Слави съди Кирил Петков за 50 000 лева, че го е нарекъл "мафия"

Слави съди Кирил Петков за 50 000 лева, че го е нарекъл "мафия"

Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов съди бившия си коалиционен партьор Кирил Петков за 50 000 лв за причинени неимуществени вреди, вследствие на изказване, направено на пресконференция. Искова молба на телевизионния водещ е постъпила на 24 юни в Софийския градски съд.

На 13 юни Трифонов обяви в профила си във Фейсбук, че се чувства обиден след пресконференцията на "Продължаваме промяната" по повод оттеглянето на "Има такъв народ" от управляващата коалиция. "Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите", написа лидерът на ИТН.

Това не е първият съдебен сблъсък между ръководството на ПП и ИТН. Още през септември м.г. преди да бъде съставена четворната коалиция бившият финансов министър Асен Василев заведе иск срещу зам. председателя на “Има такъв народ” Тошко Йорданов заради твърдението му, че Василев е откраднал интелектуална собственост. Частичният иск е за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически според него твърдения, казани от трибуната на НС на 29 юли от Тошко Йорданов, който бе председател на парламентарната група на ИТН. Ако Василев спечели това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хил. лв.

Коментари

  • Уилт

    27 Юни 2022 14:11ч.

    Кирчо трябваше да го нарече шут на мафията. А да видим за какво ще го съди тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2022 17:42ч.

    Казаното от трибуната на НС не влиза в съд ...............................................Асен ще получи отказ от съда !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквата

    27 Юни 2022 15:01ч.

    Не Простия Киро, а аз ще вдигна ветото за Македония за да оцелея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тиквенска работа

    27 Юни 2022 15:16ч.

    чужденците вън от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особенности на българското ибрикчийство

    27 Юни 2022 17:23ч.

    Навремето Иван Костов какъв ли не го изкарваха. Сега това просташко охулване на министър председателя е показател за страшно ниска политическа култура и елементарно човешко възпитание. И всичко това защото политическата" мафия" е засегната. И уплашена. Забрави се какво нещо беше инсталирано като министър председател. И как му беряхме срамът из Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи