Сирийските бунтовници превзеха военновъздушна база

Сирийските бунтовници превзеха военновъздушна база
Сирийските бунтовници превзеха стратегическа база на военновъздушните сили, предаде Би Би Си. След няколко дни на усилени боеве те установиха контрол над летище Тафтаназ в северозападна Сирия, смятано за стратегическа база на военните хеликоптери на режима. В последните седмици летището беше обкръжено от джихадистките групи "Арар ал Шам" и фронта "Ал Нусра".
<p id="story_continues_1" class="introduction">&nbsp;</p> <p class="introduction">Боевете за летището са приключили в 11 часа българско време. АФП уточнява, че това е най-големият военен обект, превземан от сирийските бунтовници в изтеклите 22 месеца от войната. Според агенцията обаче на територията на летището са били изоставени само двайсетина неработещи хеликоптера.</p> <p class="introduction">Новината идва в деня на срещата в Женева между пратеника на ООН Лахдар Брахими и представители на САЩ и Русия. Те ще обсъждат мирен план за Сирия, който беше предложен за първи път през юни 2012 г.<br /><br />Русия и САЩ имат различни виждания по основния въпрос в сирийския конфликт - дали президентът Башар Асад трябва да слезе от власт. Кремъл подкрепя Асад от самото начало на конфликта.</p>

Коментари

  • Атанасов

    11 Яну 2013 23:33ч.

    В Дамаске опровергают эту информацию. По сведениям информационного агентства САНА, правительственные войска отразили атаки мятежников. Оборонявшие этот важный стратегический объект бойцы \"нанесли противнику потери в живой силе и технике, а затем обратили террористов в бегство\", говорится в сообщении.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи