София влезе в „червената зона“ по разпространение от COVID-19

София влезе в „червената зона“ по разпространение от COVID-19
София влезе в „червената зона“ по разпространение от COVID-19. Данните са на математика Николай Витанов, който прогнозира негативно развитие на ситуацията. 

Снимка: Николай Витанов

 

„Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предишните две вълни, тази карта беше изцяло виолетова. Което показва, че обстановката може и да не е спокойна, но още не е много лоша“, уточнява математикът. 

 

 

 

Снимка: Николай Витанов


Относно прогнозата за 14-дневната заболеваемост, Витанов коментира, че тя ще бъде „от червена по-червена“, като скоро друг цвят на картата няма да се появи. Той уточнява, че към момента базовото репродуктивно число е 1,118, като обхватът на заразата продължава да се разширява. 

 

 

 

Снимка: Николай Витанов


„Виждате какво става в последните дни - броят на регистрираните случаи почти не расте, а смъртността се увеличава доста. Изводът е, че може и да сте със симптоми и да не се регистрирате като болен, но математиката ще хване този процес“, уточнява експертът. 

 

 

 

Снимка: Николай Витанов


Витанов показа и карта на заболеваемостта по възрастови групи:

„От възрастовата група до 49 години се върнаха със симптоми от почивка, тестваха се в къщи, излязоха положителни и доста от тях не се регистрираха. Но Витанов спипа това развитие навреме, нали така. И сега виждате и вие, как го спипа. Нали се сещате, че като има тези данни, Витанов може да определи и колко заразени със симптоми се крият и не се регистрират. 

 

 

 

Снимка: Николай Витанов


Математикът прогнозира, че в пика на четвъртата вълна ще се достигне стойността от 500 000 регистрирани случая.  

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    16 Sep 2021 15:49ч.

    София брутално се обгазява, и не мога да повярвам, че всички се правят че не го виждат- как се пръска с отвратителни химикали! Най срамното е че Радев е пилот а всеки си мълчи са за пръскането със самолети в небето над столицата! Този химикал в момента е изключително гаден и дразни лигавицата на носа и дробовете! Бронхитите които се наблюдават, са само и единствено от химикали във въздуха! Обгазяват ни за наказание, че не се самоубиваме доброволно с инжекциите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор, Виктор,

    16 Sep 2021 17:48ч.

    пръскат ни акъл от самолетите, но умното българско население се крие, за да не го напръскат и това вероятно е причината да се разпространяват теории на конспирацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов

    16 Sep 2021 19:09ч.

    "Акъл се набива на умен човек!'

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Sep 2021 20:58ч.

    Длъжен съм да посоча небето, за нещо което се вижда с просто око! И тъй като мисля, че за назидание ще ни спукат от пръскане цялата есен и зима, длъжен съм просто да констатирам и посоча! Въздухът в София днес беше отвратителен и няма как да не усещаш синтетичният прахоляк изливан перфузно с безпилотни цистерни, вярно че по телевизора не се говори за геоинженерство, но то си съществува от десетилетия и е метод който се използва за контрол над климата и за справяне с "глобалното затопляне"! Още 60те години е бил напълно функционално овладян метод, ползван във Виетнамската война. Днес се наблюдава в богатите държави от близкият изток като Катар, Дубай и другите емирства, в които вали дъжд по поръчка, наричат го cloud seeding! Зелените сделки не са шега работа, и Грета е проклета валкирия, дошла да отнеме много от екстрите на човечеството, хората й се смееха но ще е на нейната, за съжаление на мнозинството...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям Виктор

    16 Sep 2021 22:59ч.

    Радев обеща по време на предизборната си кампания да разгледа въпроса с кемтрейлса. А сега един практически съвет. Прави се от станиол правилна пирамида (т.е всички страни са равни), достатъчно голяма, че кто си я нахлупиш, да стига под брадичката. Нахлузваш си я и пей сърце - пази и от кемтрейлс, и от джендъри и от ковид. Гаранция - Ванга го е казала на Нешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи