Секретният доклад на БНБ: Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни

Секретният доклад на БНБ: Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"България няма да бъде пълноправен член на Еврозоната", Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни", "Решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България", "Валутният борд гарантира бюджетната дисциплина на България".

Това са заглавия на глави от секретния доклад на БНБ, който управителят на централната банка Димитър Радев отказа да даде на депутатите миналата седмица при изслушването си в пленарната зала.

Документът бе представен пред медиите от партия "Възраждане", която успяла да се добере до него. 

Докладът на БНБ показва, че не сме готови за еврозоната и това би донесло на България много негативи, заявиха от „Възраждане” в кулоарите на парламента. 

„Миналата седмица, когато се изслушваше управителя на БНБ, поискахме няколко пъти да ни бъде предоставен анализа, който трябваше да бъде изготвен от съвместната работна група между БНБ и Министерството на финансите. Такъв не ни беше предоставен с мотива, че Банката няма как да го направи само и единствено от нейна страна. Поискахме го от министър Пеканов, но пак без резултат. Обърнахме се още веднъж към г-н Радев и той реши да ни предостави половината от анализа, който е направен. Той ни беше даден в края на миналата седмица. Президентът си спази обещанието”, каза Костадин Костадинов. 

„Анализът е потресаващ. Все още не знаем каква точно е позицията на Пеканов и неговата част от координационната група. Имаме предположения, че може би там някой се е опитал да манипулира цифрите и фактите, които са излъчени от БНБ”, поясни той. 

От партията продължават да настояват свикване на референдум за приемането на еврото. 

„Анализът е 130 стр., но ние извлякохме няколко точки от него, които доказват че страната ни не е готова. Валутният борд към момента овладява инфлацията в страната, за разлика от влизането ни в Еврозоната, решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България в повечето решения, както и страната ни ще загуби възможността за противодействие на налаганата политика от ЕЦБ и т.н.”, заяви и Деян Николов.

От "Възраждане" смятат, че загръглянето на цените и разходите на фирмите за превалутиране ще доведат до по по-висока инфлация. Затова според тях "еврото е капан за българската икономика".

Дори и България да катастрофира, парламентът няма да има възможност да направи нищо, заявиха още от партията на брифинга в парламента.

 

 

Коментари

  • Секретният доклад на БНБ: Еврозоната няма да има положителен ефект ?

    02 Ное 2022 12:42ч.

    Чудесно ! Тогава непременно да се вкарат българите в еврозоната ! При НСР - колкото по-зле за хората, толкова по-добре за нас, сатанистите-глобалисти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слушайте какво ви пее радио МЕТА !!!

    02 Ное 2022 12:54ч.

    Валутния борд ТРЯБВА да падне. Всички връзки с долара и еврото ТРЯБВА да бъдат скъсани. Или ще внасяме инфлация поне още 2-3 години до разпада на ЕС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    02 Ное 2022 13:18ч.

    Ако има нещо по-лошо за една държава от принтирането на пари (даване не кредити) то е някоя друга държава да държи ключа за принтера... Тотална зависимост от Сорос/САЩ и пуделите им ECB - Берлин и Париш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно това пее радио МЕТА

    02 Ное 2022 13:23ч.

    Колкото повече се държим към долара и неговия аватар еврото, толкова по-голяма инфлация ще внасяме, защото не контролираме принтера..... ВАЛУТНИЯ БОРД ТРЯБВА ДА ПАДНЕ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    02 Ное 2022 16:40ч.

    Влизането в Еврозоната най-малко ще е проблем по линия на закръгляне на цените. Отприщването на възможностите за взимане на неограничен дълг е по -сериозният проблем. С борда сме охлюв, с еврото - безотговорен гол охлюв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "Точно това пее радио МЕТА"

    03 Ное 2022 2:24ч.

    Щом се случи това, за което призоваваш:" ВАЛУТНИЯ БОРД ТРЯБВА ДА ПАДНЕ !!!" една седмица след като ВАЛУТНИЯ БОРД ПАДНЕ, един долар вече ще струва поне 9,75 лева, а едно евро около 11.50 лева! Ако това ви е целта давайте смело напред! Легиона, който ошушка държавата, последните 12-14 години има доста евра за обмяна......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те тия работи са ясни за всеки що годе читав специалист,

    02 Ное 2022 12:43ч.

    но както вече бяхме уведомени, решението ще е политическо.. Да го духат бедните, ние сме поели ангажимент..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да го духат поелите ангажимент

    02 Ное 2022 12:49ч.

    И семействата им

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    02 Ное 2022 12:53ч.

    Много точен коментар. Тъкмо мислех да напиша същото. Благодаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ай стига с тез "ангажименти" вече

    02 Ное 2022 13:10ч.

    "Поели сме ангажимент да продаваме земеделска земя" - когато гласуваха по съвест - всички в НС бяха против, след това се намесиха "поетите ангажименти" и ето резултатът: пълно е с обяви на купувачи; Никой не знае кой притежава земята ни - чрез подставени лица - и румънци, и турци, и гърци изкупиха и продължават да изкупуват огромен % от нашия златен чернозем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това поне е лесно за поправяне - всичката земя се обявява за държавна и толкоз

    02 Ное 2022 13:15ч.

    Същото се отнася за богатствата под нея

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лесно лесн о - колко е лесно?

    02 Ное 2022 14:09ч.

    Ще зинат и Аурубис и Дънди ПМ, които печелят у нас доста приятно вече 30 години, военослужащите в 4-те хамер. бази у нас са за това - да бранят националните им интереси. Южна Америка с банановите полета и интересите на Кока Кола могат да ни бъдат пътеводна звезда какво НЕ МОЖЕ и не трябва да правим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Ное 2022 12:52ч.

    Мерси за осветлението! Колко интересно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    02 Ное 2022 12:54ч.

    Обаче, ще има положителен ефект върху Левон Хампарцумян и приятели. Май въпросът опира до кой кого - "простолюдието "или пишман българските политици и банкери, влюбени в еврото с платена любов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а така

    02 Ное 2022 12:56ч.

    кажете си го; тайни, майни, толкоз; не става така както си я мислят крадците и престъпниците; европа трепери от страх, сащ ги изоставят, англия само ги дразни; а днешните политици политика никога не са правили; зор ще е да измъзрят нещо глупаците; и им се ще ние да опъваме заради тях; АМА НЯМААААА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, Дачков?

    02 Ное 2022 12:56ч.

    Що в едно интервю се изказа негативно за Коце? В смисъл, че имаш резерви или нещо от рода.Не помня точно демите ти, но окраската беше негативна. Хайде, обясни! Щото момчето си гони последователно обещанията и действа открито, за разлика от КК-антуража!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @е, Дачков

    02 Ное 2022 13:11ч.

    Пардон, извинявай, сбърках те, не беше ти, Иво Христов беше. Моя грешка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Коце!

    02 Ное 2022 13:14ч.

    Така се прави. Но човекът ти се представи слабо. Четеше цитати от анализа, а не се прави така! Трябва да го асмисли и да го представи стегнато, без да чете цитати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еми не е Данчо Ментата,

    02 Ное 2022 13:18ч.

    с трудов стаж като народен представител от 30 години... Всичко се учи постепенно и бавно, включително сценично поведение или политическо такова...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е до сценично поведение

    02 Ное 2022 13:31ч.

    До подготовка е. За да те разберат хората, осмисли всичко и го предай в разбираем вид. Въпрос на квалификация и време за систематизиране и подготовка. Мани го ментата, той е друга бира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сякаш не забелязвате колко динамична е обстановката...

    02 Ное 2022 14:18ч.

    До вчера бяха в предизборна кампания, днес всеки ден се разглеждат от важни по-важни проблеми и за всичко се очаква адекватна изява... Междувременно 10 милионната медийна кампания "про" евро си тече... ГЕРБ имат специални ПР-и на всяка своя организация, Възраждане дори един не могат да си позволят все още... Не беше зле, изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКОЙ не ни задължава да приемем еврото

    02 Ное 2022 13:16ч.

    Не можем да променим местоположението ни, в Европа сме. Няма задължително условие да си служим с еврото! Румъния много мъдро отложи решаването на тази тема до 2029г; Унгария, Полша и Чехия и дума не отварят. ЮК, основоположник на ЕС, от края на ВСВ до края на членството си не си смениха валутата. Нашите еничерчета и Фулбрайтови стипендианти ще се правят на "европейци" докато ни затрият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    02 Ное 2022 13:20ч.

    Да де, ама Тиквата е готов и внучетата си да продаде за евро-макулатура

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЮК, основоположник на ЕС

    02 Ное 2022 14:09ч.

    Юнайтед Киндъм не е основоположник на ЕС. Образовайте се поне малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приемам забележката, хиляди извинения за неточността.

    02 Ное 2022 22:15ч.

    Идеята ми беше, че въпреки всичките метаморгози на ЕС, британците при всичките им мераци за доминиране в него, не само че не се отказаха от националната си валута, но дори преди почти 30 години създадоха специална партия (UKIP) за независимост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    02 Ное 2022 13:18ч.

    Ако има нещо по-лошо за една държава от принтирането на пари (даване не кредити) то е някоя друга държава да държи ключа за принтера... Тотална зависимост от Сорос/САЩ и пуделите им ECB - Берлин и Париш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да има

    02 Ное 2022 13:20ч.

    някой изненадан от заключенията в доклада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глобалистите от WEF нямат търпение да ни внедрят дигитална ID и

    02 Ное 2022 13:27ч.

    всякакви пици-маци... Еврооптимистите у нас пък чакат "ЕС да ни вкарал в пътя" - да ни ваксинира всички, да ни буства както им хрумне, да сме много цивилизовани и толерантни, да изтърпяваме LGBTQ... Специално командироваха Станишев да се справи с Нинова и БСП (ИК)... Такава досада ще настане ако ни вкарат още повече дигитални формалности в живота, че ще плачем като си спомняме за сегашната ни свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои се застъпваха за еврозоната?

    02 Ное 2022 13:32ч.

    ГЕРБ и ПП - на думи и дело. Защо? Нека те да отговорят сега...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много лъжат, много лъжат!

    02 Ное 2022 13:34ч.

    Датчаните нали са в ЕС. Преди години правиха референдум за еврото, датчаните отговориха с твърдо НЕ и до днес са с с датската крона. И? Какви измишльотшни разправят, че било в дотовора и блаблабла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка коза за свой крак.

    02 Ное 2022 13:35ч.

    Като дойде зимата да се погрижим за себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фон дер Лайен е силно изнервена

    02 Ное 2022 14:23ч.

    Фон дер Лайен е силно изнервена https://pogled.info/svetoven/evropa/fon-der-laien-e-silno-iznervena.148261

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм “ЗА” Еврозоната

    02 Ное 2022 14:32ч.

    Няма по-бърз начин да се съсипе ЕС и Еврозоната (а това ми е детската мечта). Няма съюз който да не се е разпаднал, след като България влезе в него. Няма ги вече СИВ (децата даже не знаят какво е това, а възрасните не си спомнят). Няма го Варшавският договор. Ред е на ЕС и НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много хубаво,

    02 Ное 2022 14:45ч.

    ама да си чувал за "economic scorched land" и последствията? Щото от СИВ и комунизЪма останахме със силна икономика, много предприятия във всеки сектор на индустрията, някои от които още глозгат, селско стопанство, собствена и силна енергетика, образовано население, а след ЕС и еврозоната с какво оставаме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С този доклад шефовете на БНБ могат да си обършат дупето

    02 Ное 2022 14:38ч.

    И на най-простия човек от “простолюдието” на Хампарцумянчето му е ясно за какво иде реч и без тоя доклад. Трябва да се похарчат едни пари, трябва да се поделят едни пари, трябва да се подарят едни пари, трябва да се дадат в ЕЦБ едни други пари за гаранции. А бе става дума все за нашите пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ама

    02 Ное 2022 14:40ч.

    Пич, трябва да се запазят едни други пари. Опааа, това не са нашите пари, а парите на тези, които ги откраднаха от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 15:05ч.

    Изключително силен и неочаквано успешен ход на Възраждане! Браво на момчетата! Не очаквах това да се появи толкова скоро. Вече обясних, че някой трябва да го подпише това чудо и да поеме отговорност, а негативите превъзхождат чудовищно "предимствата". Искам да им видя сега на всички, като се започне от Д.Радев, нааканите физиономии. Ще се окаже, че не сме разбрали :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    02 Ное 2022 15:07ч.

    Това е ясно, но е ясно и че едни далавераджии имат големи апетити, а те ще имат полза от приемането на еврото. Отдело банките също ще имат полза, най-малкото защото щенамалят провизиите си! Така-че, малцинството, което е окупирало държавата има полза, а мнозинството което е натикано в ъгъла , няма полза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 15:07ч.

    извадили сме изказванията им от контекста и др. оправдания, които са н а въоръжение в 1-ва група на Детска градина "Пчеличка" в столичен Район. Благодаря на всички колеги, които в нито един момент не се огънаха пред "авторитетите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 15:11ч.

    Тъжна, разградена, разпродадена на парче по всички линии. Дано Апостол Левски не гледа това от отвъдното! Народе???? Финансовият "елит" е последният пример за користни действия в условия на драматичен конфликт на интереси. След драстичното си омаскаряване, чудя се сега, как ще демонстрират нахалството и лъжливата си природа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 15:14ч.

    Напълно неадекватните приказки са изключително лесно проверими и оборими в съвременните условия. Някога човек трябваше да отдели половин ден, да отиде в малкото подходящи библиотеки, да чака, да се надява, че понякога единственото копие е свободно и после да види данни с давност от поне 24 месеца +. Сега, чукаш в нета и на момента виждаш очеизвадни неща :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кука

    02 Ное 2022 15:17ч.

    това и без да сме БНБ сме го разбрали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 15:18ч.

    Знам, кое е важно, какво да гледам, как да го оценявам! Дори и човек да няма специализирана подготовка, насоки за категорични изводи могат да се видят на една ръка! Пример: Хайде да видим каква е доходността на датските бондове? Гледаме резултат - 2,556% за 10-годишни. Ами шведските? О-оооо! 2,180 %. Хайде сега за домашно, проверете италианските :)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    02 Ное 2022 16:03ч.

    Чудя се, какви българомразци трябва да са "евроатлантиците", за да се опитват да унищожат последните остатъци от суверенитет на България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кларинетът: Булката излезна нечестна

    02 Ное 2022 16:13ч.

    Цигулката: Тюх язък! Тюх язък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    02 Ное 2022 16:49ч.

    Значи сме за еврозоната . Нали БГ трябва да е гадно място .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    02 Ное 2022 17:13ч.

    Ама вие май вярвате на Копейкин ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бегай, ве сладък

    02 Ное 2022 18:12ч.

    Сигурно, доклада, Копейкин го е писал, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Ное 2022 18:35ч.

    Само и единствено на него вярвам. ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как е, простолюдието?

    02 Ное 2022 18:17ч.

    Пак ли ще ви обират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 18:29ч.

    Е, друго си е тук! Равнището се вдига! Налазили са ни разни видни крадци. Помирисвам Черен Ваньо, Браво Ваньо, браво Костов! А от друга страна се усеща и присъствие на синьокръвни, на който от ... дупето му стърчи златна лъжичка. Той е свикнал да я крие там, защото простолюдието постоянно го дебне, краде и горкият се налага постоянно да поръчва при златарите на крал Чарлз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 18:32ч.

    След като изяснихме някои аспекти и физически несгоди на стърчането на златна лъжичка от ануса, нека споделя и нещо важно по темата. Гласуването през миналата седмица по еврото беше един формален, безсъдържателен акт, нещо като поредното препотвърждаване на вярата в онези ценности, преброятане на верните войни и подтягате на редиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    02 Ное 2022 18:36ч.

    Истинската и решителна битка ще трябва да бъде дадена по-нататък във времето, когато и ако дойде времето да се гледа законопроект по изменение и допълнение на Закона за БНБ. Това най-вероятно би се случило в началото на следващата година, но тук има ред хипотези, които трябва да се съобразят. Разбирате, защо постоянно твърдя, че сега не ни трябват Парл. и правит. Ще натворят бели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    02 Ное 2022 19:34ч.

    Щом в официален анализ на БНБ за ефектите от евентуалното ни присъединяване към еврозоната се твърдят такива потресаващи неща, значи работата е наистина дебела. Това обяснява наглото и арогантно поведение на Хампарцумян и Д.Радев - хората са просто гузни, знаят за какво става дума и че ще бъдат разкрити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    02 Ное 2022 19:42ч.

    Когато такива като тях превключат на откровени обиди като " безпросветно простолюдие", значи просто ги е страх, и знаят, че вече не могат да се крият зад лицемерни любезности и общи приказки. Така че е време " простолюдието"да се вземе в ръце и да си отстои правата и интересите, и да ги завре тия " елити" , където им е мястото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Публикувайте анализа

    02 Ное 2022 19:54ч.

    Ако имате достъп до анализа, публикувайте го! Изискайте гомот Възраждане ако го нямате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    02 Ное 2022 19:58ч.

    Хайде, почвайте да обръщате левовете в долари и евро. Ако не искате по идеологически причини, даже и римбимби-то е алтернатива. И в буркани и дюшеци, че знае ли човек. Да не кажете, че не съм ви предупредил. Склерозата много ви е налегнала. Не си спомняте 90, 96-97 и прочее. Ако махнта борда се гответе за 500-1000% инфлация. Бонус - фалирали банки. Но засметка на това "финансовият елит" ще захлеби, нали това искате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    02 Ное 2022 20:26ч.

    Еврото е капан за българската икономика - не е израз на Възраждане Плагиатствано е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    02 Ное 2022 21:34ч.

    В цялата история на БНБ, това е тай-срамната страница. Никога не е късно да станеш за резил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    02 Ное 2022 22:18ч.

    По изключение, напълно съгласен с френолога. Изумително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАРВАНЪ

    03 Ное 2022 0:13ч.

    Че кой е казал, че влизането ни в еврозоната е заради положителен ефект? А щом не е положителен, значи е отрицателен, както се полага на една колониална територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроскептик

    03 Ное 2022 0:24ч.

    Да попитам: при премиемане на еврото всички плащания по трудовоправни и бизнес отношения се извършват автоматично в новата валута, без да се променят условията по договора. Как се връзва това с твърдението на нашите тъпанари управляващи, че промяната на валутата на плащане на газ към "Газпром" е незаконно и автоматично разваля договора?! Значи, при преминаване към евро автоматично отпадат моите задължения към държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да видим какво ще остане

    03 Ное 2022 2:43ч.

    от еврогейския бардак след края на зимата. Разпадът му е необратим и гарантиран, а заедно с него и измислената му валута ще се оттече в канала на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо точно сега се разбързаха?

    03 Ное 2022 9:40ч.

    Ама някой знае ли къде са онези 238 млн. долара помощ, както и другата „помощ“ за тарикатите като този на снимката и оня хампръцоняк? Печалбата на банковата система в България в края на миналата година достига 1,4 млрд. лева, което е със 73,8% (601 млн. лева) повече от отчетената в края на декември 2020 г., съобщи Българската народна банка. За първите седем месеца на 2022 г. печалбата на банковата система достигна 1.2 млрд. лв., което представлява почти 50% ръст на годишна база. Можеше ли тази огромна и оптимизирана (разбирай минимизирана) в кайна сметка печалба да се „изнася“ от страната? Ми ние сме направо не за ефро, а за виетнамски донги сме си – 1000000.00 VND - 78.09 BGN. Господи изгони предателите на Родината ни вън и далеч от майката земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи