Сорос обвини Орбан в антисемитизъм заради предизборни билбордове в Унгария

Сорос обвини Орбан в антисемитизъм заради предизборни билбордове в Унгария

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Билбордове за евроизборите в Унгария: Да не танцуваме на мелодията, която свирят Фон дер Лайен и Сорос

Говорител на фондацията на милиардера и филантроп Джордж Сорос заяви днес, че унгарското правителство провежда антисемитска кампания, насочена срещу председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайени срещу един от синовете на Сорос, предадоха Ройтерс и БТА.

Говорител на унгарското правителство заяви, че твърденията, че кампанията е антисемитска, са "безпочвени".

Правителството на унгарския премиер националист Виктор Орбан постави в понеделник билбордове, които представят в неблагоприятна светлина Урсула Фон дер Лайен - това е първият път, в който унгарското правителство отправя персонална нападка срещу нея в рамките на политическа кампания, отбелязва Ройтерс.

На билбордовете, които са част от кампанията на Орбан за изборите за Европейски парламент догодина, са показани Фон дер Лайен и Александър Сорос, който ръководи Фондациите "Отворено общество", заедно с надписа "Да не играем по тяхната свирка".

През последното десетилетие Джордж Сорос и неговите либерални възгледи неведнъж са ставали обект на нападки от партията на Орбан "Фидес". Сорос е евреин и централното му място в пропагандата на "Фидес" стана причина някои критици да обвинят партията в антисемитизъм - обвинения, които "Фидес" отхвърля.

"Парите на унгарските данъкоплатци отново се използват за политическа пропаганда, белязана дълбоко от антисемитизъм", заяви говорите на Фондациите "Отворено общество", в отговор на въпроси на Ройтерс.

"Това е една изтъркана тактика на унгарското правителство - да описва някаква мъглява и въображаема външна заплаха, като по този начин отклонява вниманието на избирателите от истинските проблеми вътре в страната", каза още говорителят на "Отворено общество".

Орбан е категоричен, че в Унгария толерантността към антисемитизма е нулева. Унгарският премиер забрани демонстрация в Будапеща в подкрепа на палестинците след атаката на палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу Израел.

"Никога не е ставало дума за еврейския произход на Сорос. Става дума за неговата идеология и за радикалния му активизъм. Става дума за решимостта му да се меси в политиката на Унгария и на други европейски страни", заяви говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач.

Виктор Орбан описва Сорос като кукловод, който иска да подкопае управлението му, включително и чрез стимулиране на масовата имиграция.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Еврейския произход на Сорос вече е достатъчна причина човек да стане антисемит

    22 Ное 2023 18:16ч.

    Макар, че днешен Израел дава мощно рамо на тенденцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    22 Ное 2023 18:26ч.

    Е, дайте пък да подкрепяме всеки откачалник, само защото е евреин. Много тъпо. Този си мисли, че всичко му е позволено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 18:43ч.

    Прав е.Путинистът орбан е и антисемит,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    22 Ное 2023 18:51ч.

    Няма смисъл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко 18:43, ма си Идиот! Дали го осъзнаваш или ... толков мозъчец у тебе????

    22 Ное 2023 19:02ч.

    Евродженърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Сопри се, бе, с всеки "пост" прибавяш към "путинофилите" поне по 1000 човека! И, галя, козяк, незачет! Молим ви, дайте на туй нящо други, не толкова нефелни опорки! Бактън от шизофреничната му идиотия! И ора нема да ви останат! И, нящо си, ама хич и въобще се не напиняй - козяшко лебец нема да има за тебе днес! И не само! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Ное 2023 19:35ч.

    Не се занимавай с него. Знаем е го кой е. От къде е. Само му се смеем вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    22 Ное 2023 18:53ч.

    До смахнатия тип с ник "дяволът се казва путин ". Макар че всеки ден редиш редове под подобни статии с нищо не накланяш везната към твоите идоли. От теб нищо не зависи. Разбери го. Все повече хора в България а и по света виждат с очите си, че дявола не е Путин а сорос, байдън и цялата пасмина либерасти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Ное 2023 18:55ч.

    Истинският и доказан антисемит е самият Сорос, който в ранните си юношески години е работил като колаборационист и е предавал богати евреи на нацистите, ПО НЕГОВИ САМОПРИЗНАНИЯ В ИНТЕРВЮ в програмата 60минути, това е добре известно на повечето евреи които познават холокоста! Ето за да не бъда голословен: youtube.com/watch?v=7te1S5LUFJI Сорос няма място например в Израел, няма място и в никоя държава която все още пази самоуважението си! Щом така е злобно е предавал свои, какво мислете е отношението му към целият свят?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Ное 2023 19:27ч.

    Той и сорос е обвинен в антисемитизъм, кът така че - голямо важно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Ное 2023 19:34ч.

    Ауууу, Палпатин се обидил, че са му свалили гащите?! Унгарският Еврейн ШОРОШ сега ще почне да пуска искри от пръстите си, за да си защити рептилчето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    22 Ное 2023 20:29ч.

    Миличкият, та той дори не е семит, както всички ашкенази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    22 Ное 2023 21:46ч.

    Хубаво бе човек, ама вече не приличаш на човек. На сорос дните са преброени. Какво ще прави синчето му е ясно , ще обеднее. Така е в живота, един трупа друг харчи. Пък войните не ги мислете. Ще бъдете разделени по език цвят вяра и всичко друго само да не се опитате да стигнете където не трябва, глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    22 Ное 2023 22:02ч.

    сорос не е никакъв филантроп, а е МИЗАНТРОП! Дори англичаните го изгониха и ожявиха за персона нонграта! Разбира се, прибраха го там където винаги прибират престъпници - сащ! Той и иснчето му трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството, а не да бъдат по страниците бна медиите!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи