Денков: Има много сериозна дезинформация, СЕМ очевидно не си върши работата

Денков: Има много сериозна дезинформация, СЕМ очевидно не си върши работата

Има много сериозна дезинформация в публичното пространство, с измислени твърдения и интерпретации, които изобщо не съответстват на истината. Това каза премиерът акад. Николай Денков, който отговаря на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване на официалната страница на Министерския съвет във фейсбук.

За борбата с дезинформацията е важно да работят структурите, свързани с етичните стандарти на журналистите, смята министър-председателят. „Съветът за електронни медии (СЕМ) очевидно не си върши работата. Не може журналисти, които разпространяват неверни факти, вероятно знаейки, че са неверни, да не бъдат санкционирани по някакъв начин. Журналистическата етика изисква не просто да казвате нещо, а да го проверите през няколко източника. Има базови стандарти, които водещите медии по света спазват задължително“, коментира премиерът. 

„Лъжата няма място, освен ако не бъде казано ясно, че това е лъжа“, допълни още Денков. 

На въпрос, свързан с изказването на председателят на СЕМ Соня Момчилова, че „лъжата също има право на живот“, Николай Денков коментира: „Самият факт, че председателят на СЕМ може да изрече такава фраза, показва, че той не си е на мястото“. 

„За да има престъпления, трябва да има заложен в Наказателния кодекс съответният престъпен състав. Ние нямаме такъв в нашето законодателство, не е лесно и да се направи. Една от ценностите на демокрацията е свободата на словото. Ако ние започнем да забраняваме много лесно, в един момент ще се окаже, че трябва да внимаваме какво казваме, както се е случвало в едни предишни правила“, коментира премиерът. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Този е психо!

    07 Авг 2023 14:55ч.

    Психопат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го оправдавай с диагнози

    07 Авг 2023 15:02ч.

    Този е банален продажен, слугинажен, отровен червей. Турнат да свърши най-мръсната работа на задокеанските си господари. Типологично същият като Кървавия Киевски Клоун. От една матрица са произведени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно казано! Богдан Денков Филов с готовност ще окървави улиците на страната, ако му поставят такава задача от посолството на САЩ

    07 Авг 2023 15:39ч.

    А в посолството на САЩ в София не са далеч от такива идеи, както е видно от действието на новия посланик, който въведе тук порядките от Хаити. Да не забравяме, че там на 7 юли 2021 г. някакви хора, уж военни пенсионери, влязоха в жилището на президента на страната и го застреляха заедно с жена му. По време на мандата на сегашния посланик Кенет Мъртън в Порт-о-Пренс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    07 Авг 2023 14:56ч.

    Съвсем вярно казва академикът. БНТ, БНР, НОВА, БТВ и още сума други сеят лъжа след лъжа по целия ефир и в интернет. Но не само СЕМ е отговорен за това. Главният виновник е самото правителство и неговите куратори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йес, сър - 1984 ин прогресс, сър

    07 Авг 2023 18:23ч.

    Време е за Министерство на истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "които изобщо не съответстват на истината"

    07 Авг 2023 14:58ч.

    Чия истина, сапунджи? Имаш предвид Истината или вашите продажни слугински алабализми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може журналисти, които разпространяват неверни факти, вероятно знаейки, че са неверни, да не бъдат санкционирани по някакъв начин.

    07 Авг 2023 15:04ч.

    Това се отнася за журналистите от трите т. н. "национални" телевизии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    07 Авг 2023 15:07ч.

    "Наистина" е дезинформация, че сериозно сме обеднели. Изключителна дезинформация е, че Денков е ала-бала избран на "честни избори" с кон. "Боже, колко дезинформация има по тази българска земя, боже" - каза Денков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече има изказано виждане за това, че ЦРУ

    07 Авг 2023 15:10ч.

    финансира глобалните медии, за да изопачават факти и да ги интерпретират в интерес на неолибералния тоталитаризъм. Такава дезинформация и манипулации не е имало иизобщо откакто съществуват медии. Какъв СЕМ, какви 5 лева - едва-едва у нас се прокрадват в нашите медии реални факти, сламеният академик изглежда иска и те да бъдат заглушени. И да бъде така добър да не се напъва да говори от името на истината. Слугинажът по начало няма как да има поглед върху това кое е истинно и кое не е. Между другото, фалшивият разказ за войната в Украйна в западните медии вече не е така натрапчив, реалната картина рано или късно излиза и ще излезе наяве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиридон

    07 Авг 2023 15:12ч.

    Дезинфирмацията се лее непрекъснато от НОВА,БТВ,Капитал,Дневник и десетките говорящи глави ,обслужващи ППДБ,от представителите на стотиците НПО тровещи обществото ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Авг 2023 15:25ч.

    Молецът Денков се оказа един елементарен фашист... Гьобелсовата демагогия направо струи от него! Странно, как изобщо е станал академик?... Но, както се вижда напоследък, у нас всичко е възможно. Не съм си и представял, че България ще бъде предадена толкова лесно и че такова уродливо правителство, родено от съешаването на продажни чужди партии, съчетани в импотентна коалиция, може изобщо да се разпорежда еднолично и безобразно... А плебса си мълчи ли, мълчи. Подхвърлиха, му удобната тема за домашното насилие и той захапа кукичката, забравяйки за всичко останало... Какво изобщо ни очаква, не е ясно, но е ясно, че няма да е за добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерзавец

    07 Авг 2023 15:30ч.

    Денков и сие за отровни гъби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков-Филов,

    07 Авг 2023 15:37ч.

    Що не коментираш 900 000 долари, които ще се дават от САЩ за нашата "медийна грамотност", гаче ли гражданите на една от най-старите европейски държави вчера сме паднали от клона? Що не коментираш милионите, ръснати от "Америка за България" на определена медийна група и на отделни, леещи се не само в медиите, но и от тоалетното ми казанче субекти. Като успееш да ми докажеш, че тези пари са им давани единествено и само за истината, цялата истина и нищо друго освен истината, тогава ще ми говориш що е медийна лъжа. Ха да те видим как ще го докажеш, щото само лъжите на същата таз медийна група и грантираните субекти по време на битката за Сирия стигат, за да не излязат никога от затвора. За сегашната ситуация ще им трябват още три живота, за да си отсидят в затвора за лъжите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжльото Денков

    07 Авг 2023 15:40ч.

    А пък академичната етика, поне, казва, че не е редно да плащаш милионни и дори никакви грантове на жена си. Дори повече казва по въпроса академичната етика, но на крадливия наглец не му пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрал

    07 Авг 2023 15:48ч.

    Не разбрах: за какво има "много сериозна дезинформация"? За начина по който Денков се самонзаначи за "акад."?! Или за стотиците бюджетни милиони "за образование и наука", който лично е раздавал по нареждане на БОКо за разгепване от клепто-мутрите?! Или за превръщането на образованието и науката в рушветно-клептоманска далавера с плачевни резултати за обучаемите само за чиновници-партийци?! Или за създаването на нови дирекции в МОН с назначаването за директори на мутро-партийни "калинки" с ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ и криминално минало?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дезинформация = цензура = 900 К $

    07 Авг 2023 15:54ч.

    Един от телекомуникацинните оператори най-безсрамно и нагло ПОЖЕЛА и изкупи всички местни кабелни оператори, защо?! Това демократичен пазарен подход ли е в ПОЧТЕНИЯ бизнес, прокламиран от Запада?! Всичко ореваха срещу "монопола" на държавите, където влизат брутално, за да правят същото пълен монопол, с каква цел да подобрят услугите и ИНФОРМИРАНОСТТА на населението ли?! Как не ви е срам бе, управляващите, с невероятен СУБЕКТИВИЗЪМ да затваряте широките информационни прозорци за народа си към Истината и Светлината, и Надеждата за българско благополучие, за здравето и живота на българите! И да ограничавате мисленето. Това един човек мислител, човек на науката, премиер на държава е недопустимо да изрича дори, камо ли да прилага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Момчилова трябва да пиеш водата с която си е мила краката

    07 Авг 2023 15:56ч.

    Това, че лъжата има право на живот е само във ваша полза защото в България сте номер едно по лъжи, а като дезинформации нямате равни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков, който и без друго едва ли има

    07 Авг 2023 15:57ч.

    лично мнение за нещо, напоследък е силно повлиян от мнението на проф. Г. Фотев, който написа напр. следното: "Махнете кикимората, инсталирана начело на СЕМ, махнете този глупав и несъстоятелен СЕМ. Питайте тези които знаят, какъв регулатор е нужен. Изметете незабавно ръководството на БНР. Разсадник на озъбена политическа русофилия. Крипто-комунистически мекерета, които вещаят денонощно разпадане на ЕС и Залеза на Запада." Фотев има драматична лична (семейна) история и през тези години съм се опитвал да го разбирам. Но и днес той вижда ситуацията както в началото на 90-те години на миналия век, а реалностите са други, пък и такъв език едва ли придава достойнство на един професор... Всъщност и по онова време, през 90.те, имаше в изобилие кухи лозунги и манипулации. А днес неолибералните фалшификации и манипулации са не само в медиите, но и в научни изследвания - социологически, политологически, дори исторически - които по принцип трябва да са обективни. Всъщност може да се напомни на Г. Фотев, че прогнозата на О. Шпенглер за залеза на Запада се опира все пак на дълбоки познания и интерпретация на културната история. На Денков нямам желание да припомням каквото и да било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Авг 2023 15:59ч.

    А тая "дезинформация" включва ли твърдението, че след Украйна, ние сме следващите? Щото Пасито тъй твърди: https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/261180-pasi-tryabva-da-izpratim-orazhiya-v-ukrayna-zashtoto-nie-sme-sledvashtite/ Няма да питам за евроатлантическатс (дез)информация за еврото, снаряди, вируси, ваксините и прочие "единствени истини"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самият руски дУпетат го заяви! Пьотр Толстой: "Ще ударим България и Румъния, когато приключим в Украйна."

    07 Авг 2023 16:27ч.

    Аман от русоробски кухи лейки-ретланслатори като вас, Z-омбирани от рашистките политици и пропагандатори! >>> https://www.youtube.com/watch?v=b28semL2yLk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къде ви е разумът?

    07 Авг 2023 17:44ч.

    Не плюй по оня, който ти е дал свободата и не злоупотребявай с търпението му, наглец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    07 Авг 2023 16:07ч.

    Какъв хлъзгав плазмодий е Денков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВВС апрекар

    07 Авг 2023 17:31ч.

    А дали не е физиологически и ментално увреден от химическите опити, които е правил?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    07 Авг 2023 16:21ч.

    Нацист в настъпление .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    07 Авг 2023 16:26ч.

    Ейййй, доживях тоя да каже нещо умно !!! Наистина - на всички ни писна от гнъсната укропитешка пропаганда, от плитките им лъжи, на които и нормално развито деветгодишно дете няма да се върже, от разпространяването на тия безумия от отвратителни грантовозависими псевдомедии и "журналисти", които не само че са обикновени копи-пейстъри, но биха продали и майките си за няколко долара. Самият факт, че държавата на "посолствоТО" дава близо милион за пропаганда, вече говори достатъчно !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона

    07 Авг 2023 16:30ч.

    Дезинформацията е безспорен факт и тя идва от Министерския съвет, Народното събрание и прилежащите им слугински медии- БНТ, бТВ, нова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bреме е...

    07 Авг 2023 16:30ч.

    За акции тим Стамболов, или Черните Ангели или църквата Св. Неделя срещу тия българоубийци! Време е да почетни караули и венци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Йорданов

    07 Авг 2023 16:43ч.

    "Крадецът вика "Дръжте крадеца"!" Не разбраха, че тези манипулации на нас Българите не минават! Не виждат ли какво се случва с Доналд Тръмп, след всяко ново повдигнато обвинение, рейтинга му се покачва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Тоя сайт ако му

    07 Авг 2023 16:52ч.

    Приложат един факт чек ще свети целия в червено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха....проверка на фактите ли

    07 Авг 2023 17:20ч.

    Значи ако червенината се асоциира с комунистическа политика или идеология ЕС като цяло и всички подчиняващи се чинно блестят алено червени по пътя на 'комунистическите' идеали(пресно изпрани и облечени в нова дрешки от Клаус Шваб и СИФ)! Точно този сайт трябва да му се призане, че публикува понякога(!) реалностите от време на време и леко повдига завесата от лъжи от неомарксистките глобалисти. А за тези които в България се самозалъгват че са 'демократи' или 'десни' електорални единици и все още не са прогледнали какъв ултра-яко-червен техно-комунизъм се задава - какво да кажа, ще жънат това което са посяли (в главите си!).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т. н. фактчекъри

    07 Авг 2023 17:54ч.

    са платени измамници. Лесно проверяем факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    07 Авг 2023 16:59ч.

    Тоя Денков много бързо даде фира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека ни докаже че това което казва е истина

    07 Авг 2023 17:05ч.

    Дрънков след като се бие в гърдите че тома което казва така както и “верните” медии е истина, да ни го докаже с документи и факти … но след като не може или не иска, тогава защо да вярваме само на неговите думи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    07 Авг 2023 17:07ч.

    Искам да редактирам голяма част от коментаторите, които са сравнили Денков с плъх. Моля, моля, плъхът е невинно животивче. Денков е СКУНКС. Освен, че е дребосък, това животно се въди само в Северна Америка, откъдето всъщност са и господарите Денкови. Когато атакува, скунксът изхвърля от специални АНАЛНИ жлези внезапна струя жълта маслоподобна течност на разстояние до 6 метра и то право в лицето на противника. Тази течност е невероятно отвратителна на миризма. Скунксът е всеяден, яде всичко което може да откри или улов и не подминава и мърша. Ха сега ме оборете - не изхвърля ли Денков смрад и не се ли препитава с мърша?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много точна аналогия!

    07 Авг 2023 17:25ч.

    Нещо повече - ако с колата минеш над разгазен скункс на пътя при недобра видимост и паркираш в гаража - миризмата не се трае и трудно се премахва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    07 Авг 2023 17:32ч.

    Подкрепям написаното от Вас, Лора Дан. Мислех да напиша нещо подобно, но Вие сте доста изчерпателна по въпроса. Желая Ви приятен и спокоен ден. ;))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искате факти ли? Ето, как след щурм руските войници си почиват (видео)

    07 Авг 2023 17:21ч.

    https://t.me/rusaki_200/5257

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лхкгкгкгйгиги

    07 Авг 2023 17:44ч.

    Прави ли ви впечатление, че Денков и Гьобелс си приличат и чисто физически? Дали пък не се е преродил нациста по нашите ширини?! Вярно, че Денков не е толкоз креативен и даже е тъп леко, но какво да се прави и на пропагандатори не случихме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искате факти ли?

    07 Авг 2023 17:49ч.

    Тимченко е финландски бизнесмен. Матвиенко от Украйна. Усманов е британски бизнесмен от узбекски произход. Лавров е международен политик от арменски произход. Симонян също е от арменски произход. Бастрикин е практически роден чех. Чубайс е независим експерт от Глазгоу. Кадиров е ичкерски учен. Кириенко е израелец от грузински произход. Соловьов е италиански рентиер от еврейски произход. Путин е грузински копелдак, истинската дата на раждането му е 7 октомври 1950 г., а е записан през 1952 г. от осиновителите си, защото не е знаел добре руски език. Всеки, опитал се да даде гласност на истинския произход на Владимир Путин, е бил ликвидиран, твърди Щефен Доберт. Сред жертвите са политици, бизнесмени, руският разследващ журналист Артьом Боровик, както и италианският му колега Антонио Русо. Пожалена е само майката на Владимир Путин – Вера Путина. Никой няма нищо общо с Русия, но я управляват и Z-омбират русороботе в РФ и навсякъде по света. ?‍♂️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искате ли факти?! Ако НАТО не лаеше пред вратата на Русия (папата) нямаше да има война!

    07 Авг 2023 19:26ч.

    И всички тези хора, щяха да продължават да си правят бизнеса и политиката в посока подобряване живота на руските народи. И разбира се да се обединяват в партньорство и разбирателство с всички съседни държави и народи, защото кой бяга от хубавото и доброто?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По тази логика би трябвало Русия на путьо да се притеснява много повече от Финландия, защото имат най-дългата граница и преди половин година реши да става НАТО-вска държава. Та, кога ще я нападне:)

    08 Авг 2023 2:35ч.

    Ами, Швеция?! От години шведите провеждат НАТО-вски учения по натовските стандарти. Русия нападна Украйна не заради НАТО, а за ГРАБЕЖ на суровините и богатствата й, както и за задържане на властта (по примера на всеки самодържец в средновековна империя, която мобилизира народа с войни и по този начин няма опозиция да го свали от власт). Така, както в Сирия, както в Африка Русия сключва договори с репресивни режими и военни хунти срещу част от суровини и богатствата им. Русия е последната неоколониална империя, която ще се разпадне пред очите ни. Тези дни Песков каза в интервю пред NYT, че Русия искала да задържи окупираните 4 украински района и Крим (нищо, че всъщност уж ги владее само частично). Т.е. путьо иска да е император като Петър I в Средновековието, нo да живее с благините на Запада. Както и кремльовците му, които не са спряли да пътуват на круизи на Запад, не са се отказали от западните си яхти, вили, инвестиции в двроци и западно образование за децата си. Песков каза, че путьо печели изборите догодина с 90%? , защото в Русия имат не демокрация, а много скъпа бюрокрация ( https://t.me/Netvru/24048 ). Всички тези "руснаци" никога не са подобрявали живота на руските народи, а само своя. Ето пример във видеото от руския общественик, блогър, фотограф Иля Варламов как изглежда литовско и как руско село от двете страни на границата. >>> https://www.youtube.com/watch?v=DtQr4wd9yWU&list=PLceIIEa--FBKRVsfgEb4QH9QZDPJ5ePC1&index=13

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пфу!

    07 Авг 2023 17:51ч.

    Най не съответства на истината, че този смешко трябва да е премиер. Ха сега де! Какво да правим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Информацията като оръжие: В интервюто пред БТВ Буданов провокира не за първи път Путин да направи чистки сред своите:)

    07 Авг 2023 17:56ч.

    https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/15075352

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    07 Авг 2023 18:02ч.

    Истината е неговата " дезинформация".И тая лудост ще отмине късно или рано.Не знам кой Му е дал " академик" на тоя старозагорски плъх.Но никаква ТВ или радио не слушам от 2009 година.Който търси бягство от лъжата, намира пътя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето защо войната на путьо привлича само бедните

    07 Авг 2023 18:16ч.

    За едно средностатисстическо руско семейство е по-изгодно да погребе военнослужещ, тъй като "плащанията за ковчег" надвишават очаквания доход на мъж от 35-годишна възраст до пенсионирането му. Войната привлича бедните. ( В същото време в социалните мрежи роднините все по-често се оплакват от липсата на плащания.) Статистиката за сравнение на "плащането за ковчег" и доходите по области от gorodrabot.ru >>> https://t.me/Netvru/24046

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    07 Авг 2023 18:31ч.

    хаиде сега пак излизаите на протести като не мислите по избори видяхте за какво сте гласували позор в 21 век да ми казва кое е вярно и кое не псевдоакадемик

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабе,

    07 Авг 2023 21:44ч.

    Докато има такива като теб, които вярват в изборите, ще сме на това дередже. Денков и сие никой не ги е избирал, те са назначени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи