спринцовки са извикали полицаи от близкото отделение на Милицията, който не са открили нищо нередно в "нападението" на "антиваксарите" над ваксарите и всички са се разотишли по мирно и по здраво. п.п. от тук нататък всеки катаджия който ви поиска документите за проверка може да се счита за нападател ! А тъй като и той ще да е напълно ваксиниран със задължителните ваксини то той ще е "Катаджия-антиваксър" ! Сложен стана живота !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доктор кой?

  20 Sep 2021 17:07ч.

  Никой ли не знае кой сбъдна знамението с този хлъзгав коронясал вирус и защо? Записвайте си имената на вашите "спасители"! Един ден ще отговарят за делата и лъжите си. Особено тези, които са го вършили умишлено, защото са си продали душичките мизерни за благинки. А онези, които са били подведени, Господ да им прощава. Този от кои е? Мислите ли, че е от подведените, след като е давал Хипократова клетва? И има ли оправдание, поради същата причина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  20 Sep 2021 17:17ч.

  Не знаех, че хипократовата клетва важи само за ваксинираните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питайте 100 човека

  20 Sep 2021 17:28ч.

  Кацаров антиваксър ли е? Виоте какво ще ви отговорят. Откъде ли идва това? А, Кацаров? Хората от пръстите ли са го изсмукали? Я си виж приказките от миналата година! Веднъж в нета, завинаги в нета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  20 Sep 2021 17:39ч.

  Понятието "антиваксъри" се употребява много удобно, а всъщност над 90 % от т.нар. антиваксъри не са такива. Никой не протестира против конвенционалните ваксини, които се прилагат от ранна детска възраст, а против експерименталните, чийто изпитателен срок е до 2023, т.е. протестът е само и единствено срещу К19 ваксините.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отиваш в частна болница - плащаш кеш, щото им бавели от НЗОК плащанията.

  20 Sep 2021 17:40ч.

  На голяма опашка трябва да чакаш за да стигнеш до личния лекар. Отказваш се и отиваш при доктор свободен прием, пак плащаш. Осигурявам се върху 3000 лева. Докторът ми пита: защо го правиш, някой друг ти яде вноските, а ти плащай, като си съвестен. И тоя серсемин министъра/дето трябва да ми е слуга/ ме плаши, защо бе тъпан ? За живота и кожата си отговарям сам. Иди гони онези, които не си плащат здравните вноски ! Системата е направена така, че над 50 % от заплатата ти от 3000 лева заминава в данъци и осигуровки. И какво получаваме насреща - супер здравно и административно обслужване, пътища, детски градини, училища. Всичко това струва ли парите , които плащаме ? Че накрая се държат с нас като с малолетни лумпени. Всички обичат Родината, но май само чиновниците и крадците обичат държавата си. Защото тя пази тях, а не нас !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АнтиПсевдоВиксен

  20 Sep 2021 17:45ч.

  Значи до там я докарахме в пощурелия свят, че всеки, който не желае да му поставят експериментална РНК субстанция се заклеймява като антиваксър. Заклеймителите са агресивни и удобно забравят, че така нареченият от тях антиваксър е редовно ВАКСИНИРАН с всички стандартни ВАКСИНИ, касаещи профилактика на опасни за човека заболявания. Имащите се за правоверни Ковид "ваксъри" и ръководителите на институции НЯМАТ никакво право да сочат с пръст хората, които държат да се ваксинират с ВАКСИНА, а не с експериментален РНК продукт. Докато държавата не направи нужното да осигури класически ВАКСИНИ(каквито вече съществуват), тя няма никаво право да изисква или сочи с пръст мислещите критично хора. Само за уточнение: при класическата ваксинация в организма се вкарва убит или отслабен вирус, при което организма активира ЕСТЕСТВЕНИТЕ си защитни системи за да го разпознае, неутрализира и архивира наученото, така че при следващата среща с този вирус имунната система автоматично да се задейста с готови ефективни решения. Това което ни предлагат в момента на "тезгяха" е експериментална РНК течност, която задейства съвсем различни и НЕЕСТЕСТВЕНИ за организма ни процеси, при които вкараната течност кара организма ни сам да изработи генетичен модел на ВРЕДИТЕЛЯ и след това този враг да бъде неутрализиран от имунната система. Малко ако разсъдите логично, дори и да не сте медик, ще видите същественото противоречие и ще се досетите че това е отваряне на кутия на Пандора предизвикваща автоимунни заболявания. Или иначе казано преминава се границата при която организма приема свои клетки за вражески и в резултат се самоунищожава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антиковидист

  20 Sep 2021 18:05ч.

  Докторе, стига си плашил гаргите с тоя Ковид! Не виждаш ли, че никой не ти вярва. А що не кажеш колко човека берат душа от рак и за които не се полага нужното лечение? И защо не кажеш защо се откриват ваксивационни пунктове по градинки и кьошета без никакво разрешително за това и без спазване на никакви хигиенни правила? За една количка със сладолед ти искат цял набор документи, а защо вашите пунктове се откриват без НИКАКВИ документи? И последно - защо преди няколко месеца твърдяхте, че хората не умират ОТ Ковид, а СЪС Ковид, а сега пеете друга песен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ахам

  20 Sep 2021 18:20ч.

  Кой кого нападна? Дезинформация и присъди от Кацаров Разобличаване на наглия лъжец Кацаров! https://www.otizvora.com/2021/09/14067/koy-kogo-napadna-dezinformatsiya-i-prisudi-ot-katsarov/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  20 Sep 2021 19:00ч.

  Нямат елементарни хигиенни условия. Тръгнали ваксинация да правят. Ако ми дотрябва тоалетна, къде ще отида, ако ми стане лошо, къде ще легна, ако искам да пия вода или кръвното ми скочи, ще ме обслужват ли? След убождането дават памуче, а не слагат пластир. Тези хора са нагли, нагли, нагли!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  20 Sep 2021 19:02ч.

  Експерименталките са за белите мишлета. Не може да те задължат да участваш в експеримент. В такива участват само доброволци. Така, че Кацаров да не заплашва хората с лишаване от правото им на здравеопазване за това, че не искат да се подлагат на експерименти. п.п. "Новото нормално" в медицината да не включва и практиката на Менгеле. Кацаров демократ ли беше или нацсоц.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИДЕОТО Е БЕЗ КОМЕНТАР !!!

  20 Sep 2021 19:37ч.

  Браво на варненци ! Браво на този адвокат ! Така трябва да се действа срещу биофашизма ! Опасявам се за сигурността и живота на тези хора, Бог да е с тях !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Кацаров ...

  20 Sep 2021 19:40ч.

  Миналата година се държеше разумно. Предполагам че като го сложиха за министър, ОНИЯ са го стиснали за ....те и стискат, и стискат ! Все по-силно го стискат ! Кацаров прилича на взет за заложник от банкови обирджии ! Има измъчен вид, сякаш не говори това което мисли, а казва това което му съскат на ухото...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Киров

  21 Sep 2021 19:31ч.

  Кацаров, имам само един въпрос- ти на кого служиш- на психопатите или на хората на които си министър. И какво толкова страшно ще ти се случи ако кажеш и започнеш да служиш на хората в твоята страна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Киров на 21.09.2021 в 19:31

  21 Sep 2021 23:15ч.

  Ще му се случи това, което се случи на президента на Танзания, на президента на Хаити... Всеки политик на видим пост, който тръгне да разобличава сатанистите, бива заплашван. И ако не се усети - ликвидиран. Държат ги със заплахи за живота им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи