Шефът на НСО: По закон съм длъжен да предам записите

Шефът на НСО: По закон съм длъжен да предам записите

Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен да отговори на прокуратурата и да ѝ предостави материалите, които е изискала писмено. Това обясни шефът на НСО ген. Емил Тонев пред bTV, след като по-рано днес говорителят на кабинета Лена Бориславова обяви, че ще бъде поискана оставката му.

Повод за скандала стана информацията, че прокуратурата е изискала записите от камерите в Министерския съвет, като според управляващите така може да се компрометира анонимността на подателите на първите сигнали към Европейската прокуратура, която прие МС за своя контактна точка.

Бориславова коментира и друг случай с предоставяне на записи от камерите на МС – за побоя над граждани по време на антиправителствените протести от 2020 г., когато НСО се забави с предоставянето на записа. Тонев посочи, че по това време не е бил началник на службата.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • Вие може и да сте длъжен,

    06 Апр 2022 14:44ч.

    Но Ленчето на Кирчото откъде да знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • късаме пагони всякакви

    06 Апр 2022 14:51ч.

    Тъй като България се намира в необявено извънредно положение и действат извънредни закони, които също не са обявени. Ето защо, това което прави шефа на НСО е проблем и се иска неговото освобождаване. В деловодството на МС пише час и минута, в която е подаден някой документ. Като се види кой е влизал излизал по това време, става ясно кой е подателя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • късаме пагони всякакви

    06 Апр 2022 14:53ч.

    А МС може би има какво да крие, което съвсем не е свързано с жалби до европрокуратурата. Като например, кои дипломати и колко пъти и кога (преди-след важно решение) са ходили в МС да оказват натиск. Кой дава инструкции на Петков, Василев и Бориславова? Кои са активистите? Работят ли в МС някакви необявени хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Тодоров

    06 Апр 2022 15:15ч.

    Аз не разбрах - последно ще спазваме ли законите или ще ги прилагаме избирателно - според това дали касаят управляващите или опозицията ? Бедни ми бедни Радев, защо не умря при Гредатин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НСО Ю Тююююб....

    06 Апр 2022 15:55ч.

    Да вемат да публикуват и всички записи на влизащите и излизащите в МОН, в министерство на околната среда. Изгледайте записите и като сравните образите с имената, които печелят най тлъстите проекти ще останете потресени. Гледането може да трае с години. Тва са основните принципи на пазара у нашенско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емо

    06 Апр 2022 17:32ч.

    Интересно, по какво производство и какви факти цели да установи прокуратурата със записите ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи