Социолози призоваха Кирил Петков да посочи кои анализатори са му искали пари

Социолози призоваха Кирил Петков да посочи кои анализатори са му искали пари

Директорите на изследователски център "Тренд" - Димитър Ганев, и на агенция "Маркет Линкс" - Добромир Живков, призоваха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков да посочи имената на анализаторите, които по негови думи са му искали пари, "за да говорят по медиите", докато е бил министър-председател. Двамата социолози гостуваха в предаването на bTV "120 минути", за да коментират актуалните политически процеси, но в края на интервюто Димитър Ганев поиска допълнително думата.

"Господин Кирил Петков на гости при Сашо Диков преди два дни си позволи да каже, че при него като министър-председател са идвали анализатори да му искат пари, за да говорят по медиите. Аз призовавам господин Кирил Петков да излезе и да каже кои са тези анализатори, защото не е честно той да споменава цялата гилдия. Така хвърля петно върху всички нас, а би било редно, щом има такава ситуация, да излезе и да каже кои са били тези хора, които са му искали пари", каза Ганев.

Призивът веднага беше подкрепен от Добромир Живков, който на свой ред настоя поиска конкретика в твърденията на Кирил Петков.

"Тук подкрепям напълно. Трябва да има конкретика, защото общото говорене негативно срещу гилдията не помага на никого, най-малкото на политиците, които след това естествено работят с нас", каза Живков.

В предаването на Евроком "ЕвроДикоФ" с водещ Сашо Диков в петък вечер Кирил Петков обяви, че анализатори и политолози искали "нещо като хонорар", за да гарантират отразяване на тезите на оглавяваното от него правителство на т.нар. Четворна коалиция.

"Сядам аз на бюрото като премиер и след месец идват едни хора. Пак няма да казвам имена, но всички българи ги знаят. Казват: "Добър ден. Ние сме независимите анализатори, независимите политолози. Ако имаме с вас договор за 20 000 лв. на месец, ние си се оправяме с телевизиите къде да се появяваме, къде да не се появяваме. Ние говорим точките, с които вие искате да излезете", свидетелства Кирил Петков.

По думите му, той отказал офертата и в резултат получил по 300 очернящи статии на месец.

Бившият ПР на ПП: „Промяната“ плаща на кръг от приятелски журналисти и мислители

„По времето, в което бях в ПП, съм създала този кръг от приятелски журналисти и мислители и много добре виждам какво се върши срещу заплащане и това е изключително гнусно“. Това заяви пред БНР през есента на 2023 г. Диана Дамянова, комуникационен специалист и бивш синдикалист. Тя беше и ПР на „Продължаваме промяната“. Дамянова не посочи конкретни имена на журналисти. Поводът за коментара й е реакцията на някои медии и анализатори, които обясняват, че протестиращите енергетици и миньори не са прави.

 

Източници: dnes.dir.bg

 

Коментари

  • ?????

    21 Апр 2024 18:43ч.

    Ха ха. Все едно не е така както е казал Кики. Друг е въпроса че са му са се досвидяли 20 000 лв., но не му се досвидяха 100 000 $ за американските колеги на българските независими анализатори, независими политолози. Т.н. лобисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Апр 2024 19:37ч.

    Затова и всичко трябва да се документализира. В това отношение най- лежерно бе подходил Васил Божков, дал едни 60-тина милиона без доказателства !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    21 Апр 2024 20:55ч.

    Кики е паталогичен лъжец! Щом твърди това, започвам да вярвам на социологията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „По времето, в което бях в ПП, съм създала този кръг от приятелски журналисти и мислители и много добре виждам какво се върши срещу заплащане и това е изключително гнусно“

    21 Апр 2024 18:51ч.

    Тя го е създала. но сега и е гнусно, хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    21 Апр 2024 20:02ч.

    https://glasove.com/novini/diana-damyanova-bivsh-piar-na-pp-teritorialnite-planove-sa-nezakonni-kabinetat-si-posluzhi-s-izmama-za-da-se-vzemat-pari-sega

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Апр 2024 20:24ч.

    Ха ха. Диана Дамянова, която някога била учителка в циганско школо, а след това пиар на Кикитата. Много важно. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак. Радвам се и за едните и за другите. Получи се просто супер от тяхна страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    21 Апр 2024 18:52ч.

    Опала! А това индийче ваклото наак... натакова ли се?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    21 Апр 2024 18:54ч.

    Тия ще има да чакат "от умрял писмо". Колкото Л. ПараПеткова и Ристьо Грозев посочиха поименно "четирихилядниците", толкова и Кирчо ще даде конкретни имена. "ПростоПростите" са специалисти по "общото говорене негативно срещу" някого/нещо си. Научният термин е "спец по ала-бала (с)".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    21 Апр 2024 19:03ч.

    Тея що се вързват на лъжите и фантасмагориите на Киртака Лъжеца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не му обръщайте внимание

    21 Апр 2024 19:12ч.

    Кой още не е разбрал, че простото е откровено луд. Не му обръщайте внимание какво говори защото и той не знае какво, всъщност, говори. Просто си плещи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските женоря в такъв случай са трагични. Само от жени съм чувал агитации в негова полза. Впрочем това може да се каже и за ББ

    21 Апр 2024 20:30ч.

    Намериха се даже желаещи да родят от тия организми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • асдйлкалйкд

    21 Апр 2024 19:21ч.

    ШОК: Скандалният американски агент про100 к!р0$$$ заминава за сащ за задължителна смяна на пола, а оттам заминава на фронта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм социолог

    21 Апр 2024 20:21ч.

    Не съм социолог, но ще ви издам: няма да каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Апр 2024 20:27ч.

    Че кирето е изпечен лъжец и мошеник, спор няма. Ама тия мамини гробаджийски гугутки, що сами си го навират, не ми е ясно, като и малките деца знаят, че са марионетки на тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Апр 2024 22:08ч.

    Заформя се нов жанр във фолклора: ЕвроДико-Кирово хоро. https://www.youtube.com/watch?v=qL52zwaxx-8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    21 Апр 2024 22:27ч.

    Не знам кой посъветва Баджанака или просто импровизира под натиска на разкъсаната си мисъл, но някак си попадна в целта. Тези сладури горе ба снимката са представители и то типични на пийпълметричните фирми у нас. Да не се бърка пийпълметрията със социологията...Та Ганев си е от фирмичка която папна бая парици от различни партии и фондации...да не ми се прави на невинен защото лично с тях съм имал работа....Тези ученици на дон Андрей Райчев са се научили да папат от копанката, независимо каква помия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставете простокирчо да говори

    22 Апр 2024 8:27ч.

    Неговите приказки са злато. Никой не може да отврати хората от ппдб както този полуфабрикат. Тези хора настроиха абсолютно всички срещу себе си, не само политици, но и всички служби , а сега и социолозите и политолозите ще се отвратят от тях. Е , имам предвид тези които са автентични, а не подлогите на хранилка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи