Столтенберг: Успехите на украинската армия не трябва да създават измамно усещане за предстояща победа

Столтенберг: Успехите на украинската армия не трябва да създават измамно усещане за предстояща победа

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред Би Би Си, че е необходим дългосрочен план за западната подкрепа за Украйна, която се противопоставя на Русия.

"Трябва да сме подготвени за дълъг период от време, защото, както забелязахте, Русия няма намерение да се откаже от основната си цел - да поеме контрола над Украйна", каза Столтенберг.

Според него успехите на украинската армия не бива да създават измамно усещане за предстояща победа на Киев, отбелязва БТА.

"Украинските войски контраатакуват от месеци, но също така знаем, че Русия е мобилизирала и попълнила редиците на армията, а много от мобилизираните сега преминават обучение. Всичко това подсказва, че те се подготвят за продължаване на войната и за евентуален опит за нова офанзива", заяви генералният секретар на НАТО.

Йенс Столтенберг подчерта, че в сегашната ситуация Украйна има голяма нужда от военна подкрепа от Запада.

"Ако искаме мирен договор да утвърди позицията на Украйна като суверенна, независима и демократична държава в Европа, трябва да й осигурим подкрепа. Включително и военна подкрепа, защото това е единственият начин да убедим Русия да седне на масата за преговори и да признае Украйна като суверенна, независима европейска държава", уверен е Столтенберг.

"Повечето войни завършват с мирни преговори. Това вероятно ще се случи и в тази война. Но знаем, че условията, при които ще бъде сключен мирът за Украйна, зависят изцяло от баланса на силите на бойното поле", заяви генералният секретар на Северноатлантическия пакт.

Коментари

  • Няма ли най-сетне да се скриеш някъде бре, керата!?

    02 Яну 2023 8:45ч.

    На тоя тъпунгер мандата му изглежда безкраен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унтерменш

    02 Яну 2023 21:00ч.

    Обернатофютер Йенс е убеден в победата на Еврорайха и ни напомня , че славата идва след страдания, СЛАВА Е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Яну 2023 8:50ч.

    На рекетьорската организация OTAN всичкото и е такова, фалшиво и измислено... само дето няма кой да вярва на мокрите им сънища, а една лъжа се разпада точно тогава, когато няма кой да повярва в нея ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    02 Яну 2023 8:50ч.

    Вместо общи приказки за "подкрепа", Столтенберг да каже конкретно "Какво ще направи Западът ако Беларус и Русия окупират Западна Украйна и отрежат пътя на западните доставки към Източните области?". - Май нищо друго освен да усили медийната пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ужас

    02 Яну 2023 9:08ч.

    Раша трябвя дя бъде победена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    02 Яну 2023 9:20ч.

    ще, ще...то и на коча аха аха да падне това дето виси...ама ...дей пусто кретен до кретена, мила моя майно льо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мачът се играе докрая

    02 Яну 2023 9:40ч.

    Някой трябва да обясни на отанци и на хунтата: 1) Война не се печели само с ПР-мероприятия; 2) Западът поне 50 г. обвиняваше Съветите, че жертвали без мяра живота на войниците и така спечелили ВСВ, а сега прави същото с подчинената му украинска армия, т.е. за пореден път плюе в кладенеца на собствените си принципи. Някой трябва да носи отговорност за подобни извъртания на 180 градуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    02 Яну 2023 12:56ч.

    Всичко е отвратително грозно, но да се каже,единствения принцип на Запада е кръвопийство. Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    02 Яну 2023 10:17ч.

    Къде ги видя тея успехи бе малоумник???/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    02 Яну 2023 11:24ч.

    Не така мисли кандидатът за сенатор от щата Кънектикът Джефри Янг! В своя профил в Туитър той казва, че генсека НАТО трябва да бъде вкаран в затвора в Хага за 30 години, без право на предсрочно освобождаване. Интересно, американският политик го нарича убиец на милиони, защо ли?! За съжаление, подобни изказвания от политици, заемащи стратегически постове на Запад, не оставят никакви възможности за маневри! След като зачеркнаха с лека ръка дипломатическите проговори, остава само един начин. В последно време много се говори за ПСВ и ВСВ... Днешните събития какво са ? Ако западът търси реванш, значи никой нищо не учи от историята и трагедията пред очите ни ще се превърне в пореден фарс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1967 г. Специалната научна група („Комисията”) в „Доклад от Желязната планина”:

    02 Яну 2023 12:03ч.

    Още в 1967 г. започва разработването на стратегията за неутрализиране на „проблемите, пред които ще се изправят Съединените щати, ако и когато възникне условие за „постоянен мир”!!!! ... Защото е нужна тотална, БЕЗКРАЙНА ВОЙНА! ........ „Войната е основата на организацията на съвременните общества... На нея са възложени редица функции – икономически, политически, социологически, екологични, културни, научни и психологически...; Военната система прави възможно стабилното управление на обществото...”. „Но е необходим враг – убедителен по качество и обхват; И ръководството на САЩ ИЗМИСЛИ такъв враг под прикритието на „мюсюлмански тероризъм“, „империя на злото“ (Русия) и „ос на злото” – Иран, Северна Корея, Сирия и Венецуела, както и други странни термини като „ислямофашизъм” или „китайска хегемония”. ................ Желязната планина е огромно подземно ядрено скривалище за стотици големи американски корпорации и хранилище за важни документи (хартиени), близо до град Хъдсън, Ню Йорк. Днес продължава да е такова, но е и „огромен сейф”, с 225 частни трезора. ............. Както става ясно, под „стабилно общество”, се има предвид това на олигархата. А за да остане то стабилно и да живее във вечен мир, е нужна безкрайната война. ...................... Но евразийските държавници знаят това прекрасно! И каквото и да се случи в тази война с Русия, нито Китай, нито Индия, нито Иран, Индонезия, Малайзия, да не говорим за Северна Корея, ще допуснат отново да бъдат превърнати в КОЛОНИИ! Ракетите им може и да не са много, но стигат до САЩ. ....Та те с тази цел са създавани... И повярвайте ми, Западът ще бъде унищожен! Връщане назад вече няма." ... супер анализ на д-р Вихра Павлова в Поглед.инфо от 29 април 2022 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абеее,мноого "военни експерти"

    02 Яну 2023 12:04ч.

    от български потурнаци из форума,бре.А "АРМАТА"-та дето закъса на Червения площад ,ще го пуснат ли някога из украинските калища,а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    02 Яну 2023 12:23ч.

    Столтенберг: Успехите на украинската армия не трябва да създават измамно усещане за предстояща победа === Май повече създава измамното усещане за загуба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    02 Яну 2023 13:11ч.

    Успехите на ВСУ? За какви точно успехи говори този индивид? Той, май е спал на течение? Голямата разлика между ВС на Русия и ВСУ е, че Русия сама си произвежда бойна техника и въоръжение и то много добро качество и количество, а Украйна чака огризките от така наречения ,, колективен запад". При тази ситуация, няма никакъв шанс да победи, а има само един изход- да развее белия байрак. Запада щял да подкрепя Украйна? И докога? Докато се изтощи Запада. Както стана със санкциите срещу Русия? На кого навредиха в крайна сметка? На ,, колективния запад". Тук ще се получи същия ефект. Явно западняците са толкова недалновидни, че не могат да го разберат. Или ще го разберат, по трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бля,Бля

    02 Яну 2023 13:14ч.

    Тоя що се пъни да говори?! По-добре да си мълчи и да си рини сняг в Норвегия! Но ВВС плаща тлъсти хонорари на празнодумци !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво е войната? Защо не оставят РФ и вс.други, сами да определя какви ценности и култура ще развиват?!

    02 Яну 2023 13:20ч.

    За какво е войната? Ами за да направят РФ зависима и да я управляват от Вашингтон - това е задачата на войната. А пък президентът Вл.Владимирович ясно им каза от Форума в Санкт Петербург: "ВИЕ ПРАВЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ, НО НЕ НИ КАЗВАЙТЕ НА НАС - НИЕ КАКВО ДА ПРАВИМ!" ... Защо не оставят РФ и Китай и др. държави и народи да живеят както ти искат?! .... Защо Вашингтон иска да наложи техните измислени правила и ценности на цялата Планета? И защо му е на Вашингтон всичко това?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако искаме мирен договор да утвърди позицията на Украйна като суверенна, независима и демократична държава в Европа

    02 Яну 2023 14:09ч.

    айде на бас, че нито на столт, нито на европа и пука за украйна;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо не оставят РФ и Китай и др. държави и народи да живеят както ти искат?!

    02 Яну 2023 15:06ч.

    ми го същото се отнася и за Украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    02 Яну 2023 18:36ч.

    Нали я оставиха - Украйна - да си живее. И какво стана - някои украинци се отцепиха - несъгласни с властта и си обявиха нови държави - ДНР и ЛНР. Ако някой оспорва тяхната независимост, да си спомним, че тя беше отвоювана с години. Осем години военно пазене на граници са достатъчни, за да кажем, че това са нови държави. От тогава конфликта вече се брои за междудържавен, а не вътрешен. И народите на тези държави трябва да бъдат оставени да живеят както си искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишещият "рис" Украйна е колония, а не независима държава, целия свят го вижда и разбра

    03 Яну 2023 8:55ч.

    Според очевидци, споделяли не веднъж в мрежата инфо, от 2014 г. насам тази държава се управлява от администратори на САЩ, цели етажи в сградата им за национална сигурност били заети от щатски служби. Това независима държава ли е?! Същото било и в Русия. Вл.Владимирович го разказа на последната годишна пресконференция: агенти на ЦРУ се били настанили из разни ведомства с цел ... "прозрачност" и прочие. Това независимост ли е или натиск за управление отвън? Айде холан, дайте по-сериозно да мислим и да пишем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО в старите граници

    02 Яну 2023 15:40ч.

    Лесно е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    02 Яну 2023 23:03ч.

    Това е единственото решение,което ще възцари мир за следващите 50 години ! Не е лошо, нали ! Но Ако САЩ се изкушат да нанесат ядрен удар срещу Иран, това ще е апокалипсис, Край ! НАТО е проклятието за човечеството, а Четвъртият райх никога няма да се случи ! На ход е Китай и останалата част от света !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя норвежки ждрольо е една от най-жалките фигури

    02 Яну 2023 20:18ч.

    Като млад бил бунтар, бел антинатовец, а сега му обещаха поста шеф на норвежката национална банка, ако си изпълни прилежно функциите на натовски пиар и той така разтвори бузите, че още малко да ги спраска! Ще вземе на две да се разцепи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО е проблем !

    02 Яну 2023 20:33ч.

    Един ден,когато украинската армия е пред стените на Москва,когато Москва е победена,,когато Зеленски и Столтенберг са победителите- Русия е на колене ,,,, тогава бавно и полека ще осъзнаят една проста необратима истина. Европа и Сащ няма да ги има. Хиляди ядрени бойни глави ще полетят и на запад и на изток,светът ще бъде обречен,орбитата на земята ще се измести,милиарди ще загинат, но Зеленски ,украинската армия, нато ще са "победители". Това ли искат САЩ и т.н Евросъюз ? Това ли е смисълът да се избиват двата братски славянски народа. Да се избиват едни други, а нато да се грее на топло и да крещи ,че няма нищо общо с този конфликт в който решението е просто - НАТО в границите от 1979 година. Няма да стане. Пожарът на войната неизбежно ще обхване европа и сащ. Светът е на ръба на ядрената катастрофа точно заради този на снимката и неговите покровители от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    03 Яну 2023 2:45ч.

    Какви успехи има Украйна! Армията й е обезоръжена и разгромена още пролетта, без огромната и постоянна подкрепа от НАТО ще капитулира веднага. Тоя папагал на снимката не спира да дрънка идиотщини, но затова е и сложен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи