Следователите проверяват връзката между атаката в "Крокус сити хол" и операцията в Украйна

Следователите проверяват връзката между атаката в "Крокус сити хол" и операцията в Украйна

След проверка на мобилните телефони на терористите Следственият комитет на Руската федерация проверява връзката между терористичната атака в "Крокус сити хол" и провеждането на специалната военна операция. Това се казва в съобщение в комитета в канала му в Telegram, съобщава ТАСС.

Резултатите от експертно изследване на мобилните телефони, които терористите се опитаха да унищожат, предоставиха значителни данни за обстоятелствата на подготовката на терористичната атака. „Данните могат да свидетелстват за връзка между извършения терористичен акт и провеждането на специалната военна операция“, се казва в съобщението.

Според разследването концертната зала "Крокус сити хол" е избрана за цел на атаката по указание на куратора, ръководил действията на терористите. „Сутринта на 24 февруари 2024 г., тоест на годишнината от началото на специалната военна операция, един от съучастниците, по указание на куратора, намери в интернет ресурси и му изпрати скрийншотове на входовете в сградата на "Крокус сити хол" и пътищата за достъп до нея“, се казва в съобщението. Обвиняемият е потвърдил това в показанията си. „Освен това в телефона на терориста бяха открити снимки на хора в камуфлажни униформи с украинско знаме на фона на разрушени къщи и украинска пощенска марка с неприличен жест“, добавиха от Следствения комитет.

Следователите проверяват участието на украинските спецслужби и ислямистки терористи в организирането на атаката в "Крокус".

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    05 Апр 2024 8:56ч.

    Цяла Русия се чуди на Путин защо още не е започнал "Война срещу терора" в посока Украйна. Всичко е ясно. Патрушев, Бортников, Бастрикин, Медведев и дори Лавров сочат Украйна сал един Володя още размишлява. Може би чака днес Иран да удари Израел за да започне в хаоса нещо ? "Moscow Mike" Джонсън му даде половин година време без американски оръжия.Какво дреме....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От самото начало на последната фаза на противопоставяне между Русия и англоезичниците последните се опитват всячески да изработят Путин да действа емоционално и все не им се получава

    05 Апр 2024 9:40ч.

    През 2018 г., веднага след изборите имаше серия подобни произшествия, замаскирани тогава като техногенни пожари. Започна се с един подобен на "Крокус Сити Хол" център, някъква "Зимна вишна" или нещо подобно. Кулминацията беше закрещването на въжето в полиспаста на флагщока на президентския щандарт в момента на инаугурацията. Общо взето, не им се получават с планирания ефект терористичните актове на Mi6. Но Лондонабад един ден ще бъде премахнат с лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лонгър

    05 Апр 2024 10:20ч.

    Тов. ЗИП, Русия и да действа, както искаш, ще се раздейства така, че да замаскира пряко участие и да не фокусира вниманието и омразата върху себе си. Друг играч ще поеме фокуса. Трай си там и наблюдавай внимателно (и най вече с повече търпение) как Бог действа. Остави емоциите и охлади главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    05 Апр 2024 9:57ч.

    "Англичанка гадить!"- Култова фраза от Илф и Петров. Но когато се появят двама руснаци като Баширов и Петров - Оле-ле "Паниковского биють"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи