Шойгу разговаря по телефона с американския, британския, френския и турския си колега

Шойгу разговаря по телефона с американския, британския, френския и турския си колега

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разговаря днес по телефона с американския си колега Лойд Остин за втори път от три дни, посочи в изявление руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс. По-рано днес Шойгу проведе телефонни разговори и с британския, френския и турския си колега, съобщава БТА.

Москва не даде повече информация за резултатите от разговора между Шойгу и американския му колега или за конкретните теми, които са обсъдили. Двамата министри разговаряха преди това в петък за първи път от май насам. 

Сергей Шойгу проведе днес телефонен разговор и с британския си колега Бен Уолъс, в който двамата са обсъдили ситуацията в Украйна. Шойгу е изразил пред Уолъс "своите опасения, свързани с евентуални провокации от страна на Украйна да използва "мръсна бомба" - нещо, което руският министър каза също в телефонни разговори с френския и турския си колега по-рано днес. Русия засега не е представила доказателства в подкрепа на тези твърдения, посочва Ройтерс.

По време на разговора си с Шойгу британският министър на отбраната Уолъс е отхвърлил твърденията на руския си колега, че западните държави улесняват плана на Киев да ескалира конфликта в Украйна.

"Министърът на отбраната отхвърли тези твърдения и предупреди, че подобни тези не могат да бъдат използвани като претекст за по-голяма ескалация", посочи в изявление британското министерство на отбраната.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • черния

    23 Окт 2022 22:01ч.

    И четеримата са му казали, да се изнася колкото може по-бърже от Украйна, че много има да страда. Колкото повече се бави, толкова повече ще страда. Сам да си решава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • белия

    23 Окт 2022 23:43ч.

    И четиримата са предупредени да не си пъхат мръсните гаги на украйна, че да няма после сами ли си паднахме или ти ни бутна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    24 Окт 2022 8:29ч.

    И на тримата е казал докъде ще доведе тяхната помощ и подстрекателство за Украйна. А на марионетката Зеленски никакво доверие. От тази кукла на конци не зависи нищо, той е един 100 % изпълнител на чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Окт 2022 22:24ч.

    На мен ми прилича повече на "информираме Ви, после да няма ама не разбрахме, що не казахте по-рано на и т.н."!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тов. Шойгу им рече в прав текст:

    24 Окт 2022 5:33ч.

    Сега не само вие знаете, че ние знаем, че вие знаете, но и цял свят вече знае какви сте ги забъркали с вашата надрусана марионетка. 1:0 за тов. Шойгу, тов. Лавров и тов. Путин. Така се прави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Окт 2022 7:32ч.

    Задава се феерично ядрено ШОО ! Истински геополитически оргазъм.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с центровете за приемане на решения

    24 Окт 2022 7:33ч.

    трябва да се разговаря

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    24 Окт 2022 9:38ч.

    И Сталин така е звънял на Хитлер, Мусолини и Хирохито. Да ги предупреждава. Всяка седмица! Етикета го изисква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи