САЩ включи избирането на Радев и БСП в руската дезинформация

САЩ включи избирането на Радев и БСП в руската дезинформация

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В специалния доклад на Държавния департамент за руската дезинформация и пропагандната екосистема на Кремъл САЩ включи избирането на Радев и БСП по време на изборите през 2016 година у нас.

Според доклада Леонид Решетников, пенсиониран генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия, се е намесил в президентските избори в България през 2016 г., точно когато Румен Радев подаде оставка като командир на Военновъздушните сили, а малко по-късно спечели президентския пост.

В доклада на департамента се разказва още, че чрез БСП Решетников е опитал да разпространява фалшиви новини и да популяризира преувеличени данни от социологически проучвания.

Припомняме, че през юни 2016 година в Москва се проведе форум на управляващата партия „Единна Русия“, където присъстваха Николай Малинов и председателите на БСП и АБВ, Корнелия Нинова и Георги Първанов. Малко по-късно институтът на Решетников поръча социологическо изследване за предстоящите президентски избори в България, което има за цел да открие профила на бъдещия кандидат на БСП.

Проучването се проведе от 1 до 15 юли през 2016 година, а резултатите показаха нарастваща подкрепа за Русия и спадаща за САЩ, ЕС и НАТО. 12% са се обявили за категорични русофили, а 25% за умерени. Две трети от анкетираните са казали, че „България трябва в максимална степен да възстанови и поддържа приятелски отношения с Русия“.

Накрая е описан профилът на „печелившия кандидат на БСП: По-скоро мъж. Не по-възрастен от 60 години, с успешна кариера, но не интелектуалец. Некорумпиран. Да е демонстрирал кураж и да отстоява по-голям суверенитет в рамките на ЕС и НАТО.

Две седмици след приключване на изследването, на 1 август, ген. Румен Радев подава оставка като командир на Военновъздушните сили. Само няколко дни по-късно БСП и АБВ вече говорят за него като за кандидат-президент. Румен Радев отговаря на всички препоръки в поръчаното от Решетников изследване.

След спечелените от Радев избори, Леонид Решетников обяви, че наистина е обсъждал неговата кандидатура с лидерката на БСП Корнелия Нинова.

 

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • САЩ не са държава, а историческа аномалия

    23 Дек 2022 20:59ч.

    САЩ са туморът на днешния свят. Един агресивен и злокачествен тумор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Дек 2022 7:46ч.

    Русия е проказата на планетата Земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тролове като forsvaret не се напрягат с доказателства - важнтого е да хвърлим една мантра в пространството...

    24 Дек 2022 9:16ч.

    А за да обявиш една нация и една държавност за "проказа на Земята", трябва да докажеш нейната бърза самоустранимост, и кратък живот на фона на останалите (ако е дългоживееща екосистема, значи не е "болест"!!!)... За случая трябва да обявиш краткия живот на руската народност от над 1000 години на фона на много дългия живот от 200 години на "американската" народност и държавност, особено на фона на последния "национален" бум на ЛГБТИ+ и БЛМ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тролът forsvaret

    24 Дек 2022 15:02ч.

    има норвежка идентичност, ако съдим по никнейма му. Остави го, поредният еничарин.Заработва, както може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    23 Дек 2022 21:00ч.

    че ПП са проксито на стейт департмънт е ясно. Джо дебила даде нишан...летеза утече у ряката.......Вече си мисля, че няма толкова дървета около НС...то всичко е за рудниците за уран

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не си падам по жълтата преса,

    23 Дек 2022 21:01ч.

    но ми е интересно, ака изхвърлят сина на Нинова от САЩ, тя дали ще го прати в Русия да си доучи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо не в България?

    23 Дек 2022 21:17ч.

    А, да, не може. САЩ и ЕС ни изсмукаха целия индустриален и интелектуален потенциал, откраднаха ни достойнството и бъдещето. Е, някои, които "не си падат по жълтата преса", и без това нямат капка достойнство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той отдавна се е изучил

    24 Дек 2022 2:52ч.

    И прави дебели пари в една хамериканска банка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    24 Дек 2022 7:29ч.

    Ако не е бавно развиващ трябва да е завършил отдавна.Работи в една банка с дъщерята на Цветан Цветанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Дек 2022 16:21ч.

    тази Опорка защо не учат в москва е родена само от тъпанари.русия дори да е най най най напредналата технологично,най богатата по стандарт държава,най културната във Вселената пак няма да е привликателна за живееене,работа и учене (казах нещо,както вика мечо ни Пух има умни и такива които не съ>не съм грандоман и да се обяснявам по въпроса с тази Упоркъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    23 Дек 2022 21:02ч.

    Btw...от снимката на курнела е видно, че има проблем с алкохола...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    24 Дек 2022 10:39ч.

    Годините, годините...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    23 Дек 2022 21:03ч.

    Контрадезинформация. Създават версия, удобна за техния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решетников е отвличаща маневра

    23 Дек 2022 21:13ч.

    Нинова никога не каза, кой и предложи кандидатурата на Радев, когото тя никога преди това не е познавала. Ако разберем това, ще станат ясни и много други неща. Аз имам своите подозрения за сделка с Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли твърдение,

    23 Дек 2022 21:14ч.

    излизащо от САЩисаните, което да не е дезинформация и пропаганда? Та и това е в този стил ... Още в началото "ролята" на Решетников ни беше навирана в очите от хамериканските хрантутници, които преизобилстват тъдява. Плосък сценарий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    23 Дек 2022 22:19ч.

    А не така, и Б.Б. квичеше за Решетников, че бил посочил Радев.......Все още помниме....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на мен ми мирише

    23 Дек 2022 21:15ч.

    На Козяшка пръчовина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    23 Дек 2022 23:15ч.

    Разбира се, че е поредната козяшка лъжа! Те до такава степен вече лъжат непрекъснато, че да кажем за тях, че лъжат, като дърта циганка, то значи да им направим комплимент! Номинирането и избирането на Румен Радев за президент, според мене беше една ювелирно проведена операция на американците, да пробутат и да изберем техен човек, като го представят за русофил. Между другото и аз се заблудих и гласувах за Румен Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Дек 2022 21:50ч.

    Това е част от пропагандата "Радев русофил"... явно, че рейтингът на пробитото чорапче е критично нисък ?не минават вече подобни мантри, радев е жалък краварски ШУТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровка

    23 Дек 2022 22:13ч.

    А жената от кои е? Защото той слуша жената. А тя с тази английска гимназия мирише на МИ6.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    23 Дек 2022 22:20ч.

    А не е ли МГИМО?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изглежда

    23 Дек 2022 23:17ч.

    Радев не е достатъчно удобен на никого и се чудят на кого да прехвърлят отговорността за "поведението" му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Дек 2022 0:02ч.

    Радев е чужд агент, обучен да се преструва на русофил от ден първи, за да спечели доверието на хората и успя... самия факт, че спешно го пришиват към руснаците и то синергичната му дружинка говори, че Радев е изгубил безвъзвратно благоволението на българският народ! Това ще затрудни изпълнението на задачките, а може и конят да хукне към ряката ?Жалък опит за заблуда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ с едната ръка бият, с другата галят

    24 Дек 2022 0:55ч.

    Борисов е лош, но ако купува оръжия е поносим. Има магнитски против Пеевски, ама може да се забрави. Радев е човек на Решетников, но ако праща оръжия в Украйна е поносим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lkkkkkkkk

    24 Дек 2022 2:05ч.

    гейсащ е световен агресор! Време е гейсащ да бъде раздробена на отделни държави! Уродите от гейсащ са световно зло на тази планета! Защо българските политици от сегашното коалиционно управление приеха гейсащнически танкове, военна техника на територията на България? Нещо, което нито една купена медия в България не отразява и не коментира! В момента гейсащ третира България като военно победена страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • da ama ne na gejsasht

    24 Дек 2022 2:09ч.

    Най-омразната, най-глупавата нация в света е гейсащ! България трябва да се дистанцира от гейсащ! България винаги ще има приятел - Русия, а гейсащ източва природните ресурси на страните, завладява икономиките им като октопод и напада много страни! Не на гейсащ! Най-отвратителната държава в света - гейсащ измисли да пороби цялата планета Земя, за да я завладее!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моркова и тоягата

    24 Дек 2022 2:37ч.

    Тъпите американци винаги действат по един и същи начин. Тайно лансират вербувания техен човек, легитимирайки го за заблуда като “русофил”, а след това изваждат някоя тояга за да си знае той мястото и да не шава много. Така беше и с Първанов. Току излезе наяве “агент Гоце”, или оная афера с някакви части за трактор с двойно предназначение за Ирак, после участие на БСП в някаква търговия с петрол по Садамово време. Ей такива работи. Американски тъпи пинизи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро

    24 Дек 2022 2:41ч.

    Аман от тия американци и техните български подлоги! Извратени типове! Един ден (не е далеч денят) САЩ ще бъдат само един лош спомен. Тази държава е обречена да изчезне от този свят. Колкото по-скоро, толкова по-добре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и вие чакате вето от Чорапа ?

    24 Дек 2022 2:50ч.

    Няма да го дочакате. Не и след този шамар от Козяк. Новият посранник опипва почвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    24 Дек 2022 2:51ч.

    Глупости! Радев беше открито лансиран от няколко американски военни в навечерието на изборите през 2016-а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой бе, кой?

    24 Дек 2022 2:58ч.

    Чингиз хан, и аз четох хвалбите им по адрес на Чорапа, но Корнела упорито мълчи за това, кой точно и го натресе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kudei na zoitchitu tzitzksta da juliti chekii vruz neia

    24 Дек 2022 3:01ч.

    Savecki podchoveci bulgarya dolni

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някакво жалко съчинение на някой НПО нашенец

    24 Дек 2022 3:10ч.

    Пълна боза, вкиснала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦРУ и ФСБ се цакат с топла бира

    24 Дек 2022 3:15ч.

    Според мен, ФСБто тутакси е докладвало на Путин за американската вербовка на Чорапа и той (Путин) е пратил оная дърта курва пенсионера Решетников да го изпържи по селски, за да се чудят краварите дали пък не са избрали грешния човек и да не му се доверяват много, много. Е, у кого е терцата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин блъфира успешно

    24 Дек 2022 3:34ч.

    И тъпите американци явно са захапали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта е “Всичко коз”

    24 Дек 2022 3:19ч.

    Хибридна война сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пада му се

    24 Дек 2022 3:37ч.

    На пРезидента на US престъпленията в България. Абе тия всите US измекяри - пРезидент&служебници, ПеПейци, ДеБейци, Янефффци&Co, не разбраха ли, че след като, а те вече, доразсипят България, колесник за тях не е предвиден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига с този Радев, парламентарна република сме, не президентска.

    24 Дек 2022 5:43ч.

    В НС се решава кой премиер ще управлява и какви политики да следва, както и какви закони да се спазват в хода на това управление. Затова които имат мнозинство в НС, те определят кой ще е премиер, той си определя правителство, което отново НС одобрява, а президентът няма нищо общо с всичко това, само формално подписва указа за назначаване, за което е длъжен, дори и да не е съгласен. Докато има НС то решава, затова гледайте неговите решения какви са, с какво мнозинство са приети, всеки депутат как е гласувал за тях. Ако няма НС, президентът има право да състави служебно правителство, но то е с ОГРАНИЧЕНИ ПЪЛНОМОЩИЯ и докато няма НС да го натовари то не може да взема важни решения, например като тези взети през последните седмици и дни. Разберете го за да мислите повече преди да гласувате за НС или пък да не гласувате въобще под влияние на петвековното турско робство. После не си търсете извинения от типа "Ама защо президентът не наложи вето", дайте си сметка че това вето пада с 121 гласа в НС и ако оспорваното решение е взето с повече от 121 гласа ветото няма да мине. Имате пример от вчера относно хартиените бюлетини. Разберете че свободата и отговорността е едно и също нещо, не може хем да сте свободни, хем да не носите никаква отговорност за свободата си. Все едно някоя питомна котка да иска да е свободна от господаря си и да забегне от него в природата и после да се оплаква че няма подслон, какво да яде и кой да се грижи за потомството й. Не може хем-хем, знаете го този виц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    24 Дек 2022 5:43ч.

    Г-н Радев е НАТО-вски генерал, и винаги когато изпълни поредната, самоубийствена за България поръчка на Запада, веднага излизат хипотезите за "руска връзка". А такава няма, защото всичките му действия сочат, както и биография за един "удобен" на статуквото човек", включително и вдигнатия юмрук и "уж" изпуснатата опорка за Крим. По-вероятно е изборът му за кандидат да е някаква договорка между Русия и Запада. Примери Козлодуй, биолаборатория в България-според Гайтанджиева, референдум за евро, вето Македония, ПП. Този "новоговор" се износи морално и пропагандно. Българският народ нямаше никакъв избор на президентските, и така 30 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    24 Дек 2022 5:55ч.

    Борисов допусна една кардинална грешка, построи газопровод Сърбия, който Англосаксия не можа да му прости, и службите пуснаха снимките и компроматите, събирани за всеки един политик в България. Най-главната грешка на Борисов беше, че закри ЮП-подпис на негов зам. министър стои на документа и непострояването на Белене. Искаше да хитрува и да се заиграва и с Русия, и със САЩ. Защото Орешарски не спря ЮП, тръбите притигаха, а той търсеше начини за 3-ти енергиен пакет. Чудо трябва да се случи България да бъде спасена от чужди влияния, и най-вероятно вече е обещана на една друга регионална засега балканска сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    24 Дек 2022 6:48ч.

    В грамите на WIKILEAKS / сайта Бивол/ според посланик Нанси Макълдаини двамата генерали Янев и Радев са изгряващи звезди на БВС /2009 год/. Р Радев е от най ангажираните контакти на Посолството. "ТОП ЛИСТА"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    24 Дек 2022 6:56ч.

    В детските ми години има6е филм "Седемнадесет мига от пролетта" с главен герой Щирлиц. Кой от двамата е българския Щирлиц... шеги4ка. Това са американски плъхове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    24 Дек 2022 8:21ч.

    Както отбелязва нашият забележителен експерт по проблемите на мозъка Сергей Савелиев, европейците са били подложени на процес на намаляване на мозъка през последните 1,5 хиляди години. Това се дължи на факта, че западноевропейската еволюция е тежък социален подбор по линията на конформизма. И колкото по-„конформен“ е човек, толкова по-малък е полиморфизмът, толкова по-малък е мозъкът. Съвременното западно ежедневие е резултат от двеста или дори триста години политика на "моркова и тоягата". „Камшикът“ е система от репресивни институции на ежедневието, които Мишел Фуко толкова добре описва: полиция, съд, затвор, клиника, лудница – и които като системообразуващи елементи на ежедневието се явяват именно в капиталистическата епоха. Европа с тояга и морков отгледа „послушен човек“ – толкова послушен, че за нас, руснаците, е почти невъзможно да си го представим. Много такива послушни западни политкоректни тесни специалисти съм виждал на международни конференции. Техният брой обаче расте и у нас – как да е иначе в условия, когато индексът на цитиране и пазарната възвръщаемост на научната дейност се превръщат в критерии за научност? Най-малкото не подлежи на съмнение фактът, че средният западноевропеец и американец често се държат като послушни биороботи, а социалното им поведение е биомеханика от типа, необходим на властите. Миграционната криза демонстрира това „със стъклена яснота“. Подобен край за белите европейци, перифразирайки Висоцки, е едновременно трагичен и жалък. Ние обаче си имаме достатъчно проблеми - духат много обезпокоителни ветрове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    24 Дек 2022 8:24ч.

    „Чухме ви“, каза Урсула фон дер Лайен, публикувайки видео, в което токът е напълно спрян в сградата на ЕК и в околните райони. В сградата на Европейския парламент и Европейската комисия светлините бяха изгасени в знак на солидарност с Украйна. Следващото действие, очевидно, ще бъде връзване на нарушителите на стълбове. Също така в знак на солидарност. Първата, разбира се, ще бъде зам.-шефът на Европейския парламент, подкупната Ева Кайли. Предполага се, че ще я залепи с тиксо на стълб пред сградата на Европарламента, ще спусне панталоните си, за да може всеки минувач да я тупне по голото дупе, ту да я ритне. Ако солидарността е такава във всичко и докрай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой си ти?

    24 Дек 2022 13:43ч.

    забележително точно мислене, дори се самодоказва и верифицира истината за регресивно намалялия човешки мозък. примери бол: москвичът, преди да престане да стане афтонобил е начин на мислене, също както и БКП-то е начин на мислене, преди да стане партия-майка, бес и днеска да спира. нашият Мбаце не е само ритнитопковец, а по-добър друг политик, с повече минискуси от него - ми, нема никаде, бате! Мултиръжди знай не само лофко да бий званецо у парламенто, а още повече най-знай за жиф класик в националнио ефир да са фука - ми, в родилнио дом бил разменят с Пикасо, бе! само в тоа пример, бате, единиа си е бил премиерин и доктор на верните науки, а другиа - даже руски академик! ма, и нооу оште има. достатачно високиа индексъ на афтоцитиране превръща туй мислине в достатачен критерий дори за дустоверна научносъ. впрочем, преди малко му званнах по жиесема на Мишела - ми, там на онуй Фукото, бе - и му викам: ми, тукъ тъй, Жоро, бе - намалеял ти бил мозака - вика? ма, праф е - вика ми Фуко - ми, мозака не расте, само човека порасва - штом верно почни си мисли и фане сам да мое си преценя, бате! и го чувам да се намесва и Курт - ми, Вонегът, бе, оня от кланицата - на исчакване бил включен, ма си ни слуша, и почвам да чувам да вика гласъ му в жиесемъ: така е то! истина е, бате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дообре

    24 Дек 2022 9:17ч.

    Това са глупости. Срещу мама Цаца и магаре щеше да спечели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Муйййо

    24 Дек 2022 11:45ч.

    Нещата се нареждат - от US Embassy натискат ББ да издигне неатрактивната Цецка. Народът естествено му показва среден пръст и гласува за скрития US агент Радев, като профилактично го обявяват и за назначен от Решерников. Така мамят и русофилите да го подкрепят, без да подозират, че е вербуван. Перфектно проведена операция. Резултатът е видим след години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-отвратителната държава в света - гейсащ

    24 Дек 2022 11:51ч.

    най-отвратителната е педерассия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия

    24 Дек 2022 12:21ч.

    никога не е подкрепяла педерасите това е общоизветен факт както че и САЩ ги подкрепя безрезервно и, само един педераст може да напише горното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ватник

    24 Дек 2022 12:55ч.

    Е как така педеРусия не подкрепяла педерастите ? Ако не ги подкрепяше рубладжийските подлоги щяхте да сте умрели от глад хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Ватник

    24 Дек 2022 13:00ч.

    Жалък боклук! Вместо да трещите глупости, занимавайте се с нещо, от което разбирате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    24 Дек 2022 15:25ч.

    Дабе, 20 000 чеченци кви са ? Че и козоеби са, по лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    24 Дек 2022 15:27ч.

    Ползата от тая война е, че всички рубладжии се осветиха сами. Вкл. Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тттт

    24 Дек 2022 17:43ч.

    Рр е избор на ршетников. Това го каза и венци стефанов. Той е участвал в заверата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи