Стефан Янев: Ситуацията на границата е нормална

Стефан Янев: Ситуацията на границата е нормална
Нашият глас е важен, трябва да използваме това правомощие. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, след като гласува в днешния балотаж. Той призова хората за активност в днешното гласуване, съобщава БНТ.

 

""Отново ден за избори, отново гласуваме. Този път, за да определим нашите предпочитания за президентската двойка. Гласуваме за президент и вицепрезидент, които по разбиранията на всеки един от българските граждани, имащи право на глас, е добре да изразят своето предпочитание - за двойката, която според тях най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията и законите правомощия на президентската институция. За начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за начина, по който се формира вътрешната политика, за начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ", заяви служебният премиер Стефан Янев, след като гласува.

 

Той коментира и темата с възникналото дипломатическо напрежение между Турция и България заради проверките на границата от българските власти. "Ситуацията на границата е нормална. В такива дни като избори има малко повече чувствителност и малко повече говорене за това какво се случва и какво не. До момента е известно, че от няколко дни там се провежда специализирана операция. В тази връзка вероятно доста хора изпитват неудобство и забавяне. Предполагаемо, това може да доведе до някакъв вид обвинение, че се прави нарочно. Не мисля, че това е случаят. Нека изчакаме развитието. Смятам, че нещата вече са спокойни", допълни служебният премиер.

Източници: БНТ, БТА

Коментари

 • Бай Иван

  21 Ное 2021 11:52ч.

  Тези са се самозабравили! Те отвориха пътя Турция да има огромно влияние в политическия живот у нас с премахването на ограничението за гласуване извън ЕС до 35 секции и така дадоха възможност за неограничен брой, което за Турция означава не 90 000, а до 300 000 гласа в полза не етническата партия ДПС. Сега са първи патриоти и от пиар акциите им само ще затрият Родината! Сега вече имаме дипломатически скандал с Турция, която е държава, която не "бръсне за слива" и САЩ. Държава с огромен военен потенциал (най-голямата армия в европейската част на НАТО). На всичкото отгоре тя е пълна с 3-4 милиона емигранти мюсулмани. Достатъчно е да пусне само 20 - 30 000 от тях на българо-турската граница и ние ще сдадем багажа. Към всички останали кризи у нас ще се прибави още една-най-страшната емигрантска криза! Точно "патриота" Радев и неговите партии с надеждата да победят Борисов на изборите в отчаянието си приеха този предателски закон. Единствен Велизар Енчев от цялото народно събрание ги разобличи, но НИКОЙ не го подкрепи! Сега са големи патриоти и правят щуротии по границата. Ето линка, че не ми се пишат подробности: https://glasove.com/categories/komentari/news/manolova-slavi-i-khristo-ivanov-podarikha-na-dogan-glasovete-ot-turtsiya-radev-ne-nalozhi-veto-na-popravvkite-im

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи