Соня Йончева и маестро Найден Тодоров представиха България на престижния фестивал Pfingstfestspiele в Баден-Баден

Соня Йончева и маестро Найден Тодоров представиха България на престижния фестивал Pfingstfestspiele в Баден-Баден

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 Соня Йончева и маестро Найден Тодоров, заедно със симфоничния оркестър на Баден-Баден отново бяха център на музикалния фестивал Pfingstfestspiele. Концертът в неделя представи песни от известни филми, сред които блестеше българската песен „Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“. Красивата мелодия разтопи сърцата на немската публика,  която възторжено аплодира родния шедьовър, написан в далечната 1958 и изпят тогава от Мими Николова.

В програмата звучаха и „Paroles” на Далида и Ален Делон, „ Не плачи за мен, Аржентина“ от филма „Евита“, “The Love Incide”, “Somwere”” от Уестсайдска история, “Moon river“ от „Закуска в Тифани“, както и музика от филмите „Красавицата и звярът“, „Хари Потър“ и „Mеждузвездни войни”.

Киното е основен акцент на тазгодишното издание на фестивала Pfingstfestspiele – Баден-Баден. Престижният форум ще бъде закрит на 26 май от Теодор Куренцис и Симфоничния оркестър на Щутгардското радио SWR.

Това е второто съвместно гостуване на престижния музикален форум на българското топ сопрано и маестро Тодоров, който в момента е служебен министър на културата.

Следващата им съвместна изява ще бъде на 10 август във Варна в операта „Мадам Бътерфлай“.

 

 

Коментари

  • ПЕНЧЕВА

    22 Май 2024 18:58ч.

    Госпожо Йончева, талантът Ви е безспорен и изключителен. Бъдете здрава. И оправете сайта на продуцентската си компания. Той НЕ работи на български език. Няма такава възможност. Не е въпросът в английската версия. Аз говоря и японски, и арабски. Въпросът е принципен. Сайтът Ви няма българска версия. Това е обидно за родната Ви публика. Която очевидно Вие намирате за не толкова важна, като международната. Или поне англоезичната. А това казва много за Вас като личност. Е, не сте първата, при която изключителният талант е съпроводен с компромисен характер. Това е типично за доста българи, които биха предпочели да не са такива. На фейсбук страницата Ви също всички публикации са и на английски. Не видях това на страниците на полските или чешките Ви колеги. Може би не е лошо да помислите за тези неща. Не изглежда добре отстрани. Също като смехотворният Ви "акцент", когато говорите български. Толкова ли никой не смее да Ви каже, че сте смешна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    23 Май 2024 8:31ч.

    Уместен, добър коментар от ПЕНЧЕВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи