Соня Момчилова: Академик Денков демонстрира груба намеса в работата на независимия регулатор

Соня Момчилова: Академик Денков демонстрира груба намеса в работата на независимия регулатор

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След днешното изказване на премиера Николай Денков по време на излъчен на живо на страницата на Министерски съвет във Фейсбук разговор с медии и граждани, в който той твърди, че „ Има много сериозна дезинформация, СЕМ очевидно не си върши работата”, потърсихме за коментар председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова.

Ето какво каза специално за сайта на СБЖ Соня Момчилова:

Медии, които разпространяват постистини, ми приписаха цитата "лъжата също има право на живот", който изрично упоменах чий е и в допълнение на който казах, че единственият начин да се победи лъжата и дезинформацията е само по-голямата доза истина. Цитатът за правото на живот на лъжата принадлежи на уважаваният от мен, а мисля и от цялата журналистическа колегия Бойко Василев.

Напоследък реших да говоря предимно с цитати и то от безспорни авторитети, защото думите ми стават повод за спекулации и шантаж. Оказва се, че безпардонността в остракизма е взела такива размери, че всевъзможни интерпретации и инвенции са допустими, във всевъзможни формати, дори в жанрово неокачествимото интервю, на което станахме свидетели днес. 

Днес премиерът Денков отново преповтори една лъжа. Няма да позволя метаморфозата й в истина да се случи. 

Познатите професори тези дни в един глас  хулят СЕМ, един ме нарече кикимора, което не знам към кой точно вид изказ и език да причисля, но със сигурност не е пример за благоприличие и бон тон, друг един заяви претенции към "монопола за промиване на мозъци". 

Доживях и  академик Денков (за чиято, някога благонадеждна репутация имам принос, като ръководител на пресцентъра на МС по времето на премиера Янев) да демонстрира груба намеса и неоснователни оценки за работата на независимия, повтарям независимият регулатор. 

Понеже днес пленарните дебати преминават под знака на думата "интимност", съзнавам колко голям е стремежът отношенията между политиците и медиите да не бъдат нарушавани от неудобно поведение и изобличаващи интимността въпроси. 

Съдейки по резултатите от последните проучвания за медийната кондиция и доверието в медиите, позволявам си да изразя безпокойство относно независимостта и ненамесата в работата им. 

Дваж по-сериозно основание имам да предупредя, че натискът върху работата на СЕМ няма да доведе до нищо полезно по отношение на доверието, плурализма и обективността. 

Нашият мониторинг се провежда по утвърден и възприет от водещи европейски регулатори алгоритъм.

Твърдението, че в медиите се тиражира непроверена информация и не се спазват базови стандарти е клевета!

Че не се упражняват санкции и не се следи за дезинформация и език на омразата също е инсинуация. 

Опитите да бъда уличена в толериране на прокремълска пропаганда и некомпетентност е маккартизъм в отвратителна и токсична форма. Опитите да бъде окаляно моето име и работата ми, всъщност е опит да се демонстрира твърда ръка за справяне с всеки, който се опитва да търси баланс, нормалност и залитане в опасни крайности. 

Да, лъжата тържествува и тя неумело и глупаво, /за щастие/ се прикрива под смокиновия лист на благородни и светли намерения, но фактите и статистиката сочат недвусмислено и неумолимо единствено, че няма шанс за полуистината, постистината и фейка, както в журналистиката, така и в политиката. 

И не посягайте на СЕМ! Докато аз съм председател на българския медиен регулатор, няма да си затворя очите за нито един опит да се остракира и опетни името на нито един неудобен на властимащите журналист. 

Долу ръцете от медиите, историята не прощава нито флиртовете, нито блудствените действия с правото на хората да получават качествена информация. 

Източник: sbj-bg.eu

 

 

 

Коментари

  • Съмнявам се да остане дълго академик, този фашист

    07 Авг 2023 19:33ч.

    Титлата му е присвоена в конфликт на интереси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Авг 2023 19:41ч.

    Да, има съмнения относно титлата му на академик. Но за да не остане съвсем без титла, което за него очевидно е важно, предлагам да го наричаме кошия. Той е коши Денков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ква академия е тоа Денков, пцуещ Рашидов в действие?

    07 Авг 2023 20:56ч.

    Позор за бг науките с таквиз титли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    07 Авг 2023 22:58ч.

    Тъп, по - тъп, най - тъп, Денков. Такава е градацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почти цитат

    07 Авг 2023 19:45ч.

    Моля не плюйте по премиера! Той толкова си може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    07 Авг 2023 19:46ч.

    Браво на Соня! Има топки жената. Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ззззззззззззззззз

    07 Авг 2023 19:46ч.

    с0р0с денк0ф е автор на фалшиви новини и е представител на урода сащ в България! Самият с0р0с денк0ф е фалшива новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    07 Авг 2023 19:52ч.

    Тия които стават за нещо, ги правят на нищо, а тия които не стават за нищо, ги бутат за всичко! В България е така но не само...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАШИСТ денк0ф

    07 Авг 2023 19:52ч.

    ФАШИСТ с0р0с денк0ф - представител е на сатаната сащ за България! Доживяхме да видим/чуем, че има много по-прости от банкянския, а вече про100 к!р0, асен хомото, антихрист иф@н0ф са едно лице с ФАШИСТ денк0ф! Българи, това е лицето на либералната ДИКТАТУРА! Това са шпиони на агресора и на сатаната сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Авг 2023 19:53ч.

    Как я изтърваха тази, хм "кикимора" да стане председател на СЕМ?! Никъде не прочетох за евроатлантически ценности и следователно не "става" за този пост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на С. Момчилова!

    07 Авг 2023 19:58ч.

    В тези смутни времена поне на СЕМ му е провървяло с такъв председател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кусур

    07 Авг 2023 20:05ч.

    Соня, не преживявай дълбоко! По всичко изглежда, че Денков не знае смисъла на понятието "Независим регулатор" и доколкото съвсем скоро се сбъдна детската му мечта да стане министър-председател в една типично премиерска Република като РБ, той изхожда от дълбокото убеждение и вяра, че ти е шеф, а на шеф кусур не се връзва!! Тегли му една и карай нататък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соня, само така!

    07 Авг 2023 23:55ч.

    Браво! Умна жена си и абсолютно права! Денков е страшен мишок, продажен и доста посредствен. Както се казва не можем да случим на премиери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говорит Радев

    07 Авг 2023 20:10ч.

    През тая негова другарка, а чрез него и Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Путин се е скрил под леглото ти

    07 Авг 2023 20:25ч.

    Ти си най-тъпия трол на Север от Южния полюс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Авг 2023 20:32ч.

    "Доживях и академик Денков (за чиято, някога благонадеждна репутация ..." Сичко хубаво, ама ей туй "някога" е кофата катран в лъжичката с мед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    07 Авг 2023 20:40ч.

    Никога България не е имала толкова противен, двуличен, продажен и хлъзгав премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    07 Авг 2023 23:04ч.

    Сега трябваше да е в тандем с президент Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Авг 2023 21:35ч.

    Споко, скоро ония жълти центове къде спуснаха от кравистан за дезинформация ще свършат и после пак ще си запасуват, току виж им пуснат още... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патологията в личностен аспект развива ФАНТАЗНИ образи

    07 Авг 2023 21:49ч.

    нямащи нищо общо с действителността! Същото е и за другите налагани извращения - сексуалната патология и климатичната патология. В разума на такива човеци се промъкват ФАНТАЗНИ образи, които са в състояние да побъркат нормалните човеци и предизвикват насилие, трудно се издържат фантасмагориите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Авг 2023 22:04ч.

    Аз не знам да има неудобни на властимащите журналисти, които да ги пазим, просто самите властимащи враждуват, заедно със своите присъдружни медии. Момчилова дойде „на власт“ за заслуги към протестите, като много други водещи протестъри. Злобата й спрямо Борисов и статуквото беше очарователна и отиваше отвъд хуманното третиране изобщо на кое да е човешко същество. Беше чиста доза струяща от нея неподплатена с нужните факти емоция на ненавист. Има задкулисия, които никога не падат от власт, политиците не олицетворяват днес изцяло това задкулисие, те се качват и свалят от него, затова дойдоха и такива времена, в които те да са по-невинни от мнозина журналисти движени от задкулисието и воюващи против тях. Т.е. това, че един журналист критикува, не значи, че е от позицията на доброто на народа, а че някой невидим му навива ключето, често са и чужди служби, подаващи и секретна информация. Демокрацията ни е от типа дълбоката държава, такава сме си я внесли от чужбина, коя държава е най-дълбока в демократизирането е отделен въпрос. Но дълбокото не е в политиката, политиката става все по-плитка, докато задълбочаването е скрито, офшорно, ченгесарско и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно

    08 Авг 2023 1:36ч.

    Не ни липсва мисълта ти, по добре не се напрягай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    08 Авг 2023 11:34ч.

    За това очарование говорих! :) Така се стига високо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    07 Авг 2023 22:10ч.

    денкОФФ е толкова "академик", колкото аз съм космонавт! Става дума за най-обикновен слуга, готов да обслужи чужди нам интереси срещу един бог знае какво! БОКЛУЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак изкуствен двубой

    07 Авг 2023 22:43ч.

    Стига вече, уморихте ни от изкуствени вражди. Ти не беше Борисов срещу Доган, а после управляват заедно, Христо Иванов срещу Доган а после управляват задно, Радев срещи Борисов, а за.министрите му от активистите на Борисов. Стига вече циркове. Явно е, че насъсквате обществото с ПР хватки, за да го контролирате като овце. В кордони на измислени лидери овчари, с лъжливи обещания, а по същество вълци-грабителите. Не ставате, ясно е, видимо е от 100 км, какво сте направили с България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирации

    07 Авг 2023 23:39ч.

    Адмирации и подкрепа за Соня Момчилова, абсолютно достойна позиция в отговор на фашизираните Фотев и Минчев. Слушах я при Карбовски - интелигентна дама, въпреки, че се държеше доста обрано, защото новите фашисти я дебнат, новите фашисти, които искат да наложат само една гледна точка и тя да бъде тяхната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    08 Авг 2023 0:44ч.

    Това човече,се оказа много отмъстителен и злопаметен индивид.Не пропуска случай,да не "захапе" президента Р.Радев,който стърчи над него и като държавник и като истински българин,обичащ Родината си.Г-жо Момчилова,не ви ли се струва,че някак си стои изкривено,прешита думата академик пред индивида който се кичи с нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    08 Авг 2023 1:09ч.

    Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташкомъдев

    08 Авг 2023 2:24ч.

    Ех моме Соня това не ли в домашно /държавно/ насилие срещу ДЕдденко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т. н. академик

    08 Авг 2023 2:32ч.

    Ще катурне правителството. Да продължава в този дух!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За всички адмириращи чалга-простачката момчилова поздрав с нейно творение "Ще тиз скъсам г*за"

    08 Авг 2023 2:43ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=RadRCSMab3E&list=PLy6lOuS_V1SrnPELBm3jhFHRyTe4SZzNv&index=2

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-здравословно

    08 Авг 2023 9:48ч.

    е да ти пеят чалга, отколкото да ти запушат устата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    08 Авг 2023 11:42ч.

    За тая раса с фетиш към "скъсан ..." е меродавно само тяхното мнение. Устите на всички останали трябва да бъдат затворени, ако не може със закони, то с ритници. Махалото ще се върне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    08 Авг 2023 13:35ч.

    Останаха ли бивши властници, министри и дупетати, които не са си прикачили вече някоя титла, я професор, я доцент? Само този дребосък май, докато беше за кратко временен министър, успя да стане хакадемик! Сега се е насочил към президентския пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи