Синдикат "Образование" поиска оставката на Асен Василев като партиен лидер заради обидните му думи към учителите

Синдикат "Образование" поиска оставката на Асен Василев като партиен лидер заради обидните му думи към учителите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Асен Василев: Нямаме нормални учители, защото ходеха с чорапогащници с дупки

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" излезе с остра позиция срещу съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев по повод негови думи за учителите пред Би Ти Ви в сряда (15 февруари). Синдикатът подчертава, че е "безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи" на Василев и настоя да си подаде оставката като съпредседател на "Продължаваме промяната".

Въпросните негови думи, от които синдикатът е скандализиран, са следните: "Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри."

От КТ "Подкрепа" настояват, че "хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад!". Привеждат цитат от големия древногръцки философ Платон, според когото политик означава "умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добре", като в този смисъл атакуват Василев, подчертавайки, че по времето, когато беше финансови министър, учителите не са били усетили в нито един момент "грижа и партньорство".

"Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители. Защо г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление", питат от синдикалистите.

Твърдят, че последните две увеличения на учителските заплати от миналата година не са станали по предложения на "Продължаваме промяната", като първото е било заложено в закона, а второто е било по предложение на друга партия, вероятно визирайки БСП.

КТ "Подкрепа" припомнят на Василев, че третото правителство на Бойко Борисов е увеличило двойно учителските заплати, като това увеличение се "обезличило" заради инфлацията, която била и по вина и на управлението на коалиционното правителство на Кирил Петков.

"Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид! Синдикат "Образование", г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители", изтъкват още от синдиката, незнайно по каква линия искайки оставката на партиен лидер.

 

 

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • То да бяха само те

    16 Фев 2023 15:04ч.

    Асена, с мед да я намажеш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Вуна

    16 Фев 2023 16:40ч.

    Нека някой да ми обясни, защо Асан Василев носи чорапогащи с дупка отзадИ!!! Този гаден МЕКОКИТКОВЕЦ, поддържан от Амбасадата, за да вреди на Булгаристан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнусен гей

    16 Фев 2023 15:20ч.

    Оставка не ! Давам само скъсани чорапи срещу нови ! Плюс жартиери…???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Фев 2023 15:44ч.

    Прост@к@ си е прост@к.Видяхте ли си Подмяната що за тъпунгери са.А гласувайте.За никого.Никого.Пълен бойкот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    16 Фев 2023 15:45ч.

    Предлагам всички български жени на изборите да отидат със скъсани чорапогащници в знак на протест срещу "естета" Василев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Фев 2023 16:05ч.

    преди да предлагаш, помисли малце. става дума не за скъсани парцалки, а за такива, които се ползват от едни труженички "с ограничена гражданска отговорност". само не казвай, че не си виждал учителки, облечени по този начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Фев 2023 17:10ч.

    йосарян, бълнуваш, падна до нивото на хАсенчо, ограничи си гледането на порно до поне веднъж седмично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Фев 2023 19:34ч.

    никъде не съм падал. просто имам наблюдения, включително ми се е случвало да летя с работещи в училищата (не мога да напиша учители), отиващи/връщащи се от "специализация". личността на изказалия се не ме вълнува, пиша каквото съм видял

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Фев 2023 15:49ч.

    а бе, тоя не беше ли от КОХОРТАТА на р. радев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос

    16 Фев 2023 16:01ч.

    таз особа не я понасям. но казаното не е неоснователно. част от проблемите в обществото идват именно от образователната система, включително от компетентността, ангажираността, културата и морала на работещите в нея. има и добри изключения, но като цяло картинката е "майка плаче, грамофон свири".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приносът

    16 Фев 2023 18:08ч.

    на приятелската ни US4BG има специално място за състоянието на образователната ни система. Техни съветници имаме на всяко ниво, вкл. областните отдели "Образование" и с тях се съобразяват всички "прогресивни" промени в програмите - определяне/съкръщаване на хорариума, чужди езици, премахване на остарели понятия и прекрояване материалите по История на България, и Български език И ЛИТЕРАТУРА... В близкото бъдеще, след като най-сетне се ратифицира Истанбулската, ще се включат и други прогресивни форми - като drag-queen story hours за предучилищна възраст и трансджендерно образование... Чорапогащниците с дупки ще останат тогава само в детските спомени на Асен Василев. Много впечатлителен човек, междувпрочем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    16 Фев 2023 16:15ч.

    В Германия се въвежда под претекст 4 дневна учебна седмица! Умни хора не ядат червеи и не приемат джендърската идея за смяна на пола за нормална, не са за войната и не подкрепят фашистите, са срещу съдизма, ко.вид геноцида, унищожаване на прехраната и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    16 Фев 2023 16:17ч.

    Както казва народа- "право куме в Очи" . И за татуираните "полицайки" чакам неговата оценка с нетърпение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    16 Фев 2023 16:22ч.

    Ама какво му обръщате внимание на този! Самият той е доказателство, че навлизащото ново, където и да е, в мнозинството си е калпалво и не ще да се учи от опитните и старите. Изпуснахме ги новите поколения - само за пари мислят, кланят се на Мамона и смятат, че светът започва и свършва с Европа и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Фев 2023 16:42ч.

    Персона, която при тази заплата яде във ведомствения стол с фактура, въобще не бива да се показва пред хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • +++++++++++

    16 Фев 2023 17:22ч.

    ++++++++++++++++++....!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този който казва да го духат бедните

    16 Фев 2023 16:48ч.

    Същият заслужава последно успокояване, да го набият на кол! След това може да се изпълнят точките на синдикатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Фев 2023 17:08ч.

    Имам ?....Кокорчо активен или пасивен педал е?Като му гледам стойката и устничките е пасивен....тоест поема "го".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    16 Фев 2023 17:14ч.

    Харвард!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    16 Фев 2023 17:27ч.

    Мрежести чорапи върху космати дамски крака - тази сексуална фантазия неуморно преследва Кокорчо . За него тя е по-обсебваща, дори от котката върху горещ ламаринен покрив. Съученици на Кокорчи помнят, че още в гимназиалния му лексикон са виждали фотосесията "Хайдушки копнения". В нея Кокорчо позира с Трендафил - негови учител по литература. И двамата са се снимали с характерните за македонските комити къси надиплени полички и мрежести черни чорапи. Личи си, че отскоро са влюбени - прегърнати са нежно и стискат в ръка по една пушка огнебойка. По това време гимназистът Асен мечтае да стане хайдутин - да разбуни народ, да вдигне всенародно въстание. Мрежести чорапи, секс, рокендрол и Харвардско образование - това, байно, ще е извезано на нашето знаме - пише Асен до учителя си Трендафил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    16 Фев 2023 17:36ч.

    Българомразец! Презира дори собствените си учители. Толкова много поразии направи, отдавна трябваше да е разследван. Ще е забавно ако изчезне от политиката заради едни чорапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    16 Фев 2023 17:57ч.

    Tози човек винаги прави някакви гръмки изявления и след това обяснява, че думите му се извадени от контекст. Това, което е казал за учителите е недопустимо и невярно, обидно и унижаващо. Не твърдя, че няма проблеми в образованието, но е недостойно да говориш по този начин за работещите в него- както във всяка професия има добри и нетолкова добри учители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делов

    16 Фев 2023 18:46ч.

    Вместо да му искат оставката да вземат да му купят чифт мрежести чорапогащници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    16 Фев 2023 19:37ч.

    Трябва да купат и на Божанков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    16 Фев 2023 20:00ч.

    Истина е, че по времето на управлението на ПП, се увеличиха учителските заплати. Истина също е, че някои от учителите не дават най-доброто от себе си за образованието на децата/видно от резултатие на разните видове матури/. А относно "чорапогащите с дупки" е прав, голяма част от учителите / особено по-възрастните/ се обличат твърде демоде, по мои наблюдения ходят доста невзрачно облечени. Но думите на Василев са възприети буквално и критиките не закъсняха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що говориш глупости, бе.

    16 Фев 2023 20:21ч.

    Учителските заплати започнаха да се увеличават след стачката на учителите през 2007 г. В периода на управлението на Борисов - от 2010 до 2021 г. Реалното увеличение на учителските заплати с натрупване е с 245, 67 % (с над 1500 лева за 10 години, без прослуженото време, което значително се качва с качването на заплатата). При Промяната има едно увеличение от 12 % през април 2022 г. , при условие, че през 2021 г. е 16 %, а през 2020 - 18 %, 2019 - 20 %. След падането на Промянаджиите, парламентът реши да добави през септември още 5 %, за да не умрат от срам политиците колко малко пари са дали през април.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    16 Фев 2023 21:13ч.

    Мимето вярно хортува за Божанков. На него ще му отиват черни мрежести чорапи. Направо ще го отворят и ще му дадат тласък за нови партийни инкарнации. Освен чорапите, доизкусурявянето на скромния младеж ще изисква още доста неща. Започва се с дъбока епилация на гърди, ръце,поне до лактите. Тук е място да напомним, че евроетикетът настоятелно препоръчва при бъркане в кацата с мед ръцете на бъркащия да са епилирани най-марко до лактите. Нужна е грижа и за краката - епилация поне на малката пищялна кост, а в летния сезон и по-нагоре, чак до срамната кост. Да не пропуснем и задължителната епилация на задника. Съдейки по начина на говорене, Божанков е класически празнодумец, а такива като него обикновено притежават изключително рунтав задник. Това налага в тази зона здраво да играе бръсначът. Задникът на всеки скитащ политик трябва да е винаги старателно обръснат. Върху тялото си той трябва да има са и поне две татуировки. Една на рамото друга на бузата на задника. Дали ще е лявата или дясната зависи от това какви хора ще застават най-често зад Божанков, дясно или лявоцентрирани. Препоръчителни сюжети за татуировките са от древногръцката митология. Например, Сизиф търкаля камък по склона, Орфей слиза в Ада и т.н. Тези изображения се правят главно за човека, който ще застава зад Божанката. Те трябва да го радват, а при по-енергични, разкащащи тялото действия, е хубаво да създават ефект на анимация - , камъкът на Сизиф се изтърколва надолу или пък Орфей ловко се скрива в Ада. Да не пропуснем и нуждата от редовни козметични процедури - укрепващи клизми с хининова вода против нежелателно забременяване, ароматизиране на важни зони и т.н. Изброеното дотук е минимум 25 хиляди първоначална инвестиция, плюс по пет бона на седмица за поддръжка. Да се надяваме, че Божанчо си е намерил богати и щедри спонсори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи