Станишев: Ваня Григорова има всички шансове да спечели - оказа се точният човек на точното място

Станишев: Ваня Григорова има всички шансове да спечели - оказа се точният човек на точното място

"Най-голямата изненада е София. Ваня Григорова има всички шансове да спечели кметската надпревара в столицата. Тя се оказа точният човек, на точното място, в подходящото време.", заяви евродепутатът Сергей Станишев, бивш премиер и бивш лидер на БСП предбТВ.

"Тя има ясен политически профил - за разлика от всички други кандидати, които се състезаваха, и ясна социална позиция. Тя говори от името на работещите хора в София, които се борят за оцеляване, за изхранването на семействата си, които чувстват своите проблеми тежко подценени и не намират представителство", заяви той. Непосредствена и искрена е, а това се усеща от хората, добави още Станишев за кандидата на обединената левица в столицата Ваня Григорова.

Според него, ако тя спечели балотажа, това ще бъде нейна заслуга и няма да се дължи на благословията на Борисов.

"Най-важна е подкрепата на хората, на гражданите. Никой човек не е роб на определена политическа сила. Хората ще си вземат решенията", каза той в коментар на загатнатата подкрепа от лидера на ГЕРБ и на реакцията на соцлидерката Корнелия Нинова кандидатът на БСП Ваня Григорова веднага да се разграничи.

В същото време Станишев се усъмни, че избирателите на ГЕРБ биха подкрепили кандидата на ПП-ДБ.

"Като се имат предвид сложните отношения и "горещата любов" в тъй наречената сглобка, не знам каква ще бъде мотивацията на избирателите на ГЕРБ, например, да подкрепят г-н Терзиев", смята Станишев.

За втория тур тя има много по-солидни резерви, защото за нея биха гласували и представителите на други партии като ИТН и "Възраждане", които искат промяна на сглобката, анализира бившият лидер на БСП.

Станишев не спести критики към партията си за представянето й на местните избори.

"Ръководството на БСП трябва да отчете, че цифрите са важни. БСП имаше около 60 кмета досега. От тях през 2019 г. бяха избрани кметове на четири областни града. Когато приключат балотажите, картината ще стане ясна. Но вече е ясна картината за общински съветници. За съжаление, големият проблем на БСП е ситуацията в големите градове. В Пловдив сме шести, във Варна - осми", коментира Станишев. 

"В цяла Северозападна България - визирам най-вече областните центрове, е погром. А там беше червена крепост. В Стара Загора сме пети. За съжаление, картината изобщо не е розова и не можем да си заравяме главата в пясъка. В БСП трябват промени", категоричен беше бившият лидер на партията.

"ГЕРБ ще бъдат най-голямата политическа сила с най-много кметове и общински съветници след тези местни избори. ПП-ДБ направи пробиви, някои изненадващи. БСП допусна грешки и трябва да ги осмисли. Ще стабилизира това, което е било до сега, с тежки загуби, най-вече причинени от собствена глупост", обобщи картината след първия тур бившият лидер на социалистите. По думите му машините няма да променят драстично нещата. "Ситуацията е ясна, очерта се на първи тур. Няма да има големи изненади", прогнозира Станишев.

На този фон сме свидетели на "самоцелна и озлобена конфронтация", констатира той. Хората имат усещането, че политиците се борят само за своите интереси, а няма диалог и теми, които са национални, добави Станишев.

"Това е картината, важно е да осъзнаем до какво води. Младите бягат. Всичко ще се срине, ако сега не започнем да вземем сериозни мерки. Новата национална цел трябва да е да променим демографската картина, защото става дума за оцеляването на България и работещи общество и икономика, за да оцелеем като нация", апелира бившият премиер.

Евродепутатът е категоричен, че трябва да има вицепремиер, който да отговаря за националните политики в тази насока и да ги координира.

Мерките, по думите му, трябва да са системни. "Няма мярка, която да реши проблемите, трябват хоризонтални политики през образование, здравеопазване и т.н. Трябва да има политически консенсус, всички да се съгласят с това", смята Станишев, който вчера се срещна по повод инициативата си с премиера Николай Денков и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Започвам поредица от срещи с всички парламентарно представени сили в Народното събрание, за да постигнем политически консенсус за поставянето на демографията във фокуса на нашите национални усилия през следващите десетилетия. Промяната на демографската картина у нас следва да бъде новата ни национална цел. Доволен съм от срещите ми с премиера акад. Денков и с Борисов - стана ясно, че чукам на отворена врата. Мерките за репродуктивно здраве има голям шанс да влязат още в бюджета за 2024 г.", категоричен е евродепутатът.

 

Коментари

  • тралала

    01 Ное 2023 10:21ч.

    И Станишевия се качи на гърба на Ваня Григорова. Оставете жената да си направи кампанията за балотажа. С такива изказвания главният хрантутник на България Станишев само и вреди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само повишаването на заплатите може да реши демографския проблем, иначе раждаме деца, които подаряваме безплатно на богатите държави

    01 Ное 2023 13:58ч.

    Ако Ваня Григорова победи, това ще е въпреки С. Станишев, а не благодарение на Станишев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Ное 2023 10:22ч.

    Хора като този не трябва да си отварят устата, както и онзи от Перник, който се мести от партия в партия. Нямат нищо общо нито със социалистите, нито с Ваня Гпригорова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столичанин

    01 Ное 2023 10:23ч.

    Мишока може само да вреди. Достатъчно вреди нанесе на БСП. Да вземе да се спре. Хората го ненавиждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столичанин 2

    01 Ное 2023 10:26ч.

    Този пак се опитва да се прилепи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    01 Ное 2023 10:29ч.

    Май забравяте, че тези дни имаше среща с Борисов & СО. Що ли? За демографски проблеми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    01 Ное 2023 11:18ч.

    Не забравяме! Но, ако столичани не подкрепят масово Григорова, срещата на двамата интриганти остава за тяхна сметка. Ако спечели, Григорова е достатъчно умна, за да се еманципира от провалени политикани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    01 Ное 2023 11:29ч.

    Така е! Дано разумът, чувството за самосъхранение и по-добро бъдеще, бъде с тях в неделя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мими

    01 Ное 2023 13:14ч.

    Ще се еманципира на кукуво лято ! Еманципираните зависими нямат добра съдба.По-добре жива и здрава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    01 Ное 2023 10:37ч.

    Станишев да не си пъха гагата където не му е работа, а да си ходи в Брюксел да се занимава с квото там се занимава. Почувстваха че Ваня Григорова дава шанс на лявото и наизскочиха от бърлогите си. Оставете я на мира жената и се дръжте настрани с мръсните си хватки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    01 Ное 2023 10:48ч.

    Извънземните имат по големи шансове:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станишев да забременее, като иска да оправя демаграфията

    01 Ное 2023 10:59ч.

    Гнусна еврейска семка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите нямат репродуктивни проблеми.

    01 Ное 2023 11:43ч.

    Щом напуснат страната имат по 2-3 деца. Проблемът е в държавна сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблемът е в липсата на държавна сигурност

    01 Ное 2023 11:52ч.

    Защото американското робство и членството в ЕС и ОТАН е обратното на сигурност на държавата, до степен на изчезването и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоз можеше да си замълчи.

    01 Ное 2023 12:05ч.

    Ще вземе да обърка калимерата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    01 Ное 2023 12:12ч.

    Симпатизирам на Григорова. Определих я за българската Моника Белучи ( по красота). Но от два дена ми се върти една хипотеза. Вчера Станишев прави официална среща с Борисов ( като какъв?), уж по демографския проблем. Борисов, който си играе на Бенковски и обикаля градове и паланки да мобилизира своите, отделя време заедно с официалните си заместници да се срещне със Станишев по проблем, който не касае балотажа по никакъв начин. На снимката се вижда, че и двете делагации стоят знаково на маса по подобие на двустранни преговори. Борисов три дни се кри в зайчарника и първо се среща със Станишев. (?) Някой от големите медии да забеляза това? Последва борисовото "по-добре държавна собственост отколкото ДС". Всички забелязаха лек поклон за "нова сглобка" на столично ниво. Нинова изглежда е била информирана какви ги мъти Станишката и реагира гневно. Всички забелязоха това. Последва масирана атака по Нинова в медии и форуми, че "пречела". На кое" , се пита? Последва и шамар от Борисов по Нинова, че се страхувала Григорова да не спечели в София. На мен ми прилича на координирана атака. След първият тур един политолог заяви: " В София ще се избира между БКП-1 и БКП-2". Аз смятам, че донякъде е прав. В БКП-1 слагам червената аристокрация в лицето на наследниците на Политбюро ( Станишев, Таков и сие). БКП-2 са "преторианците на бившия режим " т.е наследниците на служителите на ДС. Тези благодарение на достъпа до информация получиха лъвския пай от "червените куфарчета", станаха сериозни капиталисти. И дойде времето да поискат власта за себе си. Ние гледаме едни образи на сцената, а не знаем какво се прави зад завесите. Донякъде това дава обяснение как потомствен "червен" си купи кандидатура и се обяви за "десен" и как член на десния "Подкрепа" стана "ляв" кандидат. Прави впечатление, че инициаторите за обединение на лявото изчезнаха, освен един от противниците на Нинова. Някой да е чул мнението на М. Манолова, Р. Петков,Т. Дончева? Дали те не се осетиха, че са използвани? Не знам дали е вярно, но излезе инфо, че Моника С. е пиар на Григорова. Не ми се иска да вярвам,но очаквам сглобка и в София. За съжаление пак Толупа ще спечели от всичко. А ПосолствоТО? То не играе тук. Тях ги интересува политиката на правителството. Единствената ми надежда е, че В. Григорова, ако спечели, ще се еманципира от това задкулисие. Дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червени прашки

    01 Ное 2023 12:34ч.

    Можеше да обсъди демографските въпроси с Боко и Денков и след втория тур, нали! Така посланието му е двойствено, защото мазнюгата си е мазнюга

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    01 Ное 2023 13:08ч.

    Че кака Ваня е човек на СЕР гей Станишев се разбра.Че Васил Терзиев с парите от комунистите мама и татко си купи кметска кандидатура също се разбра. Наслука на балотажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи