Сноудън: Глупостите със свалените летящи обекти отвличат вниманието от взривовете на "Северен поток"

Сноудън: Глупостите със свалените летящи обекти отвличат вниманието от взривовете на "Северен поток"
Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ смята, че паниката около събитията с балоните е била изкуствено предизвикана.

Ситуацията с трите свалени през последните дни неидентифицирани летящи обекта в Северна Америка има за цел да отклони вниманието на журналистите от разследването на експлозията на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". Такава оценка изрази в Туитър вчера Едуард Сноудън, бивш служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ, съобщава ТАСС.

„Иска ми се да са извънземни, но не са извънземни“, написа Сноудън, коментирайки ситуацията със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в САЩ и Канада. Според него „паниката е предизвикана по изкуствен път“ и има за цел „да гарантира, че на репортерите, занимаващи се с въпросите на националната сигурност, е възложено да разследват глупостите с въздушните балони, а не бюджета или взривовете (като „Северен поток“)“.

Американският разследващ журналист Сиймур Хърш заяви на 8 февруари в своя статия, цитирайки осведомен източник, че взривните устройства под руските газопроводи са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на ученията BALTOPS от водолази на ВМС на САЩ с помощта на норвежки специалисти. По сведения на Хърш решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност. Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън в отговор на запитване на ТАСС нарече изложената от Хърш версия „съвършена лъжа и пълна измислица“.

Миналата седмица Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка регистрира три „неидентифицирани обекта“, два от които бяха свалени от американските военни в националното въздушно пространство и още един над територията на Канада, посочва ТАСС. Беше отбелязано, че и трите обекта са много по-малки от китайския балон, намират се на по-ниска надморска височина и външно не приличат на него. Последният от тях беше унищожен на 12 февруари над езерото Хурон на границата между Съединените щати и Канада, а останките му вероятно са паднали в канадски териториални води.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • рукола Z

    14 Фев 2023 9:05ч.

    Те ся и китайците намерили НЛО в небетието си и щели да го свалят... циркове от хиляда и една нощ ? ама не е заради патоците, ами отстраняваш шпионски сателити. САЩ са градски кенеф с активирана бомба в него! Всеки момент ще експлодира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    14 Фев 2023 9:20ч.

    Сноудън е прав, терористите се чудят как да изместят вниманието на хората от това поредно световно престъпление, но дори и да успеят, Руснаците помнят и когато дойде моментът всички ще разберат и ще си припомнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарно Уотсън!

    14 Фев 2023 9:51ч.

    Е, Сноудън знае най-добре... А и не е трудно да се сети човек, какви са вече изтърканите и банални похватите на сценаристите във Вашингтон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евала пич

    14 Фев 2023 9:53ч.

    Да бяха всички янки като Сноудън! Умни, прозорливи и добронамерени. Нещата биха се получили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умни са, но лукавят коварно

    14 Фев 2023 10:30ч.

    Цинични и безкомпромисно служещи, единственно и само на катитала си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    14 Фев 2023 16:39ч.

    Нали знаете как те си подбират бъдещите сънародници от цял свят? Гледат да са млади, с добро образование, което да доразвият в техните университети. Раздават стипендии, които естествено трябва да се "Изплащат" в бъдеще срещу обещания за лоялност, за отказ от дадени клетви в държавата, където са се родили, израснали, образовали. Колко хиляди българи вече са направили това, а и виждаме доказателства: про100киро, получилите дипломи с изкарани курсове от няколко месеца посещения на хуниверситети им, завършили военните им "академии",

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП, ментето

    14 Фев 2023 10:40ч.

    Заслужава да се отбележи, че американските мейнстрийм медии, които винаги са твърдяли, че са „професионални“ и „независими“, бяха избирателно слепи за разкритията на Херш или просто съобщаваха за опровержения от правителството на САЩ. В сравнение с единодушното им сочене с пръст към Русия след експлозията, това необичайно мълчание показва, че американските медийни агенции са много наясно за това кога да бъдат високопоставени или сдържани. Голям брой факти сочат, че САЩ са заслужен лидер в „арената на двойните стандарти“. Те са обсебващи и добри в измислянето на слухове или отправянето на неоснователни обвинения срещу другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    14 Фев 2023 11:31ч.

    Същото прави и сърдитият чичо с очилата, който тия дни се натресе на гости без покана – гледа лошо, командори и се кара, сакън някой да не попита: КОЙ ВЗРИВИ ПАТОЦИТЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Фев 2023 14:27ч.

    То хегемонът нали успешно оправи всички земни въпроси, та помпи стероидни мускули, колко се справя и ще ни защитава от Извънземните. Само дето няма извадени веществени доказателства, а всичко е поредната медийна пушилка. Аман от вечно невинните, дето все някой друг им е виновен и им пречи! Като притчата за мераците на импотентния, разлика няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Фев 2023 14:31ч.

    Според Сиймур Хърш, с взривяването на газопроводите САЩ са се гръмнали в крака в дългосрочен аспект, понеже това ще засили връзките на ЕС с Китай имайки предвид бъдещите плановете за зелена енергетика. Според мен е по-важно за САЩ е, че ще подпишат сега 15-20 годишни договори с ЕС за доставка на ВПГ с демократични молекули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    14 Фев 2023 14:58ч.

    Толкова смешен е Столтънбърг с неговите измишльотини, че Русия и Китай им пращат бароните. Сигурно ще пратят, няма да оставят американското терористични деяние без отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Фев 2023 19:53ч.

    Е Путин 10 години го пази от ЦРУ, какво друго да каже хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи