Станишев: Нито ще се коалираме с ГЕРБ, нито ГЕРБ е десница

Станишев: Нито ще се коалираме с ГЕРБ, нито ГЕРБ е десница
Лидерът на БСП Сергей Станишев напълно изключва възможността да се коалира с ГЕРБ след изборите. Това заяви самият той в интервю за ТВ7. Запитан дали е възможна широка коалиция между левица и десница по примера на Германия, Станишев каза, че това е изключено и че партията на Бойко Борисов няма нищо общо с традиционната демократична десница.
<p>&nbsp;</p> <p>"Това е партия, която се стреми да остане на власт на всяка цена &ndash; каза Станишев. &ndash; Цялата държава работи за икономическите интереси на премиера Бойко Борисов. Навсякъде са техните интереси и фирми. Това е системен проблем на България&rdquo;, добави още лидерът на БСП.</p> <p>"Сегашната власт е централизирана, персонифицирана и няма важно решение, което да не минава през министър-председателя и тесния кръг около него. Служителите в Мминистерството на земеделието трудно биха направили такова фрапиращо нарушение, ако нямаха "зелена светлина" отгоре&rdquo;, добави Станишев по повод скандала с дюните в Несебър.</p> <p>Според него случващото се с дюните в Несебър е фрапиращо нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.</p> <p>"Това е очевидна далавера, корупция, и това се случва не през 2007&ndash;2008&ndash;2009 година, а през 2012 година по време на управлението на г-н Борисов. Те са направили това нарушение", каза още лидерът на БСП.</p> <p>Той припомни, че законът е бил приет през 2007 година, за да въведе ясни правила и да намали застрояването на крайбрежието.</p> <p>Станишев каза, че дюните трябва да бъдат публична държавна собственост и трябва да бъдат картирани. По думите му с идването на власт на ГЕРБ дейността по картирането на дюните е прекратена под ръководството на МРРБ и тогавашния министър Росен Плевнелиев.</p>

Коментари

  • Лош мат,реал

    06 Яну 2013 0:17ч.

    ГЕРБ не е партия,а синоним на ИПОН, той пък ОКТОПОД-истинския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BUDA

    06 Яну 2013 0:55ч.

    "Станишев: Нито ще се коалираме с ГЕРБ, нито ГЕРБ е десница". Така е, много е прав. Само не знам за кого ще гласувам на тези избори. За Доги не ща, за Боко още по-малко, СДС за съучастници на Боко, т.е. и за тях не искам. Остават червените, което е абсурд! Ноооооооо..........май те са единствените ,които няма да се коалират с Б.Б. Шантава работа. Пак ще се избира от две злини по-малката.Шантава държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вълко Червенков

    06 Яну 2013 1:33ч.

    И каква стана тя... Гледах го при кошлучето (което се опитваше да го прекъсва и пр.). Ми, всичко, което каза, е вярно. Всъщност, герберите до такава степен на арогантност се докараха, че и Георги Димитров ще звучи смислено на техния фон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Яну 2013 7:16ч.

    Ама как ? А за спасението на България ако е необходима именно такава коалиция ? Партийните интереси, разбира се, стоят след тези на Отечеството( на Путин! ) ! Жертвите са нещо свято. Особено пред Олтара ! И тогава - Голяма коалициа, т.е. БКП. Даже и децата в училище вече знаят, че Герб + БСП е точно БКП. Онова БКП, от което уж се бяха отървали ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • velina

    06 Яну 2013 17:49ч.

    На вас бившите сини,този див амтикомунизъм ви изяде главата! И това е защото някога вие най- много сте се натискали да станете членове на БКП,но не сте успели! Пример-КОМАНДИРА ИОЩЕ МНОГО ДРУГИ.и въпреки,че не остана нищо от вас,омразата ъака ви е заслепила,че не виждате собственото си поражение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи