Щата Орегон разреши всички наркотици в малки дози

Щата Орегон разреши всички наркотици в малки дози
Американският щат Орегон стана първият в САЩ, декриминализирал напълно притежанието на нелегални наркотици, включително кокаин, хероин и метаамфетамини. Мярка 110 предвижда притежанието на малко количество наркотици, "лична доза", да бъде третирано като административно нарушение - като преминаването на червено. Глобата за това ще е 100 долара, като всеки може или да я плати, или да се подложи на преглед от специалисти по пристрастяване. Производството и продажбата на наркотици все още остава незаконна.

 

Орегонци гласуваха за мярката на референдум едновременно с президентските избори. 58% предпочетоха да спрат "войната срещу дрогата" на ниво лична употреба, 41% гласуваха "против" мярката.

 

Парите от глобите пък ще финансират лечението на зависими и кампаниите за информираност на гражданите и намаляване на вредите от наркотиците. Те ще бъдат добавени към милионите приходи в хазната от бизнеса с марихуана, който процъфтява в щата от години.

 

Орегон бе първият щат, декриминализирал притежанието на малки количества марихуана, и сред първите щати, легализирали лекия наркотик напълно. В щата са и най-големия процент употребяващи канабис на глава от населението сред всички 50 щата.

 

Източник: "Клуб Z"

Коментари

 • НОВА АМЕРИКА

  05 Ное 2020 15:51ч.

  Правилно, с управляващи Демократи и бисексуална Губернаторка, Орегон прогресира. Струва си да помислят за канибализма като социална практика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То е описано в Библията

  05 Ное 2020 15:57ч.

  В последните времена антихриста ще разреши на човеците всички пороци и грехове. И те ще се радват на това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • одб-6

  05 Ное 2020 16:55ч.

  арее, наркодилърите на борсата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  05 Ное 2020 17:34ч.

  Ами така е в много държави, направете справка. Т.н. “лична доза”. В Щатите беше забранена. А пък наркомани колкото щеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи