САЩ смятат, че Пригожин иска да сложи ръка върху добива на сол и гипс от мините край Бахмут

САЩ смятат, че Пригожин иска да сложи ръка върху добива на сол и гипс от мините край Бахмут

САЩ смятат, че ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин се интересува от поемането на контрола върху добивите на сол и гипс от мините край контролирания от Украйна град Бахмут, заяви служител на Белия дом, цитиран от Ройтерс. Има индикации, че "обсесията" на Пригожин от Бахмут е материално мотивирана, отбеляза американският представител.

САЩ и преди са обвинявали руските наемници в това, че експлоатират природните ресурси в Централноафриканската република, Мали, Судан и на други места, за да подпомогнат финансирането на войната на Москва в Украйна. Русия категорично отхвърля тези твърдения. 

Пригожин, който е санкциониран от западните държави заради ролята му във "Вагнер", вчера се сбогува с първата група руски затворници, които бяха амнистирани и освободени, след като са се съгласили да се бият в Украйна. Той ги призова да избягват изкушението да убиват, когато се върнат в цивилния живот.

Според представителят на Белия дом компанията "Вагнер", която разполага с близо 50 000 наемници, е загубила над 4100 души в Украйна, като 1000 от тях са били убити в края на ноември и началото на декември в близост до Бахмут. Ранените военни от "Вагнер" са около 10 000.

В края на миналия месец Белият дом каза, че компанията "Вагнер" е приела военна пратка от Северна Корея в помощ на руските сили в Украйна.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ретранслатора

    06 Яну 2023 8:42ч.

    Пригожин искал да сложи ръка на солните мини в Бахмут, та САЩ се възмущават. Ами погледнете гредата в окото си, а не треската в чуждото око. Де що има петрол е в зоната на интересите на САЩ, като за целта не се свенят да свалят непослушни правителства. Примери бол!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работаыте братья

    06 Яну 2023 9:03ч.

    Но не питай за кого бие камбаната, а за кого ще кади кандилото !!! Нищо подобно, Пригожин иска да извади от километричните дупки на солните и гипсови мини нацистите, които се укриват вътре барабар с техниката си , за да произнесе присъдите им за зверствата, които извършваха години наред срещу мирното население от руски произход!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъщо за дивака е, да подозира другите в собствените си помисли

    06 Яну 2023 9:24ч.

    Очевидно има нещо друго ценно в мините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nchchchchchc

    06 Яну 2023 8:47ч.

    Ами готвача на Путин, ако не сложи ръка на една солна мина, то кой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпросче

    06 Яну 2023 9:23ч.

    това, за кога го е планирал човека? За сега, веднага или след малко, след края на войната?... :-D Във всеки случай, "служителя от Белия дом", явно няма връзка с главния мозък, но пък това им е отличителна черта на тея, в Белия Кенеф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опс

    06 Яну 2023 9:35ч.

    искал да присвои мините за сол и гипс".....по голяма тъпотия от официален ПИНДОС не бях чел. На Пригожин му е на оная работа за солта и гипса.За него е по важно да изпепели криещите се,като мишки хохли и чужди легионери в тези катакомби.А другарите пиндоси, отвъдОкеана защо не си припомнят техните операции в страни,притежаващи несметни богатства на петрол,злато и платина в Африка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    06 Яну 2023 9:51ч.

    Около Бахмут, мисля, се водят бойни действия! Които са поне едно ниво над шахтите на мините. В окопите. Сложно е да изсмуква от пръстите, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    06 Яну 2023 10:22ч.

    A САЩ като сложиха ръка на Трепча, кво стана? Като ни източват златото на Балканите, сладко ли им е? ... Ах как си бяха изплезили езиците за Сибир, ама ги изрязаха овреме ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крадецът отново вика "дръжте крадеца"

    06 Яну 2023 10:35ч.

    Пиндосите сами се издадоха, че са хвърлили око на солта и гипса на Бахмут. Затова е и обсесията им да жертват десетки хиляди урки на това място, само и само да гепят природните богатства на руския свят на безценица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналозите с ВСВ започват да изпъкват

    06 Яну 2023 10:38ч.

    Впрочем, лошият в една война винаги атакува чуждото. Както виждате, американците са край руския град Бахмут, а не руснаците край някой американски град. Характерно за дяволовите е, че винаги отиват да си гепят чуждото и... в крайна сметка сами влизат в капана. И този път няма да има пощада за завоевателя - с всеки изминал ден войната става все по-народна и свещена за руския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пък командващият натовците ген.Уесли Кларк на какво сложи ръка в Косово, ъм?!

    06 Яну 2023 11:29ч.

    Пропагандата е безмерна и античовечна на брадърите американци. Егоизмът и лакомията ги давят, но не се отказват, понеже се считат за изключителни, за недосегаеми и недостижими! Ноооо както сочи ХИЛЯДОЛЕТНАТА история на човешката цивилизация на Планетата - винаги има ПЪРВИ ПЪТ! Като реакция на безчовечност и погазване достойнството на човешки индивиди, които нищо не са сторили на американците, тъкмо обратното. Тъй че винаги има първи път и за считащите се за недосегаеми брадъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    06 Яну 2023 11:43ч.

    Това е изявление от морални изроди, прендазначено за лековерни глуопаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    06 Яну 2023 12:05ч.

    По последна информация от кухнята, след консултации със Стефан Спийлбърг главния готвач планира да вербува деца да търсят в мините "Свещените камъни на Шанхара" и да построи там "Храмът на обречените" със голяма зала за жертвоприношения на богинята Кали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи