Скандалът между Митко Събев и Денис Ершов се разраства

Скандалът между Митко Събев и Денис Ершов се разраства
Скандалът около компанията "Петрол Холдинг" се разраства, след като вчера Гонг.бг изнесе документ, според който на провелото се Общо събрание на 28 юни председателят на Съвета на директорите на дружеството Митко Събев е бил свален от тази длъжност. Днес Митко Събев, който влезе в открит конфликт със собственика на компанията Денис Ершов, разпространи отворено писмо до медиите, в което обявява за фалшив протокола, публикуван в търговския регистър. Той обявява, че ще търси съдебна отговорност за „фалшивия протокол”. Ето изявлението на Митко Събев, без съкращения:
<p><em><strong>Обръщение на Митко Събев<br /><br />Председател на СД на Петрол Холдинг АД</strong></em><br /><br />Бих искал да благодаря на медиите за бързата реакция при публикуването на документа, внесен в Търговския регистър от името на двама акционери в "Петрол Холдинг" АД и представен като решение на ОС на акционерите. Навременното му публикуване не само показа силата на журналистиката като четвърта власт, но ми даде и възможността да реагирам със средствата, предвидени от закона. <br /><br />Ето какви са фактите, отнасящи се до този епизод от вътрешно фирмения спор в рамките на "Петрол Холдинг" АД: <br /><br />Свиканото на 28 юни 2010 г. Общо събрание не беше проведено. Това се доказва от оригинален документ, подписан от мен, Денис Ершов и Александър Мелник, в качеството ни на акционери в "Петрол Холдинг" АД.<br /><br />Събрание, което не е било проведено, няма как да вземе решенията, описани в документа, който е внесен в Търговския регистър и съответно цитиран от медиите. Аз никога не съм присъствал на провеждането на такова събрание, никога не съм гласувал за тези решения. Лъжа е, че на събранието са били представени 100 процента от акциите, след като моето участие &ndash; 47,5 процента от капитала, не е било представено от мен, нито съм давал пълномощно на когото и да било. <br /><br />Няма логика и причина аз да гласувам за своето освобождаване, както и за останалите промени в Съвета на директорите и в Устава на дружеството, фигуриращи във въпросния документ. <br /><br />Всичко това доказва, че документът, предоставен на Търговския регистър, е груб фалшификат, изготвен от хора, които не познават законите и живеят с убеждението, че всичко им е позволено. Лично аз вярвам, че подобен произвол е невъзможен в България и че няма служител в Търговския регистър, който би вписал решенията от този фалшификат, като се има предвид и придобилият публичност спор между акционерите на "Петрол Холдинг" АД.<br /><br />Взети са всички законови мерки, касаещи случаите на изготвяне на документ с невярно съдържание. Призовавам компетентните органи незабавно да изискат от двамата акционери временните удостоверения, с които са гласували. Защото непредставянето на такива всъщност беше причината за непровеждане на събранието. <br /><br />Искам отново да подчертая, че предприетите действия от страна на двама от акционерите в "Петрол Холдинг", показват манталитет и начин на мислене, несъвместими със законовите и етични правила на европейска България, както и пълна липса на трезва преценка на действията и последствията от тях. Спокоен съм, защото вярвам, че законовата и институционална среда в България няма да позволи подобно поведение. <br /><br />И накрая &ndash; аз все още не се сърдя на Денис Ершов.</p>

Коментари

 • Крисимира Николова

  15 Юли 2010 21:43ч.

  Намерил се кой да говори за морал,законност, почтенност, правосъдие, закони и т.н. Събев е един от непочтените хора в държавата ни, открадна с фалшиви докумeнти църковната банка заедно с Петя Славова, а сега плачи,като човека го гони от Петрол. Връщай банката, че Господ ако те накаже, няма кой да те спаси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи