Билбордове за евроизборите в Унгария: Да не танцуваме на мелодията, която свирят Фон дер Лайен и Сорос

Билбордове за евроизборите в Унгария: Да не танцуваме на мелодията, която свирят Фон дер Лайен и Сорос

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В понеделник в Унгария се появиха билбордове за началото на кампанията за предстоящите европейски избори, които очернят имиджа на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде Ройтерс.

На билбордовете фон дер Лайен е изобразена с Александър Сорос, сина на либералния икономист и милиардер с унгарски корерни Джордж Сорос. Слогънът на билбордовете е "Да не танцуваме на мелодията, която свирят."

В началото на август Алекс Сорос бе посочен като наследник на фондация „Отворено общество“ и империята на баща си. Фамилия Сорос от много време е основен враг на партията на Виктор Орбан "Фидес".

Тъй като Сорос е с еврейски корени, към "Фидес" има упреци за антисемитизъм, които те отричат.

Партията на унгарския премиер и в миналото е правила подобни кампании. През 2019 г. в Унгария бяха издигнати подобни билбордове с тогавашния председател на ЕК Жан-Клод Юнкер и Джордж Сорос, но бяха свалени, след като Европейската народна партия, от която "Фидес" бе част до 2021 г., ги заплаши с изключване.

В петък до унгарските жители са били изпратени анкети с 11 въпроса със съмнителни за Европейския съюз твърдения. Като например, че Съюзът цели създаването на мигрантски гета в Унгария и подкрепя финансово Хамас.

В събота пък Виктор Орбан, чието правителство се стреми да отблокира замразените миларди от еврофондове, заяви, че Унгария трябва да промени ЕС, а не да го напуска. Той допълни, че правителството му е против започването на преговори с Украйна за присъединяване към Съюза.

"Коригирането на погрешното обещание на Брюксел за започване на преговори с Украйна за членство в ЕС също ще бъде наша задача, тъй като Украйна сега е на светлинни години от ЕС", каза Орбан, цитиран от Ройтерс.

В понеделник главният говорител на Европейската комисия Ерик Мамер коментирата въпроса с появилите се билбордове.

"Унгария е част от ЕС, участва при взимането на общите решения, има представители в Европейския парламент, в Съвета на ЕС и Европейския съвет. Знаем, че това не е първият и вероятно няма да бъде последният подобен случай", заяви той.

Мамер каза, че Урсула фон дер Лайен не е реагирала на показаните ѝ билбордове. Говорителят допълни, че осигуряването на средства от бюджета на ЕС се извършва при ясно определени условия.  

Източник: mediapool.bg

 

 

Коментари

  • онуфри

    20 Ное 2023 18:52ч.

    Унгарците си имат Виктор Орбан с топки от стомана, а ние си имаме буркан с плазмодии и скопения Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Attila

    20 Ное 2023 22:14ч.

    Унгария има лидер с големи топки! Имаме про-ЛГБТ женствени или транссексуални мъже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И като стана дума за билборди

    20 Ное 2023 19:03ч.

    Ето на коя европейска "кампания" се намират билборди в София: https://you-are-eu.europa.eu/index_en На въпрос в европарламента от 27 април тая година, който може да се резюмира с "що за глупост е това, кой и как го е одобрил и що струва 20 милиона евро", след 6 месеца Шефчович дава следния отговор: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2023-001386-ASW_EN.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    20 Ное 2023 20:10ч.

    Срещу тези докато не вземем вилите няма управия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sjhd.je

    20 Ное 2023 19:47ч.

    Радев, Радев....другите са ни ясни, но и ти нищо не направи, а имаше цялата подкрепа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    20 Ное 2023 20:08ч.

    Че я има , има я. На демократите в САЩ, които му спуснаха кандидатурата. Началник на първият му президентски кабинет беше основателката на Отворено общество в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лиске

    20 Ное 2023 20:49ч.

    Не забравяй,че според българската конституция президентът е представителна личност без никакви законодателни права. Той има право на мнение, може да забави за известно време решенията на правителството и народното събрание, но не може да ги промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убога мисъл

    20 Ное 2023 23:22ч.

    Трябва ли да се обяснява, че ако Радев има законодателни предложения, винаги може да намери народен представител или дори група народни представители, които да ги внесат в Народното събрание за обсъждане. Президентът е един от тримата в тази държава, който има достъп до ЦЯЛАТА информация от службите за сигурност. Другите двама са министър-председателят и председателят на Народното събрание. И още, и още... Президентът има предостатъчно правомощия, а ако използва авторитета си (има ли Радев все още някакъв авторитет?) и трибуната, която има, би могъл да направлява процесите по изключително ефективен начин. Спомнете си поведението на Първанов като президент, който използваше всяка възможност за самостоятелна игра, която ситуацията му позволяваше, а Първанов като политик е далеч от образец за държавник. Радев ще го запомним с антируската (и по същество антибългарска, защото ни превръща в част от санитарния кордон около Руската федерация) инициатива "Три морета" (която е претоплена версия на полското "Междуморие") и призива за синергия с американските интереси. Въвеждането в активната политика на Кирчо и Кокорчо чрез включването им в съставите на служебните правителства завършват окончателната оценка за Радев: НЕВАЛИДЕН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    20 Ное 2023 21:02ч.

    Най-накрая някой да каже, че "ЦАРЯТ Е ГОЛ", и че г-жа Кралица фон дер Лайнен ако беше родена в други времена, щеше да е при Мосю Дьо Гилотен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    20 Ное 2023 21:22ч.

    Не му вярвам на Орбан. Но казват, че идва време той да командва из ЕSSът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Ное 2023 21:33ч.

    "Че я има , има я." Има - дръжки. В какво и кога го подкрепихте? Подкрепихте го, когато се включи и в някакъв смисъл поведе протестите срещу тиквите. След това - псувни и плювни. Подкрепили го били!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи