Сергей Шойгу докладва за край на мобилизацията (видео)

Сергей Шойгу докладва за край на мобилизацията (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви пред Владимир Путин, че частичната мобилизация, която Русия обяви през септември, е приключила.

По време на среща с президента, предавана по държавната телевизия, той заяви, че 82 000 мобилизирани новобранци се намират в зоната на конфликта, а други 218 000 се обучават.

Министърът съобщи, че в рамките на частичната мобилизация на военна служба са били повикани повече от 27 000 предприемачи и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили желание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, каза Шойгу.

Участващите в бойни действия руски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от социални отстъпки, допълни министърът.

Путин изрази благодарност на всички мобилизирани, но предупреди, че на фронтовата линия трябва да се изпращат само добре подготвени войници.

Руският президент разпореди да се подобри обучението на мобилизираните резервисти и да има се осигурят цялата необходима екипировка и оборудване, посочва Асошиейтед прес.

Шойгу каза, че в бъдеще набирането на войници за изпращане в Украйна ще се базира на привличането на доброволци и професионални военнослужещи, вместо на мобилизация на резервисти, които в Русия наброяват няколко милиона души, предаде Ройтерс.

Путин обяви частична мобилизация на 300 000 резервисти на 21 септември след поредица от военни неуспехи, при които руските сили бяха изтласкани от източната Харковска област на Украйна и поставени под все по-голям натиск в южната Херсонска област. След обявяването на мобилизацията стотици хиляди мъже, които можеше да бъдат засегнати от нея, напуснаха Русия и се насочиха към държави като Грузия, Армения и Казахстан, които не изискват визи за руснаците.

Над 2000 души бяха арестувани по време на протести срещу мобилизацията в цяла Русия. Надигна се обществено недоволство заради случаи на мобилизирани мъже със   здравословни проблеми или без никакъв военен опит.

 

Източници: "Труд", БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    28 Окт 2022 18:53ч.

    Чиста форма на утилизация на мъжкото боеспособно население от Русия и Украйна, за да може изтока да се изравни демографски със запада, поради простата причина че на запад бялото население се третира като напаст и чрез инжекции, женски хормони и всякаква гнусотия е почти изцяло кастрирано и превърнато в безполова био маса- джендери! Няма как глобалистите да оставят на изток нормалните туко така..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нам Сталин — отец, нам Родина — Мать

    28 Окт 2022 23:08ч.

    Докато я има Русия, ще има и православие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    28 Окт 2022 20:01ч.

    “ А ние още не сме започнали” беше казал Путин преди време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2 млн. Избягали,

    29 Окт 2022 12:07ч.

    За да може да се мобилизират 200 000 за пушечно месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи