Янев: Готвим се за три сценария при война в Украйна

Янев: Готвим се за три сценария при война в Украйна
В момента разглеждаме три сценария как ще действаме, ако стане война в Украйна с оглед на напрежението с Русия. Българската армия и Въоръжените сили се подготвят за различни сценарии и смятам, че те могат да реагират адекватно на такъв тип сценарии в близост до българските граници. Това разкри в интервю по Нова нюз министърът на отбраната Стефан Янев. "Българската армия е призвана за това, да поддържа готовност, така че да осигури териториалната цялост на страната, суверенитета и националния интерес", добави той. За целта правителството ще приеме национална позиция до три седмици, тъй като през февруари предстои среща на военните министри и българският трябва да представи какво ще бъде нашето поведение.

Снимка: БТА

 

"Така че, трябва да има национална позиция по отношение какъв тип отбранителен потенциал ще имаме в случай, че тази криза ескалира и тръгне към различен развой", коментира той. "Решението ще бъде взето от българското политическо ръководство", категоричен беше министърът.

 

"В паметта на всяко едно поколение, чуе ли думата война, винаги търсим тези последствия, от които хората страдат. На практика никой не иска война, но тези неща се случват. И наша отговорност, като държава, е да вземем адекватни мерки и да бъдем подготвени за всички възможни сценарии. Дали би могло да е най-голямата война, която би могла да се случи на територията на Европа след Втората световна война, утрешният ден може да покаже друго", коментира Стефан Янев.

 

По повод изявления от най-високо държавно ниво на руски държавници, че България няма да бъде нападната, въпреки че е член на НАТО, Янев добави, че освен пряко нападение, може да има други последствия. Дори да не бъде нападната България, последствията са икономически, има бежанци, което трябва да се вземе предвид и да имаме адекватна готовност. 

 

Янев беше категоричен, че стои на вече заявената си позиция, че няма нужда от допълнителни войски на НАТО на наша територия, защото това ще вдигне градуса на напрежение. "Аз стоя зад думите си и мога да ги повторя", каза Янев. "В онзи момент не се налагаше, аз съм го обяснил пред МС и съм го аргументирал. Дали и какво решение предстои, ще разберем през следващите няколко седмици", допълни министърът на отбраната. Той отрече да има искри по темата между него и премиера Кирил Петков.

 

"Това, което е важно в случая за България - ние трябва да кажем ясно на българските граждани, аз заявих преди две седмици, решенията за това какъв тип войски ще бъдат разположени на наша територия е национално наше решение, дали наши или чужди. Нашите войски са натовски. Стремежът ми е да променя начина на говорене и създаването за усещане за разграничаване на фили на нещо и фоби на друго. Когато говорим за национални интереси, моето желание е българите да се чувстват българофили", коментира Стефан Янев.

 

Преговаряме да купим две подводници 


"Подводници нямаме, всеки флот е хубаво да има такава способност. Водят се разговори с определена държава за определен тип подводници, но всичко в момента е на ниво преговори. Има начин средства за подводница да бъдат предвидени в бюджета или в актуализацията му. Не говорим за нови подводници, но да са в добро техническо състояние", съобщи още министърът на отбраната.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • OLD

  20 Яну 2022 19:00ч.

  Засега, приемлив анонс! За българите. И неприемлив за "Киряк Стефчовъ", сред тях! Ще видим кой, кой е, скоро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонс та дрънка!

  20 Яну 2022 19:12ч.

  "Решението ще бъде взето от българското политическо ръководство", категоричен беше министърът. ------ Министърът от учебника ли чете? Кой има нужда от това? Или са му набили канчето и той демонстрира, че си е взел поука. Янев, Янев, работата е за преврат, ама военните са под чехъл! Чехъла на жена си, разбира се. Тия война са виждали само на картинка. "тези неща се случват", разбираш ли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  20 Яну 2022 19:17ч.

  Тоя си е натовски каун масон изедник. Просто не са го натискали да обърне резбата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мир

  20 Яну 2022 19:18ч.

  А не може ли да работите за мир? Трудно ли е? Питайте хората какво искат, а не правителството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  20 Яну 2022 19:24ч.

  Ние ще се снишим. Като цар Борис и бай Тошо. Но дори това мизерно поведение е по-морално от една война, предизвикана от фантомните болки от изгубената империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  20 Яну 2022 19:28ч.

  аре не на нас тия смешнико, тия с доброто и лошото заптие ги разигравай в цирка в състав майка ти и баща ти с кодовото име отан, палячо, впрочем както и цялата ви пазсмина назначена от хероина, начело с резидента и завършваща с "на" о "правителство".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  20 Яну 2022 19:30ч.

  Радва ме позицията на Янев. Парили сме се жестоко като народ. Дано един път постъпим разумно. Не ни трябва ни меда ни жилото на войната. Кървави пари не ни трябват. Дори и да спечелят нашите "приятели", отвъд океана, кървави пари не ни трябват и няма да донесат нищо добро. Ако нашите монархо-фашисти го бяха осъзнали навремето, нямаше да понесат цялата строгост на последствията. Допълнителна лоша карма не ни трябва. Достатъчна е и тая, която влачим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Янев,

  20 Яну 2022 19:31ч.

  Според вас: „Българската армия е призвана да подготвя свои сили и прави планове, за да осигури суверенитета и териториалната цялост на страната. Българските военни сили се подготвят за всички възможни сценарии, дори ако военните действия са близо до нашата граница". Г-н Янев, ако не е НАТО да ни пази, 8 батальона от Севастополското опълчение ще ни размажат за 24 часа. Като добавите и спящите клетки на русофилските диверсанти, ловджиите, пенсеонираните военни и милиционери, нещата могат да приключат и за 12 часа. А може и това да е целта с тези постоянни дърпания от НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никакви

  20 Яну 2022 19:45ч.

  нови войски у нас! Да си ги слагат другаде! Ние нямаме договор да се бием за Украйна, тя не е член на НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  20 Яну 2022 19:47ч.

  :))) Хаха, това как ме разсмя - НАТО ни пазело от русофилите, ловджиите и пенсионираните военни. Хаха. Верно е, че всяка окупационна сила пази управляващата върхушка от народа. :)) крайно време е русофобоята да влезе в списъка на психическите заболявания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  20 Яну 2022 19:48ч.

  Правилно реди аркадаша по-горе. Не дойде ли Първа одринска армия да ни пази от руснаците, спукана ни е работата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна....

  20 Яну 2022 19:51ч.

  Време е да си влезе в реалните етнически граници преди 1 световна.Украинците населяват една част от сегашната западна Украйна. Дугото са територии населявани с унгарци,поляци,румънци,молдовани, руснаци,беларусци,казаци. ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който

  20 Яну 2022 19:53ч.

  е обещавал да варди Украйна да ходи да си я пази, тя не е член на НАТО и той няма право да предизвиква световна война заради нея! Вие какво, акъл ли нямате, та да вкарвате човечеството в самоизбиване, заради едни глупаци? Ако американците са и обещавали, да ходят сами да се бият. Нашата страна не е обещавала. Ние не искаме война!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  20 Яну 2022 19:54ч.

  В никакъв случай не трябва да допуснем агресията на НАТО да ни въвлече в конфликт с нашите Православни братя ! На никаква цена не трябва да допускаме грешката със Сърбия да станем плацдарм за военни действия срещу братски народи за чужди геополитически интереси , защото цената за грешките на управниците винаги се плаща от народа , а ние искаме да живеем в мир !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cjcigifififip

  20 Яну 2022 19:56ч.

  Предлагам да нападнем първи! Една рота русофоби- на изток, една рота русофили-на запад и ще съединим основните сили на двата фронта някъде по средата на Америка. Атлантика ще форсираме с двете подводници и готово! Отново ще имаме велика България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние българите

  20 Яну 2022 20:02ч.

  не искаме никакви войни! Който ги иска, да ходи сам да се бие, ние искаме неутралитет като Швейцария! Стигат ни досегашните, когато се биехме все за чужди интереси и вече граничим само с български земи, какво, искате да изчезнем и като държава ли вече!?! И това ще стане, ако продължава това войнствено безумие...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябва да се обединим със Сърбия!

  20 Яну 2022 20:06ч.

  Ще бъдем мощен отпор срещу тия задокеански идиоти.Изобщо идеята за един балкански съюз Сърбия-България-Македония-Косово-Албания не е лоша.Ще бъде една мощна държава.Не вярвам също и румънците да горят от желание да са пушечно месо....За поляците...те да си трошат тъпите кратуни.Ще ги поделят между Германия и Русия както винаги е ставало.С Турция трябва да сме в приятелски отношения.Изобщо със съсед е тъпо човек да се кара камо ли за държавите! За Гърците не знам...те са хитри византийци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  20 Яну 2022 20:08ч.

  Тия го играйкат Добро ченге - Лошо ченге. Янките подготвят новият управляващ "Стефчо", който ще е следващият спасител след като се поизтърка и изхаби след неизбежния си провал настоящия любимец 13 "Кирчо". Синергетикът Радев ще акушира и на новия проект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  20 Яну 2022 20:10ч.

  Аз съм офицер от резерва. на 20.01.2022 в 19:54 е дугарю/г-н офицер, смятате ли, че редникът Аз ще воюва за да може да валидираме и официализираме на техните проксита имотите и сметките? хм, май ще имат разговор, или даже вече са го имали от типа - тия простаци срещу руснаците няма да воюват, или ще дезертират, или ще ни избият - все-повече си мисля, че оновоа нищожество със "синя/инцестия" кръв назнаена ни от вечните ни братя германистанците е спасявал не нас а Кожата, или руното, или както искате го наречете. преди ден-два четох някакво уж-изследване, вероятно проведено горе-долу кадърно методически, в което пишеше, че само 25% от населението би воювало за страната ни, защо ли - не искате ли да защитавате с живота си завоеванията на новокапиталистите от Ялта? шибан мат'рял дет се казва. Приказката ми е за сичкото синьо-родено от долно уйно градско-интелигентно, Народният Съд не е бил ей-така за забавлении на париите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тука се трият коментари!

  20 Яну 2022 20:11ч.

  Никога няма да се върна в БЪЛГАРИЯ за да воювам за тоя шайка идиоти против моите братя руснаците.Да е ясно...напротив....бих воювал срещу тия което ни прокудиха от Родината ни.Да воювам? Да им защитавам иманетата? Никога!Не бъдете пушечно месо за тия предатели...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  20 Яну 2022 20:14ч.

  Духът на времето на 20.01.2022 в 20:08 напъна се козяк сикстийн, и роди за втори път зеленият чорап (ама тя овцата Доли не живя повече от сикс монтс) и невинният нато-младенец, хипи и известен с анти-военните си бюджети, спасителя от рай-граса на хероин мустафа наш стефчо, киряк-стефчо, тия наистина ни взимат за латинска америка1910-1911 години...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А коментари се трият...

  20 Яну 2022 20:16ч.

  Защото се изразява антивоенно отношение.Тоя дето ги трие да готви раницата, суха храна за 3 дена,пампилерсите и да тръгва!Само ще ви напиша че да си в окопите ,в калта не е като пред клавиатурата .Бил съм професионален военен в "онази" армия.Много е гадно в калта, мръсотията и мизерията. ..камо ли с кръв и човешки останки около теб.....със здраве на военолюбците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "фантомните болки от изгубената империя"

  20 Яну 2022 20:18ч.

  Не се коси, САЩ ще свикнат, че вече не са империя. Ако не се разпаднат преди това де :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Рангел - социален антрополог от с Вучи дел

  20 Яну 2022 20:22ч.

  За украинските нацисти изобщо не бива да ни е грижа. Там не е проведена денацификация и затова са издигнали паметници на нацистки престъпници включително и на евреите Бандера и Жукевич. Натовските интриганти снабдяват укронацистите с оръжие и ги насъскват срещу Русия да провокират конфликт. Русия не иска това.В същото време обвиняват Русия как щяла да ги напада и я провокират. истината е ,че интригантите от запада искат да насъскат два православни народа да се трепят за чужди интереси,за чужди пари. Това няма да се случи и украинската армия няма да се бие с братята си славяни , освен укронацистите и техните инструктори от нато и сащ- но те бързо ще напълнят гащите. България няма отношение по въпроса и по никакъв начин не е заплашена от Русия. А укронацисти ,натовски интриганти и американски провокатори не трябва да допуснем на наша територия. Американските бази на наша земя и командни пунктове не бива да се използват за атака срещу Русия. Този грях няма да бъде простен на България .И ако това се случи, този който го позволи , той е враг на българската народност, която и без война се топи с всеки изминал ден и час. лошо - трагично здравеопазване, лошо образование, бедност, простотия, психоатака над народа как всеки момент щял да умира, сертифициране, затягане ,гонене от работа, липса на лекарства,на специалисти,на кадри, непосилни цени на ток ,газ ,мръсен въздух, престъпност,фалити, недоверие във властта, липса на законност и справедливост , безнадеждност и емигриране от народа в далечни чужди земи. При тази обстановка, разни т.н генерали, професори, математици и пишман медици,правят сценарии на отчаянието и малоумието. Бълват безумия и ежедневно заливат народа с мерки и ограничения,нови цени и празнословие. И без война България си върви към своята Голгота. Но все пак поне да запазим достойнството си на човеци и да не взимаме страна в конфликт срещу Русия ,щото иначе и едните и другите ще ни презират.,като не хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 223

  20 Яну 2022 20:24ч.

  Байдън даде изявление. Ако Русия "малко" нападне Украйна. ще се наложи САЩ да помислят за евентуални икономически мерки, но ако нападнат "повече", ще има по-строги икономически мерки. Явно са изтъргували Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко смях....

  20 Яну 2022 20:54ч.

  Англетата подариха над 1000 противотанкови комплекса.Те са съвместно английско шведско производство доколкото помня.Пратиха и инструктори да обучат фашистите.Но има интересно нещо-тия комплекси им изтича срокът 2022 година.Та Украйна ще трябва на свои разноски да унищожава като изтече скоро срокът на годност.Който не знае-има срок на годност. И тия оръжия трябва да се съхраняват в отопляеми складове...Така че така е с "подаръците".Като самолетите Ф16 на чертеж за БГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде

  20 Яну 2022 21:10ч.

  Да я напада Русия тая Украйна, че да свършва вече тая мъка. Бай Дън сън не спи горкия. Путин няма милост към възрастния човечец, държи го в такова напрежение, че може да се спомине и да си отиде мърцина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Софиянец. ...

  20 Яну 2022 21:11ч.

  Воювай. ...твое право.Искаш-отивай и воювай в Украйна.Не бъркай БГ с Украйна.Много сте надървени софиянецо. Бре че патриоти! А къде бе когато тоя идиотски елит изгони милиони българи?Така че, аз за тия предатели не воювам. Пък ти си мисли що щеш.Големи патриоти.Каквото аз съм видял надали си си го и представяш.От учения имам артрит.И що да искат българите да воюват?Някаква мотивация за това?От 1989 освен унижение в БЪЛГАРИЯ друго не съм виждал(и).И емигрирах. ..(ме).Чао и стягай гетите.И питай в военното окръжие как ще Ви хранят?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  20 Яну 2022 21:12ч.

  мадам в, пише за новата партияпод юмрука (ех, че много юмручета и резистънс, пък все свършват по един и същи начн, както и започват "цветно") - "ново начало", а на бас, че това ще е "министъра" на отбраната", това с дъртите кафеджийки и новата кафе-сладкарница кой го беше казал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трябва и акъл

  20 Яну 2022 21:22ч.

  Войната в Украйна не е наша война! Да се биеш за родината, няма нищо общо с това да участваш в чужда война. А ако се стигне до това да се биеш за Родината, първо помисли за кого точно се биеш, дали за Родината или за имотите и авоарите на родната мафия. Тези неща не са за плитки умове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  20 Яну 2022 21:32ч.

  Натовските джендъри преминаха границата на пропагандата. Бях дете когато се разигра Карибската криза. Тогава САЩ разполагат ядрени ракети в Турция - в базата Инджирлик. Ръководството на СССР, провежда изключителна операция и след 6 месеца американците виждат няколко балистични ракети с ядрени глави насочени от Куба към Флорида. Напрежението между хората беше много голямо. Бащите ни няколко пъти бяха викани запас, майките ги обучаваха в ОФ клубовете. Тогава президент на САЩ беше един много млад и умен мъж - Джон Кенеди. Никита Хрушчов беше начело на СССР. Разбраха се и ракетите от Куба и Турция се изтеглиха. Тогава управляваха хора, които лично познаваха войната. Сега Светът се управлява от хора, които не знаят какво е война, те си я представят като компютърна игра с по 9 живота на участниците. Това е поколение на разни видове джендъри, за съжалени поне 1/3 от висшите политици са типични гейове (погледнете състава на сегашното ни правителство и на ЕК) да не говорим за обикновените войници - наемници, мързеливци, долни педерасти, затлъстели и ковидясъли. Кой ще се бие? За какво? Имайте предвид, че Русия няма да нападне първа, както е направила по време на ВСВ. Защото тогава СССР и лично Сталин е предпазил страната му да не бъде обявена за агресор ( имало е политици и генерали които са го съветвали да нападнат първи ). Генерал Янев, Русия не започва войни, Русия ги завършва! Я с объркания Кирчо не си играйте на доброто и лошото ченге. Има много написани книги за Н.В. Цар Борис Трети и политиката му през ВСВ. Дай на Кирча, някоя книга да се ограмоти, защото в школите на ЦРУ, са го обучавали доста едностранно пък и капацитетът му е под средното ниво. Не си играйте с огъня, защото пари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иванчо

  20 Яну 2022 21:50ч.

  "В паметта на всяко едно поколение, чуе ли думата война, винаги търсим тези последствия, от които хората страдат. На практика никой не иска война, но тези неща се случват." При ЦЯЛОТО ми уважение, г-н министър - нито "тези неща", нито другите - "се случват"! "Тези неща" ги правят хората! Дребните хора! Онези, които са толкова дребни от алчност и злоба, че не се виждат отдавна на публични места или на 'малкия' голям екран ... "И наша отговорност, като държава, е да вземем адекватни мерки и да бъдем подготвени за всички възможни сценарии." Кой, кога е успял да се подготви за "всичко" ?! И за каква отговорност става дума, освен за голословна - кой, пред кого и с какво отговаря ?!?! "няма нужда от допълнителни войски на НАТО на наша територия, защото това ще вдигне градуса на напрежение." - а тези, които са в момента, и които отдавна вдигат този градус прекалено - от тях кой и каква нужда има ?!? Кой, кого и от кого пази - някой ще посмее ли да отговори публично на тези въпроси ?!? или ще си говорим за съюзници и врагове - безлично, като аз имагинерни субекти .... на този народ отдавна му писна от Оправнически празнословия!!! дали ще се нарече търпение или друго, тази свръх поносимост към хилядите пиявици по гърба на българския народ, в лицето на довчерашните и част от днешните управници ... въпрос на личен израз; при всички случаи - не смейте вече да опитвате да го баламосвате, вие, които говорите за всестранна готовност, а леете само безкрайни оправдания за брутално наглото си безхаберие към собствения си народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  20 Яну 2022 21:59ч.

  Хенри Кисинджър: „Опасно е да си враждуващ със Съединените щати. Но да си приятел със САЩ е смъртоносно."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  20 Яну 2022 22:01ч.

  https://zavtra.ru/upl/20000/alarge/pic_467453f0643.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  20 Яну 2022 22:30ч.

  Преди да се правят на сценаристи,да постъпят по най-простия,бих казал,счетоводителски начин:от кой държава имаме повече полза - от Русия или от Украйна?А те се въртят на модерните си и удобни столове и мислят как най-ефектно да ни поднесат на Хегемона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трите сценария за генерал Янев

  20 Яну 2022 22:36ч.

  Натовски войски в България не ! Американските бази в България , да са под пълен български контрол на български офицери и българска войска. Никакви враждебни действия срещу Русия от Българи. Българската земя, вода , въздух или войска и българско оръжие и бази и съоръжения не може да се използват срещу Русия. Ние от Русия не сме заплашени и опасност за България няма. Всичко ,което е противно на това е срещу интересите на България и е национално предателство. Тези които въвлекат България във каквото и да е военно действие срещу Русия ще носят отговорност пред българския народния съд ! Българските офицери и войници трябва да помнят ,че България е изградена върху костите на руските солдати и българските опълченци ! За това я има и днес България 1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя пак излезе като кукувица от часовника.

  20 Яну 2022 23:18ч.

  Много ли бяхме спокойно като пратихте черната кутия вместо в НАТО, в Москва? Хич не бяхме спокойни. Напрежението ще се дигне ако знаем, че няма кой да ни защитава. Янев май не е учил за военен, а за директор на детска градина. Всичките източно европейски страни искат нови бази на НАТО, Швеция и Финландия кандидатстват за членове на НАТО, само ние се репчем, че така ни е добре. Ако всичките ни генерали са като този жална ни майка. И ако стане напечено тях да ги пратят на първа линия и да им връчат по една пушка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Милка, потомствен военен експерт, четвърто поколение

  20 Яну 2022 23:25ч.

  Има и четвърти вариант. Ама няма кой да ви светне. Ако примерно им скочим и то само ние българите, на рашките чрез една тотална изненада, по системата на Сун Дзъ '' Райт ъф дъ блу'' или по код ''Колд търки'' чрез един неудържим 'марш на скок' и то без чужда хелп, а само с нашата си страховита армия, по мои алго-ритЪми, синосно-косиностно-котангови или дори чрез котарангови изчисления, само след 74,5 часа вече ще веем нашия трибагреник симултантно и в Чук Котка и въФ Влади Восток! Цяла Монголия ще ни посреща с хляб от картофи и кумис! И нека НЕЙТО само гледа , да мига и да се мае, да види кво е воена стратегия Биг тайм, за чудо и за приказ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  21 Яну 2022 0:19ч.

  Да си спомним кой им направи преврата на украинците?Виктория им занесе курабийки,раздаваше на младите хора по площада в КИЕВ,като на другия ден снайперисти стреляха от високи покриви и убиха хора.Изгориха и други,слабата укр.армия даде над 14 000души жертви.Малко им се видяха на американците и днес искат война в сърцето на ЕВРОПА.На Русия и писна и щом руска анализаторка днес пише:''Русия ще спаси своите,но кой ще спаси днес самите украинци от тях?''С една дума има,няма конфликт,руската армия ще си вземе Донецк,както Крим,т.е.промишления район и Киев да му мисли.Да правят бандеровците още няколко паметника на Бандера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mycaka без картофи и кайма

  21 Яну 2022 3:56ч.

  гответе се и да напуснете политическата сцена, заедно с фатмака! времето ви е преброено! продължавали били c промяната, даже започнали да ровят по гробовете, защото нямат некадрували кадри. ми изкопайте луканов и лилов от гробовете за да ви продължат промяната!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  21 Яну 2022 8:23ч.

  Янев, мога да кажа само едно- Булгаристан с цялата си армия в момента не може да се брани дори срещу оркестъра на Руската армия. Ще ни бият само с тромпети, алти и акордеони !!! А запеят ли „Вставай страна огромная“ положението ще е като за ‚Многая лета“ !!!АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опълченец

  21 Яну 2022 9:07ч.

  Ако няма войски на Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО в Булгаристан, Русия НИКОГА няма да ни нападне !!! Защото знаят, че ще ги посрещнем с музика и песни !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Дачков,Вашия щатен цербер отново

  21 Яну 2022 9:18ч.

  е пуснал в ход гумичката и трие ли трие неполиткоректни мнения!Писах само че СИНЯТА ДИВИЗИЯ на Франко яде жесток пердах в СССР през ВСВойна и че никой не е канил техните наследници в България и че т.н. главен воене Радеф трябва да си каже дали той ги е канил и…. хоп,Вашият цербер ме изтри!Защо г-н Дачков,защо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитана

  21 Яну 2022 10:03ч.

  Опълченец на 21.01.2022 в 09:07: първа награда за ибрикчийство, товарищ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загрижен

  21 Яну 2022 10:30ч.

  И все пак, решението ще бъде взето от "просто Киро" и сянката му Кокорчо... Прочее следете позицията на Антоанета Цонева и Бойкикев (и двамата твърдо стоящи на другия бряг) по въпроса...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен Фронт

  21 Яну 2022 13:16ч.

  Ако има война в Украйна, България задължително трябва да изпрати дивизия Копейкин на помощ на братския руски народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитно!

  21 Яну 2022 14:19ч.

  В тези три сценария включен ли е вариантът - реакция на българския народ при подобна провокация от украина и натовските спецчасти?!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  21 Яну 2022 17:33ч.

  Не сте изчислили реакцията на мнозинството българи! Всички - киро, боко и компания, да не си мечтаят, че български деца ще се бият за чужди интереси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  21 Яну 2022 17:35ч.

  Бойкикев и той се пенява при Ризова и се прави на пръв натовец! Боже мечтая зе деня, в който палачинката ще се обърне, за да видя физиономиите на всички колониални администратори, борещи се приза "пръв натовец".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България

  21 Яну 2022 19:33ч.

  Западните "християни" се опиха от кръвта на народите. "Голямата Блудница на много морета" ни покани на Оргията и днешна България пирува с цивилизованите сатрапи, гаврещи се с Божието Слово. Г-н Радев, Вие, може би, сте българин, но не от кубратово-аспарухово-крумовите. Не сте и християнин. Дори не сте тракиец. Дано поне добре да ви плащат. Следва Ар Магедон, но след него идва Божието Царство. Още 10-15 години?!? През 2033-та се навършват 2000 години от най-позорното дела на човеците на Земята и най-великия подвиг на Божият Син, Агнето заклано на кръста! Спасението не е за всички. Цели народи ще изчезнат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи