"Сименс" обясни причините за забавянето на турбината за "Северен поток 1"

"Сименс" обясни причините за забавянето на турбината за "Северен поток 1"

Siemens Energy заяви, че една от газовите турбини за "Северен поток 1", след като е била ремонтирана, все още не може да бъде върната в Германия от Монреал заради канадските санкции срещу Русия. Това съобщи във вторник пред кореспондент на ТАСС представител на концерна.

По-рано "Газпром" обяви, че е принуден да намали доставките на газ през "Северен поток" поради ненавременното връщане на газопомпените агрегати от ремонт на "Сименс" и открити технически неизправности в двигателя. В тази връзка само три агрегата могат да се използват за изпомпване в компресорната станция "Портовая" за доставка само на 100 млн. кубически метра на ден при план от 167 млн. куб. метрана ден.

„В светлината на санкциите, наложени от Канада, в момента не е възможно Siemens Energy да достави ремонтирани газови турбини на клиенти“, каза говорител на компанията. Според нея правителствата на Канада и Германия са информирани за инцидента и се търси "жизнеспособно решение" на настоящата ситуация.

От Siemens Energy уточниха, че за безпроблемната работа на газопровода турбините трябва да се ремонтират редовно. Един от тях беше отведен в Монреал, защото само там беше възможно да се направи това.

„Siemens Energy достави газови турбини за компресорната станция на газопровода „Северен поток 1“ на Русия през 2009 г. Говорим за така наречените аеродериватни газови турбини, които се произвеждат в Канада и се използват повече от десет години“, обясни представителят на компанията. По думите му, те задействат компресори, за да повишат налягането в газопровода.

Източник: ТАСС

Коментари

  • софиянец

    14 Юни 2022 22:01ч.

    сега шефчетата да си бършат сълзите с канцлер-акта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "може да бъде върната в Германия от Монреал заради канадските санкции срещу Русия"

    14 Юни 2022 22:04ч.

    На това му се вика сам да си простреляш крака. Или другарчето да ти го простреля. Засега крака. По-нагоре предстоят много по-чувствителни и деликатни органи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КРанаДЕЦ

    14 Юни 2022 22:24ч.

    Е това е сам да си го нанижеш. И да започне да ти харесва, та и да въртиш. Нема лабаво, яко секс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    14 Юни 2022 22:33ч.

    всъщност тия палячовци отказаха договорени тубини преди няколко години - ответката дойде мълниеносно, за няма и 3 месеца Братушките врътнаха едно бързо "импортозамещение" и си подмеха въпросните турбини със свои, сега ханс ще яде квото е ял дедо му, и ще им е малко на тия уроди докарали ни до 4 нац-катастрофи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трети и четвърти, винаги верни

    14 Юни 2022 22:38ч.

    https://cont.ws/uploads/messages/47/9d/0d/80/f97ab9e27103d6fb46fa2209.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    14 Юни 2022 23:49ч.

    Много точно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Юни 2022 22:44ч.

    Тези дни обясняваха как Шолц щял да ходи в Киев, май ще мине ама на връщане от Москва, където ми се струва че ще бъде на 22юни с червена брада и широка усмивка. Здраствуйте братушки Никогда больше 22 июня! Ще поднесе венец и ще си спомни за дядо му Фриц!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами чий го търсите в Монреал, бре?

    14 Юни 2022 22:49ч.

    Нали сте немска фирма? Къде сте се забили при саксите? Не им ли знаете душицата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МиМи 66

    15 Юни 2022 0:40ч.

    Британска медия съобщи за "скарването" между руски и немци. После се оказа, че субект от британската общност е технологичната причина. Та, някой руши Европа и иска да скара Европа с РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи