Шефът на "Морска администрация" е отстранен от длъжност

Шефът на "Морска администрация" е отстранен от длъжност
Шефът на "Морска администрация" капитан Живко Петров е отстранен от длъжност. Това обяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев. На поста ще бъде назначен капитан Венцислав Иванов.

Капитан Живко Петров

 

„Имайте предвид, че докато съм министър, няма да позволя саботажи спрямо държавата, няма значение дали са с политически интереси, с лобистки интереси. Когато някои хора пишат сигнали против служебното правителство, те са против държавата си. За мен това са някакъв вид саботажи. Служебното правителство не се е забавило. Ние не сме пиратска държава, не може някой кораб като заседне, ние още в първия ден да отидем и да превземем кораба. Нормално е да се даде разумен срок на корабособственика, за да може той да го изтегли. В момента, в който видях, че това не се случва, се намесих. Корабът беше задържан и е под ръководството на държавата“, каза Христо Алексиев.

 

 

"Казах, че няма да позволя саботаж на държавата, защото има и втора линия на саботаж. Разбирам, че е предизборна кампания, но на първо място трябва да се гледа държавният интерес, а не партийния интерес. Имаше доста изказвания и сигнали в ЕК, че има замърсяване, това е срещу държавата. Трябва да сме по-разумни. Наричам го саботаж от страна на администрацията, защото за мен това са неадекватни действия. Имам съмнения за определени търговски и лобистки намеси, но нямам достатъчно факти, за да го заявя", каза Христо Алексиев. 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

  • Пенсионер

    29 Sep 2021 19:20ч.

    Най-накрая!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Когато някои хора пишат сигнали против служебното правителство, те са против държавата си."

    29 Sep 2021 19:25ч.

    Ха-ха-ха, щеше да е тъжно, ако не беше смешно и обратното. Има ли психиатър във форума, за да постави диагноза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Sep 2021 20:01ч.

    този капитан много охранен тази задача е трудна за него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руди

    29 Sep 2021 20:05ч.

    Има се предвид, че целейки да оплюе Презитента с всякакви възможни и невъзможни средства, ГЕРБ плюе по Правителството, назначено от него, като дори пуснаха клеветнически доноси в ЕП, във връзка с аварийната ситуация в морето. И така плюят по България, всъщност. А реакцията на Правителството е напълно адекватна и законосъобразна, съобразена е и с добрата търговска практика. За това, че "компетентните" органи се оказаха абсолютно неспособни да се справят с проблема, поради обстоятелството че от поне десетилетие, в тази сфера цари тотална разруха. Няма отработени планове, взаимодействия и пр., липсва или не работи нужната по вид и количество техника, няма подготвен персонал и т. п. Въобще, пълна трагедия. Но това нито е изненада, нито е вина на това или предишното временно правителсто, а Президентът изобщо няма никаква връзка с проблема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    29 Sep 2021 21:48ч.

    Не е баш така. Опасността от екокатастрофа в резултат от аварията с кораба е форсмажор, изискващ максимално бърза реакция и със сигурност морското право предвижда в такива случаи някакъв друг ред. Не мога да допусна, че някаква мижава гемия ще ми занули риболовния сезон, а аз ще дам на собственика срок да предприеме действия и няма да си мръдна пръста. Нещо зачестиха бъзиците от този род – два пъти наскоро градушки унищожиха реколта – веднъж не разбили градоносните облаци да не смущават военните учения, втори път – голям бил облакът. Защо се киснат един друг в Брюксел – това е наистина тъпня, но го правят и Радевите поддръжници, дори те първи започнаха. И накрая, както четем, го е отнесъл адашът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    30 Sep 2021 0:18ч.

    Къде са натовските кораби да ни помогнат? Ало, Триморци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 30.09.2021 в 00:18 Къде са натовските кораби да ни помогнат?

    30 Sep 2021 7:10ч.

    Товарят памперси в Констанца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • моите имена

    30 Sep 2021 9:47ч.

    До Живка Павлова, За градушките може да проверите с какво се занимава президентът на Локо Пд г-н Крушарски. Аз поне вече не се чудя защо ракетите ни срещу градоносни облаци са кът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 30.09.2021 в 09:47 До Живка Павлова, За градушките може да проверите с какво се занимава президентът на Локо Пд г-н Крушарски.

    30 Sep 2021 11:07ч.

    С какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът на "Морска администрация" е отстранен от длъжност

    30 Sep 2021 11:08ч.

    И това с какво ще облекчи съдбата на заседналия кораб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи