"Сова Харис": Васил Терзиев - 32,9%, Антон Хекимян - 22,9%, Ваня Григорова - 20,8%

"Сова Харис": Васил Терзиев - 32,9%, Антон Хекимян - 22,9%, Ваня Григорова - 20,8%

Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% срещу 22,9%. Трета, на малка дистанция от него, е Ваня Григорова. Балотажът е сигурен. Това са данните от ново изследване на общественото мнение на социологическа агенция "Сова Харис", поръчано от ПИК. 

Проведено е в периода 16-20 октомври 2023 г. сред 1000 жители на Столична община по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%. 

Васил Терзиев се откъсва с 32,9%, следва Хекимян с 22,9%. Третото място е за кандидатката на БСП Ваня Григорова - 20,8%. Значителна подкрепа има и кандидатът на "Възраждане" Диян Николов - 13,1%.

Други агенции досега даваха на Григорова второто място.

Интересно е, че нито един от анкетираните не е посочил, че ще гласува за Радостин Василев.

Седмица преди изборите за местна власт не се регистрира завишен интерес сред избирателите в София. Само 53,2% от пълнолетните столичани се интересуват от изборите и ги смятат за нещо важно. За 31,8% предстоящият вот не заслужава особено внимание. По същество, това са хората, които отдавна са загърбили изборния процес. 15% са онези, които са напът да го направят, но все още имат колебания.

Заявления, че са сигурни, че ще гласуват, дават 42% от пълнолетните софиянци. Други 14,4% твърдят, че по-скоро ще го направят. Опитът сочи, че обикновено колебаещите се в голямата си част се въздържат от гласуване. Тези числа дават основание да се предположи, че делът на гласуващите в Столична община ще бъде около 45% от имащите право на глас.

Известно е, че през последната седмица са възможни съществени размествания, тъй като тогава колебаещите се избиратели оформят своето окончателно решение. Затова в изследването е заложен индикатор, установяващ кой е евентуалният втори избор на гласоподавателите.

Оказа се, че най-голям резерв има Ваня Григорова – 7,4%, следвана от Антон Хекимян и Вили Лилков – с по 5,4%, на четвърто място е Васил Терзиев с 4,4%.

 

Коментари

  • Гледам

    23 Окт 2023 15:20ч.

    Гледам коментарите под всяка реклама, която ми излиза на другаря Терзиев. Почти няма коментар в негова подкрепа. Да не говорим, че харесванията са много малко в сравнение с тези "проучвания", а подигравките са в пъти повече. Сега, разбирам, че всичко ще е пак ала-бала, ама поне малко да му прилича, а то няма нищо общо с обществената нагласа. Н и щ о о б щ о. Нула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    23 Окт 2023 17:10ч.

    Не знам за социологията но с когото и да съм разговарял никой не е за Терзиев и много рядко Хекимян. Повечвто ми познати казват Ваня Григорова. Та мисълта ми е как така Повечето са за Григорова но само социолозите тръбят друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    23 Окт 2023 18:43ч.

    Много е просто. Когато говориш с хората те ти казват какво мислят, а когато слушаш соц. агенции те ти казват за какво им е платено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    23 Окт 2023 15:21ч.

    Чиста проба манипулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ново изследване на общественото мнение на социологическа агенция "Сова Харис", поръчано от ПИК.

    23 Окт 2023 15:26ч.

    Това обяснява нещата, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудеса стават, чудеса с тези машинки

    23 Окт 2023 15:23ч.

    Тези проучвания са за това, за да подготвят предвиратилено хората в крайна сметка с колко процента машинките ще нагласят вота. За да няма съмнения разбира се. Как така вчера тримата кандидати бяха по равно, а днес дръпна с 10%. По същия начин, както Слави дръпна пред ГЕРБ с два процента, за да стане първи, а после ПП дръпна в осем часа вечерта със седем процента, за да станат първи. Така дърпа и този. Като се вземат гласовете на Възраждане, Лилков, Вълчеви Комитова, които категорично няма да са за ПП, а тези на ГЕРБ ще се разроят, този още отсега е загубил. Освен ако машинките пак не фалшифицират вота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом толкоз се реве срещу машинките, значи трябва дсе гласува машинно

    23 Окт 2023 16:36ч.

    трябва да се гласува машинно. Ей, не им научихте мурафетите на шарлатаните. Едно време тъй БЦП се тръшкаше и уж настояваше за мажоритарни избори, които биха я усмъртили скоропостижно. На хората нещата са ясни, но има много продажници и те биват тикани напред. Ще ни докарат до бела накрая. Има напрежение, ама тия с парите се мислят за вечни. Слепци с очи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала бала!

    23 Окт 2023 15:26ч.

    Туй онуй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Окт 2023 15:27ч.

    Поредната поръчкова стъкмистика. Сова Харис, са ясни. Абсолютно убеден съм, че резултатите са диаметрално противоположни, но anyway... Така само настройват хората още повече срещу себе си и ще накарат и мързелите да отидат до урните. А това е добре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    23 Окт 2023 18:38ч.

    Изпитана и работеща манипулация. Явно е обезпокоително реалното измерване на нагласите и се прави внушение в полза на Терзиев. Разбира се, машинките са програмирани. Не е програмирана обаче съпротивата срещу манипулациите в полза на ПП-тата. Така че, да гласуваме масово и с хартия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макавей Пухчев

    23 Окт 2023 15:28ч.

    На Васко Совата резултатите от социологията са според кой колкото от кандидатите даде. И това е винаги. Затова все не познава човека

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС се смее

    23 Окт 2023 15:31ч.

    на софийските идиоти, които отново ще гласуват с машинките с "кон" за "ала-бала"! Всичко е нагласено за поредната изборна фалшификация. Ако има нормални, ще гласуват само с хартиените бюлетини. Точно срещу нормалните граждани беше искането на ППДБ отново да бъдат премахнати хартиените бюлетини. Куче влачи - диря няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анти Хекимин

    23 Окт 2023 15:34ч.

    Чудя се дали служителите на Харис също са изненадани какви резултати излизат публично от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    23 Окт 2023 15:55ч.

    няма да гласувам гледаите зад кандидатите кои наднича и чака парите мислете има ли нещо в българия което да върви нормално анархия ами големите болници строени преди 60 години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    23 Окт 2023 15:58ч.

    И с машинки, и без машинки, това е положението - софиянците не щат копейки и синдикални девици, предпочитат лустросано капиталистче. Щом такава е волята на народа, да им е честито. Аз се надявах да спечели Ванчето за да гледаме сеир, ама явно няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Окт 2023 16:11ч.

    Софиянци или софиянЛИИ, изписали си нови биографии, където липсва родното им село. За това, че мутрите им дават привилегията да се имат като първа класа българи, давайки им незаслужено високи заплати, за сметка на българите от цяла България. Да им плащаме години наред парното отопление, да им създаваме най-добрите условия за живот, трябва да изразят благодарността си чрез гъзелизачество на МУТРИТЕ, изпълзяли сего като ШАРЛАТАНИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    23 Окт 2023 20:44ч.

    На втория тур очаквам подкрепа и от АБПФК и/или техните наследници-все пак сме една кръвна група.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • веска

    23 Окт 2023 15:58ч.

    Виждате ли колко скрити поддръжници на Държавна Сигурност, на комунистите има в София! Как цели 35 години са мимикрирали, представяли се за СИНИ, демокрДи, а сега вече започват явно да искат връщането на наследника на на цяла една фамилия от дядото, до вуйчото, до майката, до таткото, все генерали от КДС! Путин май има все още много голямо влияние в София, независимо, че му изгониха почти цялото посолство, закриха консулствата в Русе и Варна, а той досега е работил за избора на негов кмет на СТОЛИЦАТА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отличен коментар!

    23 Окт 2023 16:34ч.

    Истината е очеизвадна - искат да се върнат на бял кон. Вижте как мълчат тези, които всичко ореваха "комунистическия режим да се обяви за престъпен". Че и закон приеха! Комунистическия режим обявен за престъпен - А ВСИЧКО БЕШЕ СОБСТВЕНОСТ НА НАРОДА! ?! Днес същите антикомунисти ще изберат отрочето на комунистическия режим - предците му са били все началници за да им бъде шеф. Ей, антикоуминистите известни от медиите като Келепечева, Х.Христов, и др. това ли ви е демокрацията?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До веска 23 Окт 2023 15:58ч.

    23 Окт 2023 16:56ч.

    веске 23 Окт 2023 15:58ч., аз съм комунист, но съм погнусен от ренегатството на детето и внучето на ДС! Между другото ренегат е и Боко Тиквата и татко Петко и ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    23 Окт 2023 20:48ч.

    Соломон Паси, Росен Плевнелиев, Елена Поптодорова, Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Евгений Дайнов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KitCat

    23 Окт 2023 16:02ч.

    Статията е провокативна, Гласове често публикува такива. Не си струва да се плюят редакторите, а повече хора да отидат да гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещата с истинските им имена

    23 Окт 2023 16:02ч.

    Васил Терзиев по пътя на Б.Б. Кой стои зад него? В компанията, на която Терзиев продава "Телерик", акции има....BlackRock, Inc. Лари Финк е некоронованият крал на света. Ще си го инсталират без проблеми, на запад не се гнусят от тия с комунистическото минало - 30 години ренегатите са най-добрите им слуги. Антикомунистическата реторика е само за вътрешна употреба. Ако няма категорична обществена съпротива, България може да стане една от първите държави с изпълнен план на Давос, да нямаме нищо и да сме щастливи. Засега съм песимист и така като гледам живуркането на жабите в локвата....може и да сме първата държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е името на Деян Николов

    23 Окт 2023 16:14ч.

    Важно е кметът на София да вкара всички пари в работа за столицата, да не се краде. Иначе такава идея, онакава, то с пари става. Така, че да се спре изтичането на милионитеи да останат за София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психически много лабилен беше Терзиев тази сутрин по Нова тв

    23 Окт 2023 16:16ч.

    По едно време щеше да заплаче. Сви се от въпросите. Погледна малко настрани изглежда му показаха с жестове да се повдигне и той се поизпъна на стола. Личните проблеми В РАЗВОД е човека видно го разконцентрират. Терзиев е на ръба, готов да се откаже и да отиде някъде надалече през 9 планини в 10-та да се скрие. Ревеше му се - вижте видеото от тази сутрин по Нова тв. Що се мъчи момчето - харчил пари похарчил, да си иде на сянка, в светлината на прожекторите очевидно му е зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    23 Окт 2023 16:18ч.

    Освен ДС кадрите и шепа жълтопаветници не знам, кой ще гласува за "на мама ДСарчето"...Очевидно ще е голямо алабала на тея избори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес по НОВА това мамино детенце пак бръщолевеше общи приказки и разтягаше локуми.

    23 Окт 2023 16:23ч.

    И пак сам самичък го изкурдисаха в удобно предпазно балонче, да не би да му лъсне голият мозък ако вземат да го сложат на дебат с някой, който всъщност знае за какво говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралалалалалала

    23 Окт 2023 16:28ч.

    Ей, ден година храни. Всички стъкмистики трябва да се забранят 1 месец преди всякакви избори. Гласувайте обратно на тези стъкмистики, че ни правят на глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагаме напук на социоагенциите - всички този път да гласуваме

    23 Окт 2023 16:36ч.

    И САМО С ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ ДА ГЛАСУВАМЕ, както В ГЕРМАНИЯ и ЦЯЛА ЕВРОПА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви питам аз,

    23 Окт 2023 16:45ч.

    кой сериозен човек вярва на бръщолевенията на глутницата социолози?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Терзиев

    23 Окт 2023 16:51ч.

    Срещу скромен бакшиш социоложката на повикване "Сова Харис" се опитва да ме убеди без успешно, че г-жа Антония Хекимян е по-красива от г-жа Ваня Григорова. Дори естетът лорд Евгени Минчев е на противоположното мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    23 Окт 2023 16:54ч.

    "Сова Харис" с тази прогноза ще бъдат бая изненадани в неделя вечерта. И още нещо - гласувайте с хартиени бюлетини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    23 Окт 2023 17:00ч.

    Не вярвам на платените социологически агенции!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато си дошъл зъл на работа:

    23 Окт 2023 17:37ч.

    Понеделник е много тежък ден, нали? https://t.me/proofikx/5052

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо танкистът

    23 Окт 2023 17:40ч.

    Козяк нашока канчето на стиснатите цоцолози, да отворят по-смело ножицата между Племенника Младенов и другите двама…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

    23 Окт 2023 17:44ч.

    Ако прогнозите на Совата са верни, много жалко за гласувалите за мисира или за комунистическото милионерче. Както се казва " От ума си тегли"! Или по-точно - от неговата липса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    23 Окт 2023 17:48ч.

    Много се кефя как умните и красивите им спуснаха нареждане да гласуват за потомствен комунист , и те изпълняват макар и със сълзи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    23 Окт 2023 17:48ч.

    Хартията му е майката! Бойкот на машините!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кировец

    23 Окт 2023 17:57ч.

    Тегав общ фронт е нужен срещу сглобката. За съжаление, не виждам как ще стане в София. Ако Ваня се изправи срещу когото и да е от двата дрона, синя София ще се мобилизира срещу „комунистката“. Ако Деян Николов се изправи срещу някого от дроновете, либерална София ще се изправи срещу „фашиста“. Въпреки това си струва да отидем масово и да гласуваме с хартия, за да разджуркаме поне общинския съвет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    23 Окт 2023 18:09ч.

    За жалост работя с доста жълтопаветници, повечето - софийски граждани. До един ще гласуват за ДС-отрочето, умът ми не го побира, честно казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    23 Окт 2023 18:17ч.

    Не се плаши лельо, жълтопаветниците са просто едно кресливо малцинство. А мнозинството не е чак толкова тъпо като тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    23 Окт 2023 18:28ч.

    Направо напишете за Васил Терзиев, че води с 50%!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    23 Окт 2023 18:42ч.

    Това са резултати от диретно гласуване, пуснато в Епицентър.бг: Ваня Григорова 63%; Антон Хекимян 17%; В. Терзиев 4%. А това са резултати от диретно гласуване, пуснато в Днес.бг: Ваня Григорова -29%; Васил Терзиев - 16%; Антон Хекимян - 14%. Рагледайте ги и си задайте въпроса, как така в социологическите агенции последният става първи? Да гласуваме и да им развалим подмолните игри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    23 Окт 2023 19:01ч.

    Искахме демокрация - ето ви "демокрация". "Независими кандидати"-толкова независими, че дрънкат. Единият израстнал върху милионите на БКП (нашите). Вторият "независим и обективен "журналист"-та чак шеф на новините" (после имайте вяра на баштиви. Ванчето е сериозна заплаха да не си загубят милиардите. Тия "първи" двама никога не са се занимавали с политика. Можеш да си супер як меринджей или журналист, но в дипломацията и политиката да си гола вода. Нагледахме се на една учителка вече. И на меринджейчета от ПП, с жълто около устата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    23 Окт 2023 20:31ч.

    Само идиот би гласувал за това недоразумение Терзиев. Но от столичани всичко може да се очаква: нали пикаха, ходиха по гол задник и хвърляха риба в центъра на София (уж в името на свободата).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време не остана

    23 Окт 2023 23:07ч.

    С огромно изумление наблюдавам, че дори издигнатата аудитория на Гласове, продължава да включва и изтърпява едни странни индивиди, които не изпитват никакви колебания да демонстрират изключителната си неосведоменост (тук с огромно съжаление ще прибавя и тъжна простотия) относно гласуването с машини. Да, колеги, простотията и предразсъдъците са тотални и доминиращи, познанието е достъпно за едно жалко като количество малцинство. Отново стигнахме до сърцевината на човешкото познание, което постулира: Земята е плоска и Слънцето се върти около нея, а който твърди нещо друго, ще го изгорим на клада! Тук срещнах поне 5 никнейма, които дори са готови да наблюдават изгарянето от първата редица със сноп сухи разпалки под мишница, че да помогнат за разгарянето на огъня при необходимост. Знам, че не сте чели ИКодекс, знам, че дори вече практически не може да четете! Е, можете, но само по два реда МАКСИМАЛНО, после мозъкът ви дава накъсо! Това е положението, нищо не може да се направи за вас, пък и за страната. Никак дори не е случайно, че вещици са били горени с векове. Ако все пак тук-таме просветне някаква светлинка, моля отбележете: отпечатаната от машината бюлетина не е нищо повече от ХАРТИЕНА бюлетина! Машинната хартиена бюлетина не е по-лоша от обичайната хартиена! Дори е по-добра! Защо?? Защото не може да се фалшифицира! Много по-трудно и практически невъзможно е да бъде обявена за невалидна. Има някакви екзотични хипотези, но в присъствие на много хора, те практически не работят. Важното е да гласувате и глупаците да млъкнат, време така или иначе не остана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърпане, ама ... назад!

    23 Окт 2023 23:18ч.

    Изследването на Сова не е нещо невиждано! Сега дори ще ви кажа, как точно се нарича това. Това е така наречената поръчкова социология! Пък може и Васил Тончев да е бутнал едно рамо на адаша си :))! Доказателството аз субективно го откривам още в първото изречение, където срещаме смайващото "дърпа", което е жаргонната форма на твърдението, че преднината се увеличава. Абсурд! Терзиев е смотан, блед, без никаква харизма, а пък и видимо позволява на личните му проблеми да повлияят ярко на кампанията. Жалък е дори на фона на един конферансие-дърдорко, какъвто е Бай Антон! Единствената посока, ако и доколкото можем да говорим за някаква забележима промяна, е драстично развенчаване на Терзиев и спад в резултатите. Е, ние знаем, по някакъв особен начин бяхме дори индиректно информирани, че посолството залага на Терзиев като на бъдещ премиер на България. Те направиха един бандит и циркаджия премиер на България, та един най-обикновен социалистически милионер ли няма да опитат да направят - Не се лъжете от вида на др. Терзиев. Той и др. Корейко нямаше вид на милионер, ама ... на! Никакво приемане на провокациите и гнусната обработка и пропаганда. Всички, мобилизирани надъхани, участват в двата тура и ... правим Ваня КМЕТ! Има ли някакви гаранции за нещо?! Естествено, че няма! Това е просто естественото и разумно решение и ИЗБОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    24 Окт 2023 13:09ч.

    Убеден съм, че 2023 е знаково число! СОФИЯ КЕ ПАДНЕ! Ще има отново кметица. Само че, за първи път не в лилаво! Това ще е истинския психологически пробив на сглобкаТа. И тя ще се срути непосредствено в навечерието на 10 ноември - 33 години стигат, времето на ДС - изтече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За протокола

    24 Окт 2023 13:32ч.

    Да не излезе накрая прав Дачков?! Заради Николов, Григорова да не стигне до балотаж. И все пак Терзиев има подкрепа. Несъмнено с ? се купува всичко, но не винаги. Да видим! Възраждане несъмнено играят изключително коварна роля в целия пошъл спектакъл. Опитват се да доубият нещото на дъното на кутията на Пандора! Не съм очарован от Григорова. Но са важни принципите. В някои случаи партийния егоизъм трябва да отстъпи на заден план! Ако се случи най-неприятното, а то е балотаж между Терзиев и Хекимян, ще плащаме вече с копейки в магазините. Изработка, пласмент и разпространение - ГЕРБ на ези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи