Станишев: Правителството сбърка с "Карадере", няма да строим в защитени територии

Станишев: Правителството сбърка с "Карадере", няма да строим в защитени територии
"Правителството допусна грешка, най-малко във времето, като даде сертификат за инвеститор клас А на "Мадара Юръп” за проекта "Карадере”. Беше ясно, че преди изборите ще има една или друга реакция и ще се използва политически. Това е заложен конфликт”, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.
<p>Той увери, че подобно на Странджа, местността Карадере ще бъде приоритет за БСП и ще се следи какво се случва там.</p> <p>&quot;Много категорично е решението да няма застрояване в защитени категории&quot;, увери Станишев.</p> <p>Той припомни, че по инициатива на БСП е наложен мораториум за разпореждане с държавната собственост по морето.</p> <p>&quot;На МОСВ е възложено до юли да подготви анализ за парк &bdquo;Българско Черноморие&rdquo;, след което по него ще има широко обществено обсъждане, за да се намери разумният баланс, така че кътчетата, които са природно и национално богатство, да бъдат опазени от презастрояване и наред с това хората край морето да имат поминък&quot;.</p>

Коментари

  • Sin

    07 Апр 2014 21:10ч.

    Ами да благодарим. И че не ни стрелят май също трябва да благодарим. По принципа \\\\\\\&quot;Ако мине/не мине\\\\\\\&quot; какво да очакваме още ? Строежи на Витоша ? Или узаконяване на селцето на \\\\\\\&quot;бедните рибари\\\\\\\&quot; Ченгене край Бургас ? Май същият принцип властваше и при Боко Тиквата, или ? Къде е разликата между тези две бандитски групировки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ashurbanipal

    07 Апр 2014 22:13ч.

    \&quot;И че не ни стрелят май също трябва да благодарим.\&quot; Това е простотия, а иначе дали ще мине или не съответния проект зависи и от обществото - ако е заинтересувано да не мине, организират си някаква форма на протест и ако протестът е достатъчно многоброен и организиран - решението се оттегля. Ето тук е ролята на гражданското общество и НПОтата, а не да определят кои резултати от избори са приемливи и кои не са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 07 Апр 2014 22:33ч.

    Язък, сега братът на Сергей няма да намаже като братът на Велчев навремето със Студентския лагер край Равда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гъзишорехов

    07 Апр 2014 23:46ч.

    каква наглост! ще контролират, докато застрояват, като внимават да не се презастроява. грешка с пеевски, грешка с карадере, грешка със закона в противоречие с правилата на ЕС, за да се прокара южен поток в интерес на рускя и ущърб на българия, грешки и лъжи до безкрай в енергетиката, грешки с трупане на дълг, грешки в здравеопазването. грешки в образованието, трагедия в областта на сигурността и т.н. и т.н. и т.н. и .............. а има ли нещо не грешно в т.нар. ви правителство, бе товаришутка станишев? плачете за затвора ти и цялото ти мафиотско обкръжение, но оскотелите беге примита предпочитат познатото ежедневно хлузкане отзади, пред достойното и животоспасяващо изпаряване на бсп и клонинги - дпс, герб, атака и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи